Gå til innhold

Anbefalte innlegg

For en god stund siden kjøpte jeg en bok. Programmering I C++. Det står ikke noe spesielt om hvordan jeg skal gjøre alt. Bare i hovedsak å skrive filene.

Det jeg lurer på etter jeg har startet et prosjekt i Visual C++ og jeg har "Build Solution" osv. Da kommer det masse filer som lagrer seg. Hvilken skal jeg bruke og hvordan skal jeg "bruke/spille" av filen?

Håper alle skjønte dette!

Takker for alle gode svar på forhånd!

Endret av kristoffer2200
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uhm, du lagrer som .cpp fil når du lagrer en kildefil, og .hpp når du lagrer en headerfil, hvis det var det du lurte på. :s

 

For å kjøre programmet, må du først kompilere og linke det. For å gjøre det trenger du sikkert bare å trykke på en 'Build' knapp e.l. Etter det kan du kjøre programmet. (Er sikkert en eller annen 'Run' knapp du kan bruke til dette også.)

Lenke til kommentar

Herregud da folkens! Visual C++ Express Edition må da være tidenes enkleste IDE. Vet ikke hvordan Dev-C++ er, men med mindre det er en stor blinkende "Run"-knapp sentrert på skjermen er det neppe lettere enn det han allerede bruker.

 

Hvis dette er en vanskelig oppgave, ville jeg sett mørkt på å lære meg c++.

 

Her er en dog en kort forklaring:

Først oppretter man et prosjekt. Det du er ute etter heter nok Win32 C++ Console Application eller lignende. Greiest å opprette et tomt prosjekt. Deretter legger du til de kildekodefilene du trenger. Så kan du velge Build eller Compile fra programmets meny. For å kjøre det kan du velge Run eller Debug. Den ferdige executable-filen finner du som standard i Debug-mappen, og i Relese-mappen om du ikke kompilerer den i debug-mode.

 

Og til slutt et tips: Forsvinner programmene før du får sett noe, kan du enten kjøre dem fra konsoll, eller legge til en system("pause); i slutten av koden om du kjører under Windows (noe jeg av en eller annen grunn antar at du gjør).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...