Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hallois!:D Jeg hadde planer om å kanskje ta 2. videregående året mitt på High School i statene.. Men finnes det noen mulighet for, da med godskrevet 2. år, å få til dette UTEN å måtte ta studiespes. e.l.? Noen som kunne hjulpet meg med en nogenlunde grei løsning? Jeg er veldig lite interessert i studiespesialisering, men gjør det om det må til.

 

 

Mvh. Nimenoz

 

EDIT: modifikasjoner :p

Endret av Nimenoz
Lenke til kommentar

Tror dette må til, men du bør snakke med rådgiveren på skolen din året før, altså om godkjenning av året med mere.

 

Har en venninne borte i USA nå, hun tar VK1 der borte, og det blir godskrevet som et vanlig år. Når hun kommer hjem, må hun ta noe form for norsk kurs, for å ta igjen det tapte, så vidt jeg forstod rett.

Lenke til kommentar

Jeg var der fra august 2001 til juni 2002. Tuscaloosa, Alabama. Ekte sørstatsstil :cool: Dvs, jeg bodde i en middels stor by, så det var først når jeg kom utenfor at du møtte de med stråhatter og snekkerbukser. Jakt var meget sentralt. Og det som slo meg mest var vennligheten. Dette er jo sørstatene kjent for så kan ikke gå god for resten av USA. Det var ikke vanskelig å bli kjent med folk, og jeg anbefaler deg å satse på en eller annen fritidsaktivitet. Jeg spilte soccer, og derfra ble jeg kjent med flest. jeg var den eneste utvekslingsstudenten på skolen min, men det var aldri noe problem å bli kjent med dem. Foreldrene mine betalte. USA er et fint land, men det var deilig å komme hjem også. Jentene var ikke på langt nær like pene som i Norge:)

 

Jeg har lært at:

1. Amerikanere vet veldig lite om verden rundt seg. (Jeg måtte krangle med faren min om hvorvidt Norge var en øy eller ikke. Hallo! Jeg bor der!)

2. Jakt er kult

3. Cheerleaders er digg

4. Marijuana florerer

5. De i sørstatene er meget avslappet, noe som var det jeg likte best:) Mote er ikke eksisterende(Så lenge du bruker birkenstocks, og er gutt), og man er meget vennligstilte.

6. Et år i USA anbefales.

 

Så må selvfølgelig kostholdet beskrives :D La oss se, etter et år husket jeg ikke navnet på de fleste grønnsakene eller fruktene. Og det finnes UTROLIG mange forskjellige måter å lage burger på. Mao. dårlig kosthold :no: , man spiser hvitt brød hvis man MÅ ha brød, men vanligvis går det i en eller annen burgervariant eller kjøttrett. heldigvis bodde jeg der bare et år. Dette var jo min familie da, men det er sånn i flere familier.

Endret av gautev
Lenke til kommentar

Ustedalen: Bare lurer.. Ble du plassert hos en tilfeldig familie?

 

Jeg skal mest sannsynlig til Japan i mars 2008, så jeg bare lurer litt :)

 

Edit: Kan formulere meg på en annen måte. Når man søker om å gå et år i utlandet, vil man da bare på en vertsfamilie å bo til? Får man noe form for valg når det kommer til sted/vertsfamilie?

Endret av BrageC
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...