Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei !

Dersom jeg drar ut etter vgs er fullført, hvor mye vil jeg kunne få i lån fra lånekassen?

Må lån fra Lånekassen gå gjennom en skole?

Ønsker å dra til Colorado, pga Breckenridge og NHL, er det mange "øde" steder i Col. hvor det ikke er like moro å havne?

Lenke til kommentar

Har da endelig fått vertsfamile :)

 

Skal da bo i "veikrysset" Maylene i Alabama :D

 

Byen har ca. 5000 innbyggerer og ligger ikke så langt unna Birmingham :)

Jeg skal bo hos familien Ehlers som består av:

Hostdad James som er 38 år og jobber som Service Technician.

Hostmom Trista som er 34 år og jobber som Regional Manager.

Hostbrother Laine som er 9 år

Hostsister Bryne som er 1 år

Hostgrandma som er gammel :p

 

De liker å se på tv, film, lese bøker, dra på sportsarrangementer, reise, fotografering og jankt.

De driver med mange sporter som: gåing, bowling, fisking, jakting og amerikansk fotball.

 

De har 2 hunder som heter Boris og Luda.

 

Jeg skal gå på Thompson High School som starter allerede 7. August, såå jeg går nok dessverre glipp av New York :(

 

 

Meeen, etter at jeg har sett litt nøyere på pairene mine, ser det ut som at de bare skal hoste meg temporary :S

They choosed to Temporary host Ingrid based on her interest and her letter

 

Tror jeg må ringe Speak å høre hva som skjer :p

Lenke til kommentar

Oppklaring:

 

Familien er hun som er regional kordinator i det området som jeg skal bo i. De jobber med å finne en annen famile, men hvis de ikke klarer det, skal jeg bo hos de hele året :)

Men jeg skulle garantert gå på den skolen og bo i det området.

Speak sa også at det skulle bo ei fra Kristiansand i det samme området og gå på den samme samme skolen, så jeg slipper å være helt alene første skoledag :)

Lenke til kommentar

Ikke for å være negativ nå, men regionsgaranti er ikke godt for en dritt. Jeg søkte sørstat og en familie som ikke går i kirka, jeg kom til iowa og går i kirka hver søndag. De kan ta deg ut av regionsgarantien uten problemer, men du får igjen penga.

 

Er det noen flere som har fått flybillettene hjem ennå? Jeg er så evig forbanna på EF fordi de hakke gjort en dritt i år og atpåtil så har de gitt meg en 25 timers flytur hjem 3 uker etter at skolen her slutter fordi de ikke har giddi å sjekka når skolen er ferdig. Eller fordi de gav meg feil skole informasjon i førsteomgang. Men det som gjør meg så evig sint er at de ikke gidder å bytte billetten min, sånn at jeg slipper å sitte her i huset i tre uker uten å ha noe å gjøre. Fordi folka her jobber, og det er ikkeno å finne på her i området. nærmeste by er 1 time unna og det finnes ikke lokal transport her i det hele tatt.

 

Men noen som veit hva jeg kan gjøre for å få litt reaksjon fra EF? Fordi det jeg har prøvd så langt, gir de visst totalt faen i.

Lenke til kommentar
Kanskje jeg kan søke regionsgaranti med et annet selskap enn EF?

Det skal jo ikke spille noen rolle, men som tidligere nevnt... Det er null stress å bare drite i det for å så gi gi deg pengene igjen. Men for at du skal få en familie som passer til deg, ville jeg latt valgmulighetene stå åpne. Da leter de virkelig etter en passende familie, og ikke bare den som passer best innenfor regionen du har valgt.

Hvis du absolutt skal søke region kan du tenke på hvilket klima du kan tenke deg, hvilke interesser du har lyst å få utført osv. Religion vil du støte på uansett.

Lenke til kommentar
Religion vil du støte på uansett.

Ja, men i veldig varierende grad?

 

Sikkert en mulighet å reise uten regionsgaranti også. Har til info tenkt å reise med speak.

Det er riktig at de ikke kan tvinge deg til å gå i kirken, men kirken er jo noe helt annet der borte enn her i Norge uansett, og man går som oftest i kirken for å vise respekt til familie.

Men ja, du har kanskje hørt om noe som kalles the bible belt? Det er liksom der hvor du finner mest religion, i høyest grad. Legger ved et bilde jeg fant hvis jeg får det til:

Image:BibleBelt.png

Men om jeg ikke tar helt feil skal du klare å justere det litt, på søknaden til EF kunne du krysse av på om du var villig til å gå i kirken, hvilken religion du tilhører osv. Du kan sikkert få frem i søknaden din at du ikke vil komme til en veldig religiøs familie, men da vil sikkert folk se på deg som kravstor og muligens ta det som en fornærmelse ettersom det er så mye religion i USA. Dessuten, organisasjonen din vil nok ikke sende deg som utvekslingsstudent hvis du ikke er åpen for å havne hos en religiøs familie, har forstått at du er oppmerksom på at du vil kunne havne hos en religiøs familie uansett, men tror det er veldig vanskelig å få bestemme hvor religiøs familien akkurat du skal havne hos er.

 

EDIT: Så at det gikk skeis med bildet, det vises ikke for meg i alle fall, her er link: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:BibleBelt.png

Endret av smismas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...