Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Alvorlig lyd problem


Anbefalte innlegg

Først litt hw speccs:

Hovedkort: Asus A8N-Sli

Cpu: Amd64 3200+

Ram: 1,5gb pc2700 (2x512+2x256)

Lydkort: Creative SB Audigy2 value

To harddisker, dvd-rom og cd-brenner.

 

For noen måneder siden fikk jeg plutselig en sinnsyk pipelyd på øret mens jeg spilte quake4. Problemet forsvant med en reboot, men kommer nå stadig hyppigere.

Det skjer hovedsaklig når jeg spiller quake4, men det har også hent flere ganger mens jeg har spilt wc3, bf2 eller sett på film. Enten kommer det en sinnsyk pipelyd på øret, ellers så bare dør lyden. Om jeg sitter på ventrilo, så skjer det ingenting om jeg trykker på push-to-talk knappen min, men jeg kan ellers gjøre ting som normalt. Tolker det som om windows ikke finner lydkortet mitt. Noen ganger fryser pcen, eller jeg får en bluescreen rett etter at pipinga inntreffer.

 

Jeg har formatert, skiftet drivere osv uten hell.

Jeg prøvde å bytte tilbake til det integrerte lydkortet, men da får jeg bluescreen med en gang jeg kommer inn i windows. Bluescreenen sier "machine_check_exception".

 

Jeg TROR problemet skyldes den ene harddisken, har ihvertfall ikke fått problemet igjen etter at jeg koblet den fra. Men det har seg sånn at det er på den jeg har det meste, så jeg koblet den til igjen og i dag døde lyden en gang mens jeg var afk. Etter det så har alle windows-lyder osv sluttet å funke (winamp, spill osv. funker) og jeg får en feilmelding om at "codec ikke er innstallert" når jeg prøver å joine vt.

 

Noen som har peil på hva som er problemet og hva jeg kan gjøre for å bli kvitt det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Etter en krasj, fant ikke lenger windows noen brukere (ikke engang administrator), så jeg kunne ikke logge inn på pcen. Reinstallerte windows igjen og testet nå å kun bruke det integrerte lydkortet (fjernet audigy2 kortet fysisk). Etter at jeg hadde innstallert driverne for det integrerte, så fikk jeg "machine_check_exception" bluescreen hver gang jeg bootet windows, til jeg skrudde av det integrerte lydkortet i windows.

 

Fortsatt samme problem med krasj og pipelyd :(

 

Edit: Cpu/gpu/nb temperaturer er normale, men jeg ser at diskene mine har en idle-temp på 45-50 grader. Kan det forårsake problemet?

Endret av Evil_Hail
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...