Gå til innhold

Bilde fra biltur: Lysglimt


ttd

Anbefalte innlegg

Et par måneder gammelt dette, et av de første jeg ble fornøyd med fra D70'n. Bildet er tatt på vei mot Ørskogfjellet fra Vestnes, sør for Molde. Dette bildet, spesielt siden det er så mørkt, trenger en grei skjerm for å "yte sitt beste". Skogen rundt veien skal være svart, men ikke uten detaljer. Treet i forgrunnen blir derimot bare en skygge.

 

20060422223557_lysglimt.jpg

 

Skal jeg si noe selv om bildet, så liker jeg det fordi jeg traff på godt lys som skinner gjennom en åpning i skyene("jesuslys"). Dette lyset faller på veien og gir "varme" refleksjoner. Veien blir en fin linje nederst, og skaper mer dybde i bildet. Du kan også ane en bil komme kjørende mot deg. Fjellene i bakgrunnen synes akkurat nok til bli mektige, og skaper enda mere dybde. Lyset blir på ingen måte realistisk når det er så mørkt, det er jo tross alt dagen siden sola er oppe. Den mørke nestensvart/hvitt-manipuleringen ble gjort for å skape mer stemning, et slags skyggelandskap. Bildet er ikke helt uten farger, jeg etterlot litt for å gi sollyset mer varme.

 

Nå når jeg så på bildet med kritiske øyne for å skrive litt om hva jeg syntes om det, ser jeg at jeg kunne klonet bort enkelte smådetaljer. Men siden jeg ikke har syntes de har vært irriterende før, velger jeg å bare la de være. Synes på ingen måte at de ødelegger stemningen eller virker forstyrrende i komposisjonen.

 

Nå har jeg skrevet mye selv, spent på hvilke tilbakemeldinger jeg får. Vær ærlig, ikke sy puter under armene mine. Om dere synes det er stygt, så si det. Men gi meg en grunn. Det være seg fordi din bestemor parkerte tøflene i går og du ikke greier å se noe positivt i noe i dag.

Endret av Nemo}
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fint bilde med stemning. Komposisjonen følger en tredeling som etter mitt øyemål følger en inndeling nesten helt etter det gyldne snitt (både konturen av den mørke åsryggen og nederkant av lysfeltet i skyene ligger nær de horisontale gyldne snitt-linjene.

Bilen er også fint plassert nær sideveis gyldent snitt, og siden den virker liten i bildet, skaper den en størrelseskontrast til lysfeltet på himmelen.

Bra og harmonisk komposisjon. Etter min mening et blinkskudd.

Lenke til kommentar

Dette er et bilde jeg liker. Mulig det er inntrykket av Divine Intervention som lokker meg inn i bildet. Kontrastene er greie, like så fargetonen. Bildevinkel er det ingenting å utsette på, med sin klare L-komposisjon.

Det eneste jeg har noe å utsette på, er rammen. De siste dagene har jeg komplementert bruk av ramme, men ikke denne gang, desverre. De rammene passer best på såkalte "fine art"-prints, og dette er ikke et slik bilde. Det er slike bilder du finner i rammeavdelingen på Ikea, dvs glorete naturbilder og pene stilleben. Dette er ikke egnet til Ikea-salg, og står best slik det er, åpent og ærlig uten ramme. Dette bildet trenger ingen ramme for å skjule manglende kvaliteter.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Selv med en "grei skjerm" blir det litt for mørkt etter min smak, da spesielt i skogsområdene. Det er ikke mye lys som skal til før det blir meget bedre.

 

Sånn bortsett fra det syns jeg det er et bra bilde, fin komposisjon. Uten det lyset ville det blitt ganske kjedelig, så det er tydelig hva essensen er her. Det ser ut som en svær hard revne i himmelen. Bilen passer også godt inn her, den bidrar til dybden.

Lenke til kommentar

PMnormal: Vi er tydeligvis av forskjellig oppfatning om rammens funksjon på web. Mulig jeg synser nå, men kan det stemme at du ser på rammen som en tradisjonell ramme, en del av bidet, og at jeg tenker på den mer i retning en bakgrunn? Med lyssterke skjermer så synes jeg det nemlig blir vondt å betrakte et bilde med en knall hvit bakgrunn. Derfor den mørke rammen. Og den hvite stripen er for å markere hvor bildet faktisk slutter. Jeg bruker bare denne rammen på bildene jeg legger ut på nett, selve bildet er lagret uten noen slags ramme for utskrift. Hadde nok nøyd meg med en hjemmelagd ramme av pasperture(usikker på stavingen her) ved utskrift. Den hvite behagelig matte overflaten du får da er milevis unna den sterke hvitfargen fra min skjerm.

 

SirMaximus: Av nyskjerrighet, ser du at det er "to lag" med skog i det mørkeste området? Nærmest, som også følger veien, er det trær og skog som er helt svarte. Lengre bort, åsen som er rett under fjellene, er det litt mer detaljer, og et grønnlig skjær.

Endret av Nemo}
Lenke til kommentar

Det heter passepartout, men det er greit :-)

Tror jeg ville valgt en form for off-white bakgrunn, hvis jeg var deg da. Da blir det mer tydelig at det ikke er en ramme. Du kunne lagt til litt skygge i overgangen, for å tydeliggjøre at det er en bakgrunn, ikke en ramme. Det er dog mulig at noen ville missforstå det også.

Lenke til kommentar

WOW! Kjempelekkert bilde :love:

 

Skal synse litt om motivet også, men dette bør betegnes som ekstrem flisespikking om ting du har liten eller ingen kontroll over ;)

Burde vært litt ryddigere nede i høyre hjørne.

Veien skulle ha gått litt lenger inn på bildet.

Ikke fullt så utbrente skyer

Treet på venstre side burde ikke være der

 

Nå når det er sagt så vil jeg si at bildet som det er nå er riktig tatt... :thumbup: ... kan ikke se at du hadde noe mulighet til å ta det bedre.

Lenke til kommentar

Rivers: Treet på venstre side var tilsiktet og plassert møysommelig i søkeren. Mitt personlige valg som mannen bak kameraet :) Veien fortsetter bare et par cm bak bilen i det hele tatt før den svinger bak en ås, så vanskelig å få noe mer ut av den. Og man har jo alltids muligheten til å gjøre det bedre, jeg kunne brukt stativ, tatt en rekke eksponeringer og kombinert dem til et HDR-bilde i PS for å få vekk utbrentheten. Men for å være ærlig plager utbrentheten meg ikke i det hele tatt her. Dog, hadde vært morsomt å tatt dette bildet med en god svart/hvittfilm og sett resultatet.

Lenke til kommentar
Rivers: Treet på venstre side var tilsiktet og plassert møysommelig i søkeren. Mitt personlige valg som mannen bak kameraet :) Veien fortsetter bare et par cm bak bilen i det hele tatt før den svinger bak en ås, så vanskelig å få noe mer ut av den.

5845388[/snapback]

Ja, som jeg nevnte så synes jeg bildet som det er er riktig tatt og jeg så også at veien svinger til høyre.

Men for å si det på en annen måte: Hadde jeg vært en maler som skulle male dette motivet så hadde jeg "strukket" den synlige delen av himmelen til den bredden bildet er på nå og malt litt mere vei under bildet.

Som fotograf har du tatt de rette valgene :)

Lenke til kommentar

Må si at dette er ett av de beste bildene jeg har sett på lenge :)

 

Har ikke så mye å si på hvordan redigeringen osv er gjort, men resultatet var utrolig bra. Kan du dele med oss hva slags eksponeringsinnstillinger du hadde?

 

Så forresten igjennom nettsiden din. Utrolig mange fine bilder fra deg :D

Lenke til kommentar

Fint bilde, men når det gjelder om det er for mørkt så er dette ikke bare snakk om smak og behag, men vel så mye om hvordan man har stilt inn skjermen sin. Hvis jeg skal få med meg noen detaljer i skyggene på dette bildet må jeg skru ned kontrasten masse, og samtidig skru opp lysheten tilsvarende, men da blir alle andre bilder blasse. Da blir også hvitt på skjermen til kraftig hvitt, som ble brukt som grunn for å legge på en ramme. Så vi har nok ganske forskejllig innstilling på skjermene våre.

Jeg kan forstå at noen synes de trenger en ramme hvis bildet er veldig lyst, for å markere hvor bildet slutter og hvor bakgrunnen begynner, men her synes jeg dette var helt unødvendig. Hvis det var for å myke opp overgngen til bakgrunnen så måtte den da i allefall vært en annen farge enn svart? Bra at du ikke har slengt på en svær selvlysende tittel på ramma ihvertfall :)

Men bevares, bildet var fint i seg selv det. Det trenger absolutt ingen ramme for å "klare seg".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...