Gå til innhold

Trenger råd (formatering, partisjonering)


calavera

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Tidligere har jeg fått andre til å gjøre det meste for meg når det gjelder formatering, partisjonering osv., så jeg er veldig ny på det området. Derfor ber jeg dere om råd:

 

Jeg har to IBM 40 GB disker. Disse er igjen partisjonert opp i 5 stasjoner, hvor Xp ligger på C: og Win2000 ligger på E:. E: er NTFS-filsystem, mens C: er FAT32. Jeg vil nå kvitte meg med Windows 2000, og ettersom jeg heller ikke har formatert harddiskene siden jeg fikk dataen for om lag ett år siden, tenkte jeg det var på høy tid. Nå ønsker jeg kun å installere WinXP på maskinen. Den brukes primært til spilling.

 

Så, hva bør jeg gjøre? Bør jeg lage flere partisjoner, f.eks, med en på ca. 10 GB hvor kun XP ligger, en for programmer, en for film osv.? Skal begge harddiskene være i NTFS filsystem? Eller gjøre begge harddiskene til en 80 GB (om det er mulig?) Med tanke på ytelse, hva er lurest?

 

Sist, men ikke minst, hvordan skal dette gjøres? Jeg antar det å boote med XP-cden er det beste alternativet. Vil jeg da enkelt kunne slette de fem tidligere partisjonene, formatere, og så installere XP + evnt. skape nye partisjoner? Noe annet jeg bør tenke på (har ingen erfaring fra dette tidligere). Svar mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...