Gå til innhold

God bok på engelsk fra Asia!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har lest selvbiografien til Sjahen av Iran, riktignok på Norsk men den engelske burde være tilgjengelig gjennom ditt nærmeste bibliotek. Synes den var fin, for å se ting fra en annen vinkel enn Vesten.

 

For å si litt om boka, så tegner den et rosenrødt bilde av Sjahen og ikke minst hans far (som også var Sjah). Hvis han var halvparten så trivelig som han gir inntrykk av, må han ha vært en kjernekar. Det som i hvertfall er helt sikkert er at landet hans og dermed han var presset fra mange kanter.

 

Amerikanerne og engelskmennene som invaderte for å få en transportrute til Soviet under andre verdenskrig. Man skal selvfølgelig være skeptisk til selvbiografier, men jeg synes ofte hans versjon faktisk virker utfyllende, ikke motstridende, til den allierte versjonen.

 

Bare for å presisere, dagens styre i Iran stammer fra et kommunistparti som styrtet vår gode sjah, med god backup fra Soviet. Man kan lese om opptakten til dette i boken, men hvis han er redd for at det skal skje noe snart, sier han ikke det :)

 

Den bør leses som en historisk og halvfiktiv roman ifra Midt-Østen.

 

(Var ikke sikker på om du ønsket en roman skrevet i Asia eller av en person fra Asia).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Kan anbefale "Wild Swas" av Jung Chang

http://www.longitudebooks.com/find/p/968/mcms.html

- Følger flere generasjoner kinesiske damer, fra begynnelsen av 1900 til forfatteren rømmer fra Kina på slutten av 1980-tallet.

 

Kirikiri

5942152[/snapback]

Har lest den alt og jeg har valgt bok også.

Valgte 1984 utrolig spennende og interessant bok, kan være litt tung å lese, men kan virkelig anbefales.

Lenke til kommentar
Skal snart lese bokhandleren i Kabul av Åsne Seierstad og "svaret" fra bokhandleren Shah Mohammad Rais, som kommer ut om 3 måneder. Shah virker som en noenlunde oppegående person, i motsetning til Åsne Seierstad.

5954898[/snapback]

Ja, den er jo fra Asia. Synd jeg allerde har lest den boka jeg skulle lese. Ellers hadde jeg helt sikkert valgt den. Det blir interesant å se hva som skiller de to bøkene og se hva som er riktig/galt i det Åsne har skrevet om Shah og familien hans.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...