Gå til innhold

Fra gudshus påskedag


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg også fikk en merkelig følelse av at bildet var litt skjevt. Satt nå her og såg lenge på det, og undres fortsatt. Kanskje er det fordi det er et litt trangt snitt rundt dørkarmen på høyre side, jeg vet ikke.

 

Likte bildet godt, forteller en historie, noe jeg ofte syns er like viktig som estetisk pene eller teknisk gode bilder.

Hva som sies her er jeg derimot litt usikker på. Ser han lyset, eller er lyset på utsiden av kirken etter en lang og kjedelig time?

Måten han står på gir følelsen av at han undres.

Faktisk et bilde som blir bedre og bedre etterhvert som man filosoferer.

Endret av Cirrrus
Lenke til kommentar
Synes det blir litt flisespikking å påpeke noen evt skeivhet i det bildet. Det er nesten umulig å ta et bilde med så rette vinkler 100% rett, uten at du setter opp stativ og laster ned bildene for vurdering etterhvert. Dette er et bilde i reportasjegenren, og det holder i lange baner.

5931891[/snapback]

Var bare en tanke...
Lenke til kommentar
Synes det blir litt flisespikking å påpeke noen evt skeivhet i det bildet. Det er nesten umulig å ta et bilde med så rette vinkler 100% rett, uten at du setter opp stativ og laster ned bildene for vurdering etterhvert. Dette er et bilde i reportasjegenren, og det holder i lange baner.

5931891[/snapback]

Mulig det, men jeg tror kanskje de fleste av oss setter pris på konstruktive tilbakemeldinger, selv om det er flisespikking.

Jeg tror følelsen jeg sitter med at bildet er skjevt, kommer av at det er så mange vertikaler der, og ikke alle stemmer overens.

Et sånt bilde er ekstremt vanskelig å få til 100% rett som du sier, pga de mengder med vertikaler og horisontaler som er der. I tillegg vil det i et bygg som en kirke også slå seg etterhvert, så det er ikke sikkert vertikalene lenger er vertikale.

 

Som sagt, det blir kanskje flisespikking, men et poeng er det å nevne når bildet likevel var så godt som det var.

Lenke til kommentar

Bilde1:

For det meste en lek med DOF, med kanskje litt planlegging så hadde dette blitt bedre, men slik det er nå så fenger det lite. De halvutbrente refleksene ble litt for kraftige.

 

Bilde2:

Synes jeg hører kirkeorgelet og presten med dyp stemme synger i bakgrunnen "Gjør døren høy, gjør porten vid! Se ærens konge kommer hit.". osv.

Jeg får også en følese av at bildet er skjevt. Mulig det er den ytterste dørens skjevhet som gjør dette. Kunne kanskje ha blitt interesant i sort-hvitt med harde kontraster?

 

Så av disse to så likte jeg bilde2 best, det gir litt rom for tolkning og tenking.

 

Selvom skjevheten kan være flisespikkeri så kan slike småting ødelegge helhetsinntrykket til ett bilde. Jeg ser på bildekritikken som en kollektiv brainstorm der man skriver ned alt man liker og alt man ikke liker. Og forhåpentligvis kommer det noe godt ut av det. Uansett hva man gjør så streber man vel etter det perfekte? man oppnår det vel aldri, men lov å prøve.

Lenke til kommentar

Noen ganger kan kravet om perfeksjon bli kunstnerisk hemmende. I dette tilfellet følte jeg for å gi beskjed om det. Det hadde vært gøy hvis elefanter kunne fly også, men det kan de altså ikke.

Når vi fotograferer s/h så emulerer vi bruk av analog film. Digitale bilder er farge i native mode, for å si det slik. Foto reflekterer livet, og ingenting i livet er 100% perfekt. Hvis vi skal bruke ps for eksempel til å fjerne all uperfekte elementer (har også gjort det selv), så fjerner vi for mye av essensen. Det er en mulighet å gjøre slik med et bilde, men ikke et krav. Derfor synes jeg det ville vært en synd å gripe inn i et så bra og symbolsk bilde. Det er jo langt i fra altid at jeg mener slike ting. Det er individuellt for hvert bilde, og akurat i dette tilfellet syntes jeg det var galt. Det er ikke en generell mening fra min side. Noen ganger vil jeg bare si flaunt the imperfection.

Lenke til kommentar

Bildet er ikke skjeft, det er helt naturlig at det er slik....

 

Om bildet er tatt 1,6meter over gullvet (og i en liten vinkel på karmen), så vil foten av dørkamren være lengre unna en den delen av karmen som er 1,6meter over bakken, dermed blir det mere luft mellom bildekant & dørkarm...(samme skjer med den øvre listen, og kirker er ikke verdens mest rette bygninger til å begynne med..... :p )

 

Men uansett... To tøffe bilder som nesten ikke kunne blitt bedre..

Endret av Scorpioen84
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...