Gå til innhold

Vibrasjosfri harddisk: Nexus vs. O-ringer


Ourasi

Anbefalte innlegg

Har over en periode fått testet følgende:

Nexus Disktwin

http://www.vendur.no/catalog/product_info....products_id=170

 

O-Ringer sett

http://my.qxl.no/accdb/viewItem.asp?IDI=24890844

 

Har 4 Raptor disker i min maskin, og en av dem vibrerer noe mer enn de andre og dette forplanter seg i mitt Thermaltake Soprano kabinett. Døren vibrerer, og sammen med kabinett resonans blir det ganske mye støy av det.

 

Kjøpte så Nexus Disktwin til 190kr. for å se om jeg kunne få bukt med ulydene. Innstallasjonen gikk greit, og selv om dette produktet virker til å være av god kvalitet, og sikkert kjøler disken noe, så er gummien som skal dempe vibrasjonene for hard. Dette fører til at den ikke klarer å eleminere vibrasjoner godt nok, i alle fall ikke på min problemdisk.

For folk flest som bare skal ha et godt produkt, med en viss kjøleevne og en viss vibrasjonsdemping, samt få utnyttet en 5 1/4" brønn så er nok dette produktet helt greit.

 

Gikk dermed til innkjøp av innkjøp av O-ring sett, kjøpte flere sett og fikk dem dermed til 25kr. pr. sett. Innstallasjonen gikk raskt og greit, selv om den avslørte at mitt kabinett har en del skarpe kanter, så noe banning kom det ut av dette, men den skylden får Thermaltake ta.

Fyrte opp maskinen, og til min store glede var maskinen fullstendig fri for vibrasjoner og resonans. Ett enkelt sett med O-ringer til 25kr. klarte altså det Nexus ikke klarte, nemlig å eliminere vibrasjoner fra HD.

 

Konklusjon:

 

O-ring settet ikke bare klarte å eliminere vibrasjone, men prisen på dette settet er ikke mere enn det man betaler for et godt brød. Edit: Alle O-ringene som ble kjøpt morknet etter få måneder og skapte farlige situasjoner i kabinettet. De sleit ikke der de var festet til stripsene, men der de lå innat harddisk kantene. Så O-ring settet får dermed ikke noen anbefaling.

 

Nexus Disktwin fremstår som et godt produkt, men til en for høy pris. Og det faktum at det ikke klarer å eliminere vibrasjoner godt nok, trekker en del ned.

Skulle man bare være ute etter mulighet til å bruke en 5 1/4" brønn, og ønsker å få litt bedre kjøling på en ellers så vibrasjonsfri disk, så funker dette greit.

6 av 10 til Nexus.

 

Testen er oppdatert!

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...
Gjest Slettet+9871234
Har selv festet harddisken i mitt kabinett med gummistrikker på samme måte som du har festet med o-ringer. Pris: 0,-

6147178[/snapback]

Hva slags strikker snakker du om?

Er du ikke redd for at "vanlige" strikker kan morkne mye raskere enn f.eks. O-ringer?

Lenke til kommentar
Har selv festet harddisken i mitt kabinett med gummistrikker på samme måte som du har festet med o-ringer. Pris: 0,-

6147178[/snapback]

Hva slags strikker snakker du om?

Er du ikke redd for at "vanlige" strikker kan morkne mye raskere enn f.eks. O-ringer?

9258425[/snapback]

 

Jeg kommer vel til å oppdatere denne lille testen, siden noen få måneder etter installering var disse O-ringene morkne og sleit helt av seg selv og disken falt ned.

Heldivis sleit bare ene av to O-ringer som holdt disken, og det var ikke mer enn noen centimeter ned til CD-Rom......

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Hei,

fant ut at jeg kunne plassere diskene i 5 1/4" brønnen ved å legge isoporbiter under sidekantene. Kjøling går veldig bra, men er det en fare for oppbygging av statisk elektrisitet når diskene ikke har elektrisk kontakt (jording) med kabinettet?. Kabinettet er ikke jordet, men dette har gått greit i 15 år :cool:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Kjøling går veldig bra, men er det en fare for oppbygging av statisk elektrisitet når diskene ikke har elektrisk kontakt (jording) med kabinettet?. Kabinettet er ikke jordet, men dette har gått greit i 15 år :cool:
Nå er nok harddiskene jordet via strømforsyningen som igjen har lokal jord i kabinettet. Man putter nok som oftest støpselet i en ujordet kontakt, men det fører egentlig skjeldent til noen problemer.
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei jeg started å bruke Oringer for 2år siden, Det de sa til meg på den rørleggeren jeg var hos å kjøpte disse var at vist man ikke ville at de skulle morkne, var å kjøpe de som er beregnet for kloakk og å kjøpe tykke o ringer. mine er ganske tykke, men tykkelsen gjør så hardiskene sitter støpt. Mine er enda så gode som ny

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Gammel tråd dette, men-men...

Jeg vil bare påpeke det faktum som Otern er inne på. Gummi kan være av så ymse kvalitet. Jeg ser store variasjoner på gummikvalitet i mitt yrke (bilmekaniker). Er ikke noen ekspert på gummi, men vet at gode o-ringer holder i årevis uten å sprekke, selv de man finner montert på motordeler som kan bli svært varme. I tillegg er disse ofte utsatt for olje eller andre kjemikalier.

Dermed:

Skal en kjøpe o-ringer av god kvalitet anbefaler jeg å gå til fagfolk som har kvalitets o-ringer. Jeg sier ikke at butikker som Biltema eller Clas Ohlson har dårlige o-ringer, men sjansen for å få varer av lavere kvalitet er større etter min mening.

 

Ps. Har brukt begrepet "gummi" selvom jeg vet at dette kan bli litt misvisende. Ikke heng dere opp i det takk ;)

Endret av Mekotekniker'n
Lenke til kommentar

Hvis man går til en VVS-forhandler, får man oftest o-ringer i god kvalitet. De gummistrikkene som følger med div. harddiskoppheng har jeg derimot dårlig erfaring med. De er for tynne, morkner fort og til syvende sist: sprekker.

 

VVS-forhandlere har o-ringer som morkner svært sjeldent da disse brukes til arbeid på bad hvor det stiller høye krav. Når man kjøper o-ringer, er det lurt å la dem ligge i en bolle med varmt vann og salo noen timer. Vannet trekker inn i gummien og gjør dem ytterlige bedre mot morkning.

Endret av überGoliath
Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...