EspenE Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Har så smått begynt å eksprimentere med unsharp mask og er definitivt på prøve og feile stadiet. Her om dagen kom jeg i prat med en kar som ba meg prøve ut et par faste verdier som visstnok var "klassiske" Jeg har gjort dette og det ser ikke så verst ut, men jeg føler jeg trenger en "second opinion" dette fordi verdiene i utgangspunktet på et par punkter virker helt på jordet i forhold til det jeg har klart å lese meg til frem til nå. 1. 20%, 50, 2 (Denne føler jeg fjerner en "dis" fra bildet) 2. 146%, 0,3-0,5, 0 (Føler denne er for hard for mine øyne, men...?) Noen som har synspunkter eller evt. andre "standardverdier" som kan danne basis før man finjusterer? Lenke til kommentar
skarsk Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Generelt; Bruk liten radius på små bildefiler, og større på store. Høye verdier for Mengde (Amount) styrker fine detaljer. Høye verdier på Radius styrker diffuse konturer. Økes Mengde, bør Radius reduseres. Økes Radius, bør Mengde reduseres. Terskel (threshold) benyttes for å dempe konturer i fine toneskiller, f.eks. portretter. Ellers så er Smart Sharpen i CS2 min favoritt framfor USM. Lenke til kommentar
egerstud Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Trykk "Fototeknikk" på denne siden, mye interessant å hente der. Lenke til kommentar
Chatrine17 Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Er det ikke mulig å tilorden en hurtigtast til USM funksjonen? En så mye brukt funksjon burde være "lettere" tilgjengelig. Lenke til kommentar
medi8or Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Trykk Alt+Shift+Ctrl+K , så kan du sette og forandre hurtigtaster så mye du vil... Lenke til kommentar
riktig Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Jeg vil anbefale å eksperimentere litt med å kjøre USM kun på enkelte fargekanaler. Et klassisk triks er å konvertere bildet til Lab, velge lightness-kanalen og kun kjøre USM på den. Konvertèr så tilbake til RGB. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå