guardianpegasus Skrevet 24. mars 2006 Del Skrevet 24. mars 2006 Hvor mange prosent av norsk kjøtt er det egentlig som testes? Er ikke det en dråpe i havet? Importert kjøtt derimot, som f.eks brasiliansk biff, blir testet BÅDE av avsender, og mottaker. De eneste som blir smittet av e.coli osv. i Brasil er folk som har tilberedt kjøttet feil eller gått på dårlige spisesteder i landsbygda. Nei, jeg ser ikke at "godt norsk" er det spor bedre. Det er en merkevare som støtter seg på "god norsk" kvasinasjonalisme Lenke til kommentar
Battone Skrevet 24. mars 2006 Del Skrevet 24. mars 2006 I utgangspunktet er kjøttet, dyrene i Norge, av høyeste kvalitet, men problemet ligger i masseproduksjon. Istedenfor å lage lite smakfullt kjøtt, så skulle vi tatt vare på tradisjonene som finnes i Norge angående behandling av kjøtt.. F.eks min far lager pinnekjøttet sitt selv og dette kan ikke sammenlignes med søpla som man får i butikk.. Som regel er det mye salt, lite tørket, osv.. Men størstedelen av Norges befolkning vet ikke hvordan pinnekjøtt skal smake.. Det må sies at han er oppvokst på en sauegård.. Slike tradisjoner blir skviset ut og isteden har vi kjøttet fra f.eks. Gilde.. Smakløst.. De beste kokkene i Norge har klaget på dette i flere år, men det har aldri skjedd noe.. My 2 cent... Lenke til kommentar
brannslange Skrevet 24. mars 2006 Del Skrevet 24. mars 2006 For så vidt veldig enig med Dre@m_Lord, men mener problemet også ligger i at nordmenn flest er utrolig lite opptatt av kvalitet på maten de får i seg. Folk kjøper gjerne det billigste skvipet de kan på Rema og kaster seg over billigvarene. Og de store matkjedene bare sørger for å levere det folk etterspør, nemlig billigere varer... Lenke til kommentar
Polarbastard Skrevet 24. mars 2006 Del Skrevet 24. mars 2006 Norske dyr er fulle av antibiotika. 5805021[/snapback] I Norge er meget strenge regler når det gjelder bruk av antibiotika i landbruket. Og alle dyr som blir behandlet med antibiotika har 1 mnd karenstid før det kan brukes i matindustrien. Lakseskandalene i Norge i det siste er også gode indikasjoner på at alt ikke er helt rosenrødt når det gjelder matproduksjon i Norge. 5805021[/snapback] Hvilke lakseskandaler...? Mener du de falske beskyldningene fra Russland (som selvsagt har iiingen ting med krangelen i Barenshavet å gjøre... )? Hvis det er denne skandalen du mener, så er den tilbakevist for lenge siden! Når Russerne friga hvilket parti laksen kom fra ble prøver fra restpartiet sendt til uavhengig analyse i flere land, og ingen av prøvene gav unormale verdier av noe som helst. Lenke til kommentar
klilleng Skrevet 24. mars 2006 Forfatter Del Skrevet 24. mars 2006 Når vi er inne på denne E.coli-saken. Hvorfor var mattilsynet så veldig fokusert på kjøttdeig. Jeg mener, folk spiser vel ikke kjøttdeigen RÅ og bakterien dør jo når den blir stekt/kokt? Eller? Og angående krydderet, jeg hørte på radioen at Gilde bruker krydder fra et firma som heter A.B.Cetellerannet, og at ansvaret for varmebehandling lå på avsender, mens firmaet kun tok stikkprøver av og til. Men nå vet man jo ikke helt hvor bakterien kom fra enda, så det er uvisst om det er krydderet eller ei. Lenke til kommentar
brannslange Skrevet 24. mars 2006 Del Skrevet 24. mars 2006 (endret) Hvilke lakseskandaler...? Mener du de falske beskyldningene fra Russland (som selvsagt har iiingen ting med krangelen i Barenshavet å gjøre... )? Hvis det er denne skandalen du mener, så er den tilbakevist for lenge siden! Når Russerne friga hvilket parti laksen kom fra ble prøver fra restpartiet sendt til uavhengig analyse i flere land, og ingen av prøvene gav unormale verdier av noe som helst. 5805792[/snapback] Har du virkelig ikke fått med deg de siste ukenes diskusjoner rundt norsk oppdrettsnæring? Endret 24. mars 2006 av brannslange Lenke til kommentar
Polarbastard Skrevet 24. mars 2006 Del Skrevet 24. mars 2006 Hvilke lakseskandaler...? Mener du de falske beskyldningene fra Russland (som selvsagt har iiingen ting med krangelen i Barenshavet å gjøre... )? Hvis det er denne skandalen du mener, så er den tilbakevist for lenge siden! Når Russerne friga hvilket parti laksen kom fra ble prøver fra restpartiet sendt til uavhengig analyse i flere land, og ingen av prøvene gav unormale verdier av noe som helst. 5805792[/snapback] Har du virkelig ikke fått med deg de siste ukenes diskusjoner rundt norsk oppdrettsnæring? 5806234[/snapback] Er det den saken med bromerte flammehemmere som Oddekalv og NMF har fokus på som du mener? Det er ingen "ny sak", NMF og Oddekalv har påstått mye rart om de greiene der.. Saken er den at de "testresultatene" som Oddekalv viser til har ingen funnet i Norge, men fra et testresultat fra USA som visstnok skulle stamme fra norsk laks. Når VG tok opp den saken den 20/3/2006 så hadde de ikke klart å få med seg at den påståtte saken fra Russland var lagt død. Så "vitenskapelige" bevis fra VG og Dagbladet tar jeg med en klype salt! Men , jeg er fullstendig enig om at mat skal være ren, og alle matvareprodusenter, det være seg bønder, fiskeprodusenter mm, må bli stilt til annsvar hvis de fusker med slikt! Lenke til kommentar
brannslange Skrevet 25. mars 2006 Del Skrevet 25. mars 2006 (endret) Det har vel vært tre store saker om norsk oppdrettsnæring i det siste nå. Først kom vel den saken om tilsetting av kreftfremkallende fargestoffer i norsk røykelaks, dernest fant næringsmyndighetene i ett av våre største eksportområde ut av norsk laks innehold giftstoffer og til slutt advarer Odd Lindberg i diverse aviser oss mot å spise giftig norsk laks. Over lang tid har samtidig norske ernæringseksperter sagt at laks er trygt å spise, men pga. giftnivået i fisken bør man ikke spise alt for mye av den. Og som skeptisk forbruker så regner jeg med at hva næringen egentlig putter av hormoner, antibiotika og giftstoffer i det foret sitt er noe som helst ikke bør nevnes i offentlige sammenhenger. Fint du synes alt er i skjønneste orden Polarbastard, men når det kommer indisiser på rekke og rad så kan du vel ikke bare sitte helt uanfektet på toppen av haugen meg gamle myter og avfeie alt med at "Norge har verdens beste matkvalitet". Endret 25. mars 2006 av brannslange Lenke til kommentar
Polarbastard Skrevet 25. mars 2006 Del Skrevet 25. mars 2006 Det har vel vært tre store saker om norsk oppdrettsnæring i det siste nå. Først kom vel den saken om tilsetting av kreftfremkallende fargestoffer i norsk røykelaks, dernest fant næringsmyndighetene i ett av våre største eksportområde ut av norsk laks innehold giftstoffer og til slutt advarer Odd Lindberg i diverse aviser oss mot å spise giftig norsk laks. Over lang tid har samtidig norske ernæringseksperter sagt at laks er trygt å spise, men pga. giftnivået i fisken bør man ikke spise alt for mye av den. Og som skeptisk forbruker så regner jeg med at hva næringen egentlig putter av hormoner, antibiotika og giftstoffer i det foret sitt er noe som helst ikke bør nevnes i offentlige sammenhenger. Fint du synes alt er i skjønneste orden Polarbastard, men når det kommer indisiser på rekke og rad så kan du vel ikke bare sitte helt uanfektet på toppen av haugen meg gamle myter og avfeie alt med at "Norge har verdens beste matkvalitet". 5807847[/snapback] Bare for å avklare en ting, jeg har aldri sagt at Norge har verdens beste mat. Jeg sa derimot at Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder kvalitet på mat. Du kan gjerne rote deg inn i semantikken, men det er en vesentlig forskjell på de to utsagnene! Du nevner Odd Lindberg og hans utspill mot Norsk laks. Det du ikke nevner, og heller ikke Lindberg, er hvordan han har kommet fram til dette "resultatet"... Lindberg er i godt selskap når det gjelder påstander uten vitenskapelige bevis. Ikke det at man skal bortfeie slike ting uten videre, men hvis utsagnene skal ha en viss sannhetsgehalt så bør en del momenter dokumenteres og fremlegges av Lindberg. Produsent og leverandør bør offentliggjøres. Ellers så svartmaler man en hel næring på grunn av at en eller to produsenter driver på med snusk. Og Lindberg bør også vise til hvilken biokjemiker/labratorie som har utført disse testene. Uten denne informasjonen er hans utsagn helt verdiløse. Og et annet moment er at hvis han sitter på informasjonen, og denne stemmer, så er han nærmest medskyldig ved at forbrukerne ikke får viktig informasjon. Lindberg har en Phd, og dermed vet han meget godt hvordan en artikkel skal skrives , og hvilke vitenskapelige metoder o.l som skal benyttes for å bli annerkjent. Når han da bare roper at all laks er skadelig, uten å presisere nærmere, da benytter han seg ikke av vitenskapelige metoder, men kun av populistiske hensyn! Jeg vet det er funnet tungmetaller o.l i laks. Men dette ligger i de aller fleste tilfeller innenfor de verdiene som helsemyndighetene i Eu-området har godkjent (og som tradisjonellt sett har hatt mindre strenge krav enn fx Norge!). Selvfølgelig, i en ideell verden så hadde all mat vært 100% ren, men det er den ikke. Og vi skal selvfølgelig arbeide for å nærme oss dette målet. Men da må vi gjøre dette på en seriøs måte, ikke komme med feilaktige påstander i hytt og pine! Tilslutt vi jeg også spørre om du tror at myndighetene i Frankrike, Tyskland, USA mf hadde godtatt at Norske matvareprodukter hadde blitt importert hvis de hadde vært giftige? Nei, da hadde de blitt utestengt på dagen! Og tror du store Norske produsenter av fx laks hadde stappet laksen full av djevelskap, med stor sjangse for at hele bedriften hadde gått konkurs? Nei, jeg tror ikke at Norsk mat er 100% ren! Men jeg vet at Norsk mat er blant det beste du får kjøpt. Så hvis man ikke bør spise Norsk mat, har du da noen tips om hvilket land som har bedre mat enn Norge? Lenke til kommentar
Pels Skrevet 26. mars 2006 Del Skrevet 26. mars 2006 Jeg mener, folk spiser vel ikke kjøttdeigen RÅ og bakterien dør jo når den blir stekt/kokt? Eller? Ja den dør hvis man koker den ordentlig, nå er det jo heller ikke alle som kanskje koker eller steker det så bra slik at bakteriene fortsatt lever. Hvis du for eksempel kjøper rått kjøtt så ser du på pakken at den holder seg i uker, hbvor mye tror du man putter i den for at den skal holde så lenge ? Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 26. mars 2006 Del Skrevet 26. mars 2006 Kanskje folk lagde seg bitt tartar av gilde kjøttdeig og egg med fugleinfluensa med en topping av giftig kapers? Lenke til kommentar
klilleng Skrevet 2. april 2006 Forfatter Del Skrevet 2. april 2006 http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/04/02/462562.html Herlige saker.. Er det bare meg som synes norsk landbruk begynner å få et lite forklaringsproblem? Er det noe sted man kan se hvor mye av omsetningen av kjøttvarer som går til hvert ledd i kjeden? Lenke til kommentar
Battone Skrevet 2. april 2006 Del Skrevet 2. april 2006 Jækk... Ja, vi må nok snart dra den konklusjonen at vi som forbrukere er blitt rundlurt.. Greit nok at det er dyr og man kan ikke regne med at de har samme renslighet som mennesker, men de burde aldri se slik ut.. Rart vi ikke har hatt utbrudd av div dyresykdommer om dette er standarden.. En ting til, om det ikke er nevnt eller om jeg er for trøtt til å huske, siste slakteri i Nord-Norge ble visstnok stengt i Bodø en tid tilbake og nå må alt fraktes til sør.. Vil si det er mer humant å gjøre det på gamlemåten med et kakk i skallen.. Mener også å ha lest at bøndene får bedre betalt for dyrene om dem fraktes til visse deler av landet.. Dette var før nedleggelsen i Bodø.. Heia Norge.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå