Gå til innhold

Toshiba 4070 CDS. Skjermproblemer.


lablexx

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte maskina brukt, og skjermen var litt uklar, men jeg la ikke spesielt merke til det. Nå har den sakte men sikkert fadet bort, så det er vanskelig å se tekst ol. på skjermen. Fargene har også blitt rare, nesten som negativer. Hva skyldes dette? Og er det mulig og anskaffe nye skjermer til såpass gammle laptoper?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

når du sier "fadet bort", mener du med det at den avgir mindre lys? i så fall virker det som baklyset er utbrent, eller ikke får spenning. baklyset er et slags lysrør på baksisen av selve LCD panelet. det er ikke den dyreste delen, men det vil jo koste en god del for arbeidet.

det virker litt forvirrende det du sier om uklarhet. selv om baklyset svikter og det blir vanskelig å se ting på skjermen, forblir jo skarpheten uforandret. når du sier at skjermen var litt uklar også da du kjøpte maskinen, hva legger du i det? var ikke bokstaver osv helt sylskarpe slik de skal være på en LCD-skjerm? så kanskje skyldes det at du ikke har stilt skjermen inn på riktig oppløsning. en 13,3" skjerm av den typen du antagelig har skal være innstilt på 1024x768 billedpunkter (XGA). for eksempel hvis den er innstilt på 800x600 samtidig med at display strech er aktivert, vil du få et uklart bilde. men fargene skal jo ikke DET gå ut over. kanskje det er to adskilte feil vi snakker om? du må nesten si litt mer. (skjerminstillinger finner du som vanlig ved å høyreklikke på skjermen og velge egenskaper osv. diplay strech og andre hw instillinger finner du i bios: hold nede Esc ved oppstart, og følg instruksjonene på skjermen nøye).

skjermkortet kan du jo forøvrig sjekke ved å koble til en ekstern skjerm -for alle tilfellers skyld.

Lenke til kommentar

Det du sa om lysrøret hørtes kansje mest logisk ut, etter det jeg ser på skjermen. Hvis jeg klemmer lett på skjermen blir fargene klare over det området.

13,0" Dual Scan fargeskjerm.

800 x 600 med 16,7 mill farger.

 

Litt gammel maskin skønnnerdu. Cel 366.

Men er det mulig å anskaffe hele skjermer?

Min erfaring med data er at det blir somregel billigere å kjøpe nytt enn å reparere.

Lenke til kommentar

glem det med å kjøpe ny skjerm, koster en plass mellom 6 og 10 store lapper.

 

Det du kan gjøre det er å ta løs, det dekslet som sitter mellom tastaturet og skjermen, skru av ramma på skjermen (skruene er under noen plastbrikker som du ser rundt skjermen). Da skal du komme til skjermkabelen, denne bruker ofte å bli dårlig, eller løsne på toshiba etter noen år, sjekk denne!

 

lykke til

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...