Gå til innhold

Hvor skaffe Digitale lydkabler?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke helt hvilken type du er ute etter, men de vanligste utgangene er av typen optisk, phono eller minijack.

 

På lydkortet mitt har jeg eksempelvis optisk og minijack. Bruker jeg minijack, kobler jeg bare til en vanlig "PC-kabel" av denne typen, men benytter da kun den ene phonopluggen i forsterkeren da det digitale signalet kun sendes i den ene pluggen. Godt mulig det finnes bedre tilpassede alternativer som bare har én phonoplugg i enden, men dette funker i allefall bra i mitt tilfelle.

 

De har en del forskjellig hos Komplett i allefall (link), dersom du tenkte å kjøpe fra nettbutikk. Ellers pleier de å slike kabler i diverse elektronikkbutikker som f.eks. Elkjøp også.

Lenke til kommentar

Jeg får ikke brukt vanlig phono. Men utgangen ser ut som den ingangen på tv/forsterkere osv....

 

edit: Dette hovedkortet

 

Det er ikke optikal jeg skal ha. Viss du tar å ser for deg der du kobler i phono i forsterkeren så er den liken som det hulle....

Jeg har null anelse på hva jeg selv snakker om :p hehe

Endret av VikinGz
Lenke til kommentar

Slike kabler selger de ganske rimelig på elkjøp - de brukes gjerne til overføring av digital lyd mellom DVD-spiller og hjemmekinoforsterker og slikt. (Det funker sannsynligvis bra med kablene man vanligvis bruker som signalkabel for subwoofer også.)

 

Elkjøp, Expert etc har sannsynligvis slike på lager.

 

De har noen på Komplett også, men bare dyre modeller ser det ut til (denne f.eks). Personlig ville jeg bare ha kjøpt det billigste alternativet på Elkjøp, siden det er snakk om digital overføring av lyd her, dermed skal det ikke ha noe å si hvor bra/dårlig kabelen er så lenge du får overført lyden uten problemer.

Lenke til kommentar
hadde bare aux inntakt på forsterkeren  :wallbash:

5818950[/snapback]

Betyr dette at du ikke har digital inngang på forsterkeren i det hele tatt? AUX-innganger benyttes så vidt jeg vet kun til analoge tilkoblinger i allefall.

 

Hvis du er i tvil om hvorvidt forsterkeren har digitale innganger eller ikke: Hva slags forsterker har du? Det går sikkert an å finne ut mer om den på nettet, hvis den ikke er veldig gammel i allefall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...