Gå til innhold

Bluescreen og software!?


Anbefalte innlegg

Spørsmålet er vel i hovedsak å kunne "bli med i filmen" på en måte... Det man trenger er da en bluescreen og software? Har adobe premier og after effects(cs). Resten skal jeg vel kunne greie å finne ut på egenhånd... Bare basics av hva jeg trenger...? Lyssetting osv blir fucka så det kommer jo ikke til å se det grann ekte ut men er bare et lite tidsfordiv prosjekt...

 

F.eks klippe og redigere små filmsnutter av en film, serie e.l og få meg med i bilde er det jeg skal prøve meg på!

 

Fant ingen emne om dette annet en kloning... Er kanskje det samme prinsippet, men når jeg ikke har helt snøring er det godt å få oppklart litt før man begynner.

 

Takker for alle svar! Beklager hvis jeg formulerte meg litt dumt... Helt grønn på området! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er eigentleg ikkje heilt sikker på kva du spør etter... Lurer du berre på korleis ein set opp ein blue/greenscreen, og kva ein bør tenkje på? I so fall:

  • Om du bruker DV-kamera (noko eg rekner med), so vert det sagt at det er betre å bruke greenscreen enn bluescreen, på grunn av komprimeringa i DV-video trur eg.
  • Grønfargen bør vere klar og jamn, slik som den du ser i denne videoen.
  • Det er mang tsom kan brukast til dette, t.d. laken/anna tøy eller ein grøn vegg.
  • Det viktigaste for å få det til bra er å lyssetje slik at ein får minst mogleg skugge, at den grøne bakgrunnen er heilt jamn. Til meir "uregelmessig" den grøne bakgrunnen er, til dårlegare resultat får du.
  • Bruk AE, ikkje PPro, då det vert sagt at PPro ikkje er so veldig god på keying (det å fjerne den grøne fargen). Premiere 6.x var visstnok betre...

Fleire tips kan du få ved å søke i ulike forum, som Diskusjon.no, Norsk Amatørfilmforum, Nettstedet for videoamatører eller Wrigley Video-forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...