Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

YESYESYES!! :D

 

Jeg drar i morgen, skal til Oregon.

 

Men i tillegg skal jeg på New York Camp! :D

 

Flere som skal dra med Explorius i morgen? Send meg PM! :)

 

Btw, jeg er akkurat sånn nå: :D :D :D :D :D:w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :new_woot: :new_woot: :new_woot: :new_woot: :new_woot::thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup::dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble:

 

Jeg reiser også i morgen! Hvor i landet reiser du fra? :D

Lenke til kommentar

Oi, noen som ble glad ser jeg...

 

Haha, gratulerer :)

Åja! Har sovet dårlig i mange uker nå, og hver morgen har jeg ventet på den mailen som ikke har kommet. Og jeg ble så glad når jeg fikk beskjed i dag, og i tillegg fikk jeg New York Camp! :D

 

Helvete. Jeg får vite i morgen når jeg drar jeg :p

:ermm:

Du får ha lykke til uansett da! :) Sendt deg en PM, så jeg får lagt deg til på Facebook! :)

 

 

Grattis opptatt!

Har kun fått vite at jeg skal til Texas, rimelig lei av å vente på en mail med litt informasjon omkring hvor de bor og noe info om selve familien.

Jeg blir nok en av de siste, for ikke å si den siste av de norske utvekslingsstudentene som reiser til USA. Ettersom jeg ikke kan reise før den 15 sept :(

 

Er utrolig lei av å vente, faen. :mad:

Tusen takk! :)

Kjipt å høre at du ikke får reise før, men håper du kommer til en fin familie!

 

 

YESYESYES!! :D

 

Jeg drar i morgen, skal til Oregon.

 

Men i tillegg skal jeg på New York Camp! :D

 

Flere som skal dra med Explorius i morgen? Send meg PM! :)

 

Btw, jeg er akkurat sånn nå: :D :D :D :D :D:w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :new_woot: :new_woot: :new_woot: :new_woot: :new_woot::thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup::dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: :dribble:

 

Jeg reiser også i morgen! Hvor i landet reiser du fra? :D

Jeg reiser fra Trondheim, enn du?

Lenke til kommentar

Må for det første si at jeg merker en meget stor usikkerhet fra selskapet jeg reiser med. Tror nok alle selskaper oppfører seg akkurat likedan. Når jeg kontakter selskapet mitt for å spørre om det har kommet noe nytt ang. familie. Sier de at de der borte i Usa gjør så godt de kan på frivillig basis. De har absolutt INGEN kontakt med de borte i Usa bortsett fra en mail i måneden MAKS, med mindre min far tar telefonen og får snakket med sjefen for avdelingen i Norge. Da sier de at de holder på med et eller annet og de gjør så godt de kan.

 

De sier at de straks begynner å lete etter familie når søknaden er godkjent. Hmm, det høres jo fantastisk ut! Jeg har likevel ventet i 6 måneder på familie, vet godt at jeg ikke har søkt tidlig men alikevel. De må kunne ha en dialog med en mulig familie istedenfor å finne en tilfeldig velkomstfamilie, som blir "bundet" til å ta vare på en student. Når organisasjonene må ta ibruk velkomstfamilier må nesten varsellampen blinke, da sender de muligens alt for mange studenter overseas.

 

For min egen del er jeg så langt utrolig pissed over hele opplegget, krysset av på søknaden min at jeg IKKE ville bo med en annen student. Og når fristen går ut 31 august, og jeg fortsatt må vente en uke på familie. Og jeg plutselig en uke på etterskudd får en velkomstfamilie, som er alenemor, har to mindreårige barn, jobber fulltid, og skal i tillegg ta imot to studenter fra andre siden av kloden.

 

Uansett hvor mye folk her argumenterer for at det høres flott ut, gjør det absolutt ikke det. Og hvis noen mener det ikke er et problem har de muligens blitt grundig hjernevasket av all den flotte amerika propagandaen. Organisasjonen min sa i tilegg at jeg absolutt ikke måtte begynne på skolen. Noe jeg selvfølgelig gjorde ettersom jeg ikke følte meg trygg på avtalen. Nå får de finne en familie etter velkomstfamilien, eller en annen familie. Eller så driter jeg i hele året og går i Norge. Noe som frister minimalt. Håper inderlig organisasjonen ordner opp i rotet som har oppstått.

Lenke til kommentar

Noen har absolutt ikke skjønt hvordan systemer fungerer ser jeg. :)

 

De har absolutt INGEN kontakt med de borte i Usa bortsett fra en mail i måneden MAKS, med mindre min far tar telefonen og får snakket med sjefen for avdelingen i Norge. Da sier de at de holder på med et eller annet og de gjør så godt de kan.

Ja? Det eneste de i Norge kan gjøre, er å vente. Å mase hjelper ikke. Org. i Norge får oppdateringer fra USA når noe er på gang, men de har ikke lov til å fortelle dette til en student før alt er på plass.

 

De sier at de straks begynner å lete etter familie når søknaden er godkjent. Hmm, det høres jo fantastisk ut! Jeg har likevel ventet i 6 måneder på familie, vet godt at jeg ikke har søkt tidlig men alikevel.

Du vet at det ikke er flust av åpne familier midt i et skoleår? De fleste venter til studenten som allerede bor der reiser hjem, eller at deres egne unger flytter på college osv. Er først i juni/juli de fleste stiller seg ledig, og da må man igjennom hele søkeprosesen for vertsfamilier.

 

De må kunne ha en dialog med en mulig familie istedenfor å finne en tilfeldig velkomstfamilie, som blir "bundet" til å ta vare på en student. Når organisasjonene må ta ibruk velkomstfamilier må nesten varsellampen blinke, da sender de muligens alt for mange studenter overseas.

Du vet at dette har med skolen å gjøre? I mange tilfeller har de en familie "på gang", men de kan fks. ikke binde seg før fks. i oktober, og dermed får man en velkomstfamilie, slik at man kan begynne skoleåret. Det er ikke alltid tilfelle selvfølgelig, men som sagt; dette har med skolen å gjøre. Ikke mange amerikanske skoler ønsker å ta imot studenter sent.

 

Og når fristen går ut 31 august, og jeg fortsatt må vente en uke på familie.

Den ser jeg. :)

 

Uansett hvor mye folk her argumenterer for at det høres flott ut, gjør det absolutt ikke det.

Deg om det. Jeg har både vært utvekslingsstudent og vært på innsiden, så begynner å få en viss innsikt i hvordan det fungerer, og du tar feil.

 

Og hvis noen mener det ikke er et problem har de muligens blitt grundig hjernevasket av all den flotte amerika propagandaen.

Oh God. Spar meg.

 

Organisasjonen min sa i tilegg at jeg absolutt ikke måtte begynne på skolen. Noe jeg selvfølgelig gjorde ettersom jeg ikke følte meg trygg på avtalen.

Akkurat det skjønner jeg ikke hvorfor org. din sa... Der jeg jobber anbefalte vi alle å begynne på skolen, i tilfelle et eller annet skulle skjære seg før avreise.

Endret av MartinF
Lenke til kommentar

Men explorius har enda ikke gitt meg noen familie så jeg har ikke søkt, de har flyttet meg fra ICES til educatius og de håper å få meg ned før 13.09.

 

F.eks. nå har jo lånekassen begynt å betale ut stipend til vanlige skoleelever. Og slikt, hvis explorius ikke finner noen familie til meg og jeg søker normalt stipend, mister jeg den første innbetalingen da eller får jeg en som er større neste mnd? Og, ja jeg går normal skole pr dags dato, men er i dialog med skolen og det er greit at jeg drar på dagen om jeg får noen familie i USA.

 

Og når er det explorius sier "Nei, sorry, vi fant ikke noe familie til deg, det blir ikke no tur" det er EKSTREMT frustrerende og leve i denne "gråsonen" jeg har levd i noen mnder nå :(

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...