Gå til innhold

En gammel onkel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For en gang skyld så ber jeg om sepia. Jeg har jo tidligere ikke brukt noe særlig toning i mine bilder, men har endret litt oppfatning i det siste. De kamuflerer de manglende gråtonene i digitalisen, og bildene får litt sårt tiltrengt varme. Dette koselige bildet av onkel kunne ha godt av litt varme, for å vise at det banker et hjerte i den gamle skrotten.

Synes du har fått flott kontakt med den gamle i dette bildet. Skulle ønske jeg hadde min 20D før min bestefar døde (i samme alder) for en tid tilbake. Slike ansikter forteller en hel historie bare med uttrykket sitt. Godt skutt.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
Hvordan gjør man om bilder til Sepia og Svart hvitt enkelt i PS?

Dette aner jeg selv ikke hvordan gjøres.

5932158[/snapback]

Å konvertere til s/h kan gjøres på mange måter, men kan ta channel mixer-utgaven:

 

Først og fremst, IKKE bruk den vanlige desaturate-metoden, da har du ingen kontroll over resultatet. Det eneste som skjer da er at alle farger fjernes, noe som kan funke i mange tilfeller, men ofte vil det se ganske rart ut.

 

Velg bildet du skal behandle, lag så et nytt adjustment layer med channel mixer. Du må ikke bruke adjustment layer, men det er mest fleksibelt, siden du kan slå effekten av og på, samt justere opacity i ettertid. Kryss av i boksen som heter "monocrome", og begynn å lek med sliderne. Redigeringen gjøres med RGB, altså en slider for hver av disse fargene. Normalt sett lønner det seg å la summen av verdiene for alle 3 sliderne være rundt 100, alt over det pleier å bli utbrent, men det er noen ganger ønskelig også. Kun et generellt tips, ingen nødvendighet.

 

Sepia-effekten kan også legges som et adjustment layer. Photo filter har et eget sepia-filter som funker fint, det kan brukes. Selv bruker jeg gradient map, siden man kan legge til flere toner for forskjellige lysnivåer. Jeg syns ikke at bare en standard sepia-overlay gir så mye dybde, så jeg har lagd flere nivåer i en gradient. Svart, mørk brun, standard sepia, en lysere og hvit. Det er en fin måte å kompensere for manglende gråtoner, og for å gi det et litt mer naturlig preg. Sett dette layeret til "color" via dropdown-menyen i layerpaletten. Justèr opacity som ønsket.

 

Har du tilgang på Power Retouche (plugin til PS) kan du få enda mer kontroll over prosessen. Et glimrende verktøy for s/h-konvertering, pluss mye annet.

 

 

Vet ikke om dette hjalp, men... :innocent:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...