Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Formatering av maskin! Trenger hjelp!


Anbefalte innlegg

Historien sålangt

 

Jeg sitter på en gammel maskin som sårt trenger formatering. Den kjører Win 2000 pro. Jeg har ikke Win2000 pro på CD, så jeg skaffet meg Win 98.

 

Jeg formaterte D: på følgende måte:

 

Start -> kjør -> format D: -> enter

 

En sort skjerm kom opp med en beskjed om at alle filene ville bli slettet, og jeg kunne velge J/N. Valgte da J. En ny beskjed kom opp:

 

"Formateringsprogrammet kan ikke kjøres fordi det er i bruk av en annen prosess. Formateringsprogrammet kjører kanskje hbis volumet demoteneres først. ALLE ÅPNE REFERANSER TIL VOLUMET VIL BLI UGYLDIGE! Vil du påtvilge demontering av dette volumet? J/N."

 

Jeg valgte igjen J. Og formateringen begynte og gikk smertefritt.

 

Jeg skulle så formatere C: og gjentok prosedyren. Men når jeg kom til den beskjeden som står over, og valgte J, så bare lukket vinduet seg og ingenting skjedde. Prøvde flere ganger men uten hell.

 

Spurte litt rundt om kring på forum, og fant ut at jeg måtte ha en oppstartsdiskett, noe jeg ikke hadde. Men ble sagt at man kunne lage egen op www.bootdisk.com. og at jeg måtte laste ned den til Win98SE.

 

Jeg gjorde så dette. Lastet ned , la den inn på disketten og åpnet den. Da fikk jeg beskjed om at windows hadde generert en feil og at jeg måtte starte programmet på nytt. Denne beskjeden kom opp hver gang. Jeg prøvde da å restarte maskinen, med disketten i, og da kom det opp en sort skjer som sa:

 

Non system disk or error. Replace en strike key when ready

 

Jeg trykte på en vilkårlig tast, men samme meldingen kom opp. Så jeg måtte ta ut disketten og trykke en tast for å komme meg videre. Merkelig tenkte jeg.

 

Glemte å nevne dette!:

 

Jeg prøvde å laste ned den som het Windows 98 SE OEM (link) , men den fungerte ikke, prøvde da den som het "mirror" og den fikk jeg lastet ned.

 

Tilbake til hitsorien

 

Som nevnt over, jeg lastet ned fra linken som het for "mirror" men den ville ikke la seg åpne. Jeg prøvde da å laste ned fra linken som het "1" og lagret den på en helt annen diskett.

 

Åpnet den, og nå kommer det opp et lite vindu som sier "Reading image file". Under der står a:/boot98se.exe og under der igjen en prosentbar som har komt til 18% og der har den stått lenge nå.

 

Noen her inne som kan hjelpe meg med problemet?

 

Takker så mye for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dersom du har windows 98 CD-en skal du bare kunne starte frå den.

 

Det er ikkje mulig å formatere ein systemdisk som er i bruk.

5960700[/snapback]

 

Jeg hard CDen stående i maskinen. Men det vises ikke noe tegn til at den vil starte fra den. den bare drar rett til windows og starter opp. i win XP kom det i det minste opp noe som sa jeg skulle trykke en tast or å boot'e fra CD, men det skjer ikke her.

 

jeg fikk et tips om å laste ned en slags fil som gjorde at jeg kunne boot'e fra CD. jeg lastet den ned, innstallerte på diskett og startet maskinen på nytt. Da fikk jeg velge om jeg ville starte fra CD'en, og jeg valgte ja. jeg kom en mye tekst og scanning, men til slutt så stod der bare A:\ og en blinkende _ og jeg kunne skrive kommandoer. Men det hjalp lite. Hva skal jeg skrive?

 

Jeg prøvde å skrive format C: men da fikk jeg beskjed om at det ikke var mulig å formatere en network drive. jeg kom meg heller ikke ut. prøvde å skrive win og exit men uten hell. måtte til slutt trykke alt, ctrl, del for å starte på nytt, og fjerne disketten slik at det ikke skjedde igjen, og jeg var tilbake i windows :(

Lenke til kommentar

Hei! For å boote fra CD'n må du inn i BIOS før maskina starter å boote opp OS'et ditt. Start maskina, og trykk på "del" så og si konstant, så vil BIOS komme opp. Det spørs litt fra HK til HK, men let etter noe som heter BOOT Priority. Sett CD-ROM som første valg. Gå ut av BIOS og lagre innstillinger. Restart. Da booter du fra CD'n og kan formatere C:

Lenke til kommentar
Hei! For å boote fra CD'n må du inn i BIOS før maskina starter å boote opp OS'et ditt. Start maskina, og trykk på "del" så og si konstant, så vil BIOS komme opp. Det spørs litt fra HK til HK, men let etter noe som heter BOOT Priority. Sett CD-ROM som første valg. Gå ut av BIOS og lagre innstillinger. Restart. Da booter du fra CD'n og kan formatere C:

5960868[/snapback]

 

Takker så meget. Skal prøve dette og se om det går :)

Lenke til kommentar

Progress!

 

har klart å formatere maskinen ved hjelp av en winxp CD :) Men fremdeles problemer. Når jeg starter maskinen med eller uten win98 CD'en, så får jeg opp en melding som sier remove disks or other media. Press any key to restart.

 

Når jeg setter i den bootdisken, så kommer jeg inn på en meny med to valg, å starte ved hjelp av CDen, og uten. Jeg velger ved hjelp av CDen, siden jeg vil innstallere windows.

 

det kommer en god del tekst o.l og en del scanning. og helt til slutt stopper det opp med

 

A:\_ hvor jeg da kan skrive. Men hva skal jeg skrive?? noen som vet noe?

 

Takker for alle svar sålangt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...