Gå til innhold

Hvordan lage flow-meter.


Anbefalte innlegg

Holder på å smekke sammen vannkjøling. For å være på den sikre siden har jeg lyst til å lage ett flow-meter som skrur av pcen hvis vannet ikke renner.

Det er to ting jeg lurer på:

 

1# Det føreste er hvordan jeg kan få en output fra vannet? en liten turbin, en propell? kom med idéer!

 

2# Det andre er hvordan jeg skal få denne outputen til å skru av pcen.

der har jeg to forslag:

2.1 Den ene idéen min er at jeg kan konvertere outputen til signalet som vifter gir ut (er det pwm?), slik at jeg kan koble det konverterte signalet på hk og overvåke den med ett program som om det var en vanlig vifte.

2.2 Den andre idéen blir å lage en slags krets som kan merke når sinalet fra flow-meteret ikke er korrekt og kortslutter re-boot pinsene på hk slik at pcn' skrur seg av direkte.

Av disse to to løsningene virker nr.2.2 som den sikreste, men også vanskeligst å gjennomføre er det noen som har ideer, forslag til kretser eller noe lignende?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forslag 1: I BIOS setter du at maskinen skal gå av hvis CPU temperatur overstiger f.eks 60C, men det forutsier at BIOSen din har denne funksjonen.

 

Forslag 2: Du kjøper en flow måler. F eks denne fra microplex. Og kobler den til en av vifte kontaktene på hovedkortet ditt (tror det skal fungere greit). Men det er ikke sikkert hovedkortet ditt kan slå av maskinen hvis en av viftene ikke sviver, altså hvis pumpen ikke sviver.

 

Forslag 3: Du kjøper denne og kobler den til PSUen din. Da vil maskinen slå seg av hvis pumpen ikke fungerer. :cool:

 

Forslag 1 er billigst, forslag 3 er hakket kulere.

Lenke til kommentar

1# Det føreste er hvordan jeg kan få en output fra vannet? en liten turbin, en propell? kom med idéer!

 

 

Hva med et flowmeter? :p

 

I akkurat dette tilfellet burde en trykkbryter være nok. Altså, en bryter som skrur seg av/på ved et vist trykk på vannet...

Lenke til kommentar

HEisann

 

Holder på med akkurat det du har tenkt til, og er så å si ferdig med det, er bare på testfasen. Har tenkt å legge ut guide om det når jeg er helt ferdig, men vet ikke når det kommer til å bli.

 

Jeg lagde meg et flowmeter som brukte en fototransistor fra en gammel mus som føler, men jeg syntes den ble litt ustabil, så jeg gikk for den sikre løsningen som var å kjøpe et ordentlig flowmeter fra microplex. Det fungerer på en litt annerledes måte som er ved at det er to magneter som sitter på en aksel som roterer når det strømmer vann. Når du kobler til 5 volt til den gir den ut en pen firkantbølge som jeg koblet til en PIC-kontroller.

 

Det jeg har gjort, er at jeg har koblet et relé til PIC-kontrolleren, og når PIC-kontrolleren ikke merker at det kommer puls/pulsen er for lav så kutter den releet. Da skrur den av vannet, strøm til peltierelementer og strøm til pc'n. Har lagt til en temperaturføler også, så dersom systemet skulle bli for varmt, så vil tilsvarende skje.

 

Fordelen med at det er gjort på denne måten er at pc'n blir overvåket uavhengig av om pc'n er i windows, bios eller om den har hengt seg opp. Så du trenger med andre ord ikke å komme inn i windows og starte det programmet som du snakker om for å sjekke vannet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...