Gå til innhold

Mus og tastatur -inngang virker ikke


Anbefalte innlegg

I dag ble jeg vekket av min søster, hun var helt forstyrra fordi hun ikke kunne skrive inn passordet til brukeren sin. Enkelt nok tenkte jeg og mumla noe om plagsomme søstre.

 

Problemet lå i at tastaturet ikke virka. Hun hadde vært inne på PCen hele morgenen og plutselig hadde tastaturet slutta og virke, hun restartet og skulle inn på brukeren sin, og tastaturet virka fortsatt ikke. Det gikk ikke ann å skrive og lysa på tastaturet oppe i hjørnet lyste ikke. Jeg prøvde dermed å ta ut ledningen og ta den inn igjen, heller ikke da virka det. Så henta vi et gammelt tastatur, når vi prøvde å kople inn det, lyste alle lysa et lite sekund før det forsvant igjen. Det tastaturet virket heller ikke.

Så bestemte jeg meg for å kople inn tastaturet i en av usb -inngangene (tastaturet mitt har en usb -utgang som er koplet i en slik vanlig gammel tastaturinngang hvis dere skjønner.) Nå virka tastaturet, begge var glade.

Men så virka ikke musen vår lenger, (den er trådløs, og den "boksen" som sender signaler til den og fra (og lader batterier), er koplet til i mus -inngangen.)

Vi prøvde så å skifte batterier, enda virket den ikke. Forskjellen er at der virka laderen og lyset under musa lyste konstant, men den registrerte ikke en ting. Så tok jeg og gjorde det samme, jeg tok ut usb -utgangen av "mus" -inngangen og koplet til usb -utgangen til en usb -port. Da virka den som vanlig igjen.

 

Så da spør jeg dere. Hva er feilen? Har plutselig inngangene for mus og tastatur slutta og virke? Er det noe virus som kan forårsake at det ikke virker, eller er det noe annet? Må jeg kjøpe ny mus/tastatur -inngang?

Skjønner liksom ikke helt hva som er problemet.

 

Takker for svar. Trenger usb -inngangene...

 

TSP :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Det mest sannsynlige er nok at inngangene er ødelagte. Disse to inngangene styres av stort sett den samme hardwaren på hovedkortet, så det er ikke veldig usannsynlig at begge ryker på en gang.

 

Det er selvfølgelig verdt et forsøk både å sjekke for virus/spyware og å se seg rundt i BIOS.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...