Gå til innhold

Trenger informasjon om diverse studier


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skal søke meg videre etter videregående nå snart. Jeg har med meg spesiell studiekompentanse (3MX+2FY) så de fleste mulighetene står åpene.

Som den nerden jeg er så regner jeg med at jeg skal søke noe datareleatert eller iallefall noe som er teknisk. Søkelisten ser foreløpig slik ut:

 

1. Mikroelektronikk Master UiO

2. Nanoteknologi NTNU

3. Informatikk Bachlor UiO

 

Kan oppdatere etterhvert som jeg bestemmer meg. Det jeg uansett lurer på om det er noen som har erfaringen med disse studiene og da særlig Mikroelektronikk og kan fortelle litt om hvordan det er der.

 

Hadde også vært fint om dere kunne komme med forslag på andre studier. Vil ha noe som er relatert til data/fysikk.

 

På forhånd takk for hjelpen

 

Det Dvergiske Kaffebord

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Går på Mikroelektronikk på UIO. Skal starte på 3. året nå til høsten. Proffesjonsstudiet i mikro er 5 år som er helt låst med tanke på valg av fag. Som du ser på studieplanen på uio siden er det mye matte og java-programering fra starten av. Matten er ikke lett, men jobber man litt, er på grupper og gjør oppgavene dine, er det helt greit. Videre i studiet er det elektronikk fag, her lærer du om hvor dan kretser er bygget opp helt fra bunnen av, og du får veldig godt brukt for den matten du lærte i føste del av studiet. Master oppgaven består av en lengre oppgave der du skal lage en krest, få den fysisk laget og se hvordan den funker nå du får den tilbake.

 

Du kan også velge bachelor, Elektronikk og datateknologi. Her har du mulighet til å ta mikro master, men også velge enten signalbehnadlig, fysikalsk elektronikk og instrumentering. Fordelen med profesjonsstudiet er at du er garantert å komme inn på master studiet, hvis du ikke stryker i for mange fag da..

 

Programvaren vi bruker er Cadence og er det ATI og NVIDiA og sånn bruker. Så det er veldig oppdatert på den måten.

 

Håper du ble litt kloker, anbefaler mikro på det sterkeste. :thumbup:

Lenke til kommentar
Hadde også vært fint om dere kunne komme med forslag på andre studier. Vil ha noe som er relatert til data/fysikk.

5856624[/snapback]

 

Jeg kan på det varmeste anbefale NTNUs linje for fysikk og matematikk ("fysmat"). De to første årene består i de fire grunnleggende mattefagene som alle linjer på NTNU går gjennom, samt mekanisk fysikk, elektromagnetisme, bølgefysikk, fluidmekanikk, termisk fysikk, kvantemekanikk, grunnleggende kjemi, to grunnleggende programmeringsfag (første er HTML og JSP, det andre er Java) og et grunnleggende statistikkfag. Etter de to første årene deler linjen seg i industriell matematikk, teknisk fysikk og biofysikk, hvor du fortsetter i tre år til.

Jeg regner med du primært spurte om data, men hvis du liker fysikk, og da du hadde den nye nanotek.-linjen til NTNU på listen, bør du heller ikke se bort fra fysmat.

Lenke til kommentar

Går på mikro på UIO jeg også og kan anbefale det på det, men bare hvis du er interessert i det feltet. Men du må være oppmerksom på at de fleste ingeniørstudiene krever mange timers arbeid i uken. Som adyton sier, er det en del matte i begynnelsen, og det er sant at det er ganske tung matte men det viktigste er at man har extremt bra disiplin. For mange opplever overgangen fra videregående skole til Univ. som en stoooor forrandring. (Jeg gjorde det i allefall). Så for alle de retningene må du være forberedt på jobbing. Jeg la merke til at det er ingen kvote for å komme inn i Mikroelektronikk ved UIO i år, noe som ikke burde lure deg.. for det er ikke en "lett" studieretning.

 

Faktisk så ble det tatt opp 16 stk i det året jeg startet, og ut i andre semester så var det bare 2 som satt igjen. Grunn, det vet jeg egentlig ikke.. Det virker som at folk har mistet interessen for realfag som har ført til reduserte kunnskaper. Men det er heller ikke såååå viktig med superkunskaper i realfag fra videregående. Jeg gikk ut med 3 i både 3MX og 3FY, og har greid meg med middels karakterer, som er bra nok for de fleste institusjoner i næringslivet, slik jeg har hørt iallfall. Så det viktigste er å tenke på INTERESSE og DISIPLIN <-- iallfall det første semesteret.

 

En annen ting du burde vite er at det er lurt å søke seg inn i profesjonsstudiet, ikke bare for at du kan ta master med bare ståkarakter, men for det ser kanskje litt finere ut på CV'en (Hvis du ikke bare har D og E karakterer da :-P). I tillegg til dette så kan du lettere bytte om til batchlor hvis du skulle finne ut at 5 år blir for lenge. For det er ganske vanskelig å bytte fra batchlor til proffesjonstudiet med mindre du har A eller B i gjennomsnitt ;).

 

Men når det kommer til jobbmuligheter i fremtiden er jeg faktisk usikker. Slik jeg hører at det er snakk om er at det er gode muligheter. Og er man en siv. ing. så blir det ikke så altfor vanskelig å finne jobb ut ifra SSB's undersøkelser.

 

Ikke minst så har jeg hørt at man får jobbe med mange spennende prosjekter underveis også, som å deisgne egen cpu osv mot slutten av studietiden. Men det er lenge til :p

Lenke til kommentar

Overraskende mange som studerer mikro her, Hvem er dere? :p

 

Det finnes en siste mulighet for å studere Mikroelektronikk ved UiO, og jeg vil påstå den er mye bedre enn Eldat (som adyton nevnte) og det er Bachelor Informatikk. Siden mikroelektronikk kursene ligger under ifi (Institutt for informatikk) og forskningsgruppa hører inn under ifi, er det faktisk bedre å være "ren" ifi-student enn eldat-student.

 

Når det er sagt, har mikroelektronikk miljøet vunnet pris for beste studiemiljø (ved UiO 2005), og vi har ikke blitt noe dårligere siden da.

 

Hvis du vurderer nanoteknologi på NTNU vil jeg nok tro at materialteknologi (eller hva studiet heter) på fyskk ved UiO også kan være interessant.

 

Jeg går profesjonsstudiet, det andre kullet som ble tatt opp, og jeg har bare godord om studiet. Vi har egen studiekonsolunt som alltid er tilgjengelig, vi får en "mentor" av forskningsgruppa, og vi har andre fordeler når det kommer til kurs ol. Det er ingen negative sider ved profesjonsstudiet, men mange positive!

 

 

 

PS. Ikke velg NTNU hvis du vil gå for mikroelektronikk, miljøet er mye mindre ;):p

 

PPS. IFI 2 - et ny bygg til ca 1 miliard står klart høsten 2008, hvor det kommer til å bli lagt stor vekt på mirkoelektronikk ol. ;)

Lenke til kommentar

Hei, jeg er bare under første året, men har ikke akkurat enasjert meg mye i miljøet enda siden jeg ikke har vært sikker på om jeg skulle fortsette.. Og det er også slik at det første året\ årene ikke har noen kurs på ifi. Har faktisk ikke vært der i år..Men må si at mirko har bra veiledning osv. Det første semesteret var preget av møter med veileder (med pizza :w00t: )osv. med foredrag bare for kullet jeg var i. Men i vårt tilfelle ble de møtene kuttet ut siden 90% forsvant etter første semester. Som jeg syntes var litt synd for det var bra motivasjon.

 

Og uansett så er natoteknologi og mikroelektronikk litt forskjellige vil jeg tru. Det er stikkordet "elektronikk" jeg tenker på. Så hvis man egentlig er interresert i nanoelektronikk, så trur jeg at det er best å ta mikroelektronikk for så å ta noen kurs i nanoteknologi når man er ferdig, eller som valgfag i løpet av studiene. Det var noe slikt ene veilederen sa til meg iallfall, noe som virker ganske logisk egentlig

 

Men for å være helt ærlig så trur jeg at både Eldat og Ifi har sine fordeler hvis jeg ser litt objektivt på det. (Men holder selvsagt med Ifi :thumbup: ) F.eks så har Eldat instrumenterings gruppa akkurat har et spennende prosjekt i samarbeid med NASA med reiser til Florida, raketter og hele pakka, så jeg trur det er fordeler med begge instituttene. (dont kill me :p )

Endret av Yarrow22
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tusen takk for svar alle sammen, etter hva dere har skrevet her så velger jeg nok mikroelektronikk på første plass. Blir spennende om jeg takler presset, om jeg i det hele tatt kommer inn da. Får ikke verdens beste karakter i 3MX, men tror om jeg jobber litt så skal jeg nok klare å få resultater.

Aner egentlig ikke enda om studiet passer for meg, men etter det jeg har lest om det i UiO-boken, internett og en artikkel i ett pc-blad så virker det spennende. Grunnen til at jeg velger studiet er fordi jeg syntes hardware er ett spennende felt og jeg ønsker å lære mer om det. Jeg syntes fysikk også er spennende og jeg håper å kunne sette teoretisk kunnskap ut i live.

 

Listen min ser nå slik ut:

 

1. Mikroelektronikk UiO

2. Informatikk UiO

3. Elektronikk og datateknologi UiO

4. Nanoteknologi NTNU

5. Dataingeniør HiBu

 

Den siste er der fordi det ligger praktisk til lokalt, men etter hva jeg har sett på samordnetopptak så burde jeg komme inn på første eller andre valg.

 

Edit:

Gspr, den linjen du anbefalte hadde nok ett litt vel høyt snitt for min del. Jeg har ikke så veldig gode karakterer.

Endret av Det Dvergiske Kaffebord
Lenke til kommentar

Håper du gjorde det riktige valget for deg. Men ikke la deg skremme av studiet. Det er ganske spennende og interessant. Siden du liker fysikk, så kan du glede deg til 2. semester der du får elektronikk med prosjektoppgaver. Det er ganske gøy, for man får sitte på labben og leke seg litt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...