Gå til innhold

Jakten på den beste skrivebordserstatteren


Anbefalte innlegg

Ja, så måtte det uunngåelige skje. Min selvbygde stasjonære (forøvrig et bunnsolid socket A-hovedkort med sempron 2800 og 1,5 gb minne) begynte å lukte svidd på lørdag ,og i går gikk den til PC-himmelen. Det ser ut som jeg har klokket den litt for hardt de siste 2 årene, både hovedkortet og prosessoren gir null respons. Det eneste jeg har nå er min gamle bærbare, en knallsolid toshiba satellite xdvd fra 1998. Men den er dessverre altfor altfor gammel til å tilfredsstille behovene til en datamann i 2006.

 

Jeg har derfor besluttet å gjøre følgende:

1. Pusle sammen alle de gamle komponentene til en super-ftp server. Diskplass kommer aldri til å være et problem med 200 gb ekstra over det trådløse nettverket mitt.

2. Sende den gamle bærbare pesen min til Afrika

3. Skaffe en ny bærbar.

 

Den nye maskina skal altså være en bærbar. (jeg er lei av å skru) :p Jeg har hørt at skrivebordserstattere snart er like bra som stasjonære, stemmer det? Uansett, følgende premisser ligger til grunn for mitt nye kjøp.

1. Prisen bør ikke overstige 20k

2. Den skal ha en stor 17' skjerm som får deg til å gråte av glede

3. Den skal være en knallsterk spillmaskin med det beste som finnes av grafikkkort for bærbare.

4. Gigalan eller hva det het, har tro på at det er det som gjelder i framtidens LAN-treff :)

5. Den skal ikke ha et støynivå som tilsvarer en 747 som nødlander. (Jeg er følsom for høyfrekvente lyder)

6. Godt tastatur.

7. Kvaliteten skal være god, dette er en maskin jeg satser på å ha i minst 6 år!

 

Jeg har sett litt rundt og lagt merke til ASUS og Dell. Jeg vet derimot at ASUS bråker, og at DELL har et rykte på seg for å være et billigmerke uten kvalitet. Tar jeg feil? Og hvilke andre alternativer finnes det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg ville sett på denne kan du skifte og sette inn hva du vill. får den til og bli 19600,- med størst skjermkort og stor cpu.

 

shg.no sin 5700 serie vanskeli og linke dit.

 

har ikke hørt noe dritt om dell sjekk denne har dualcore cpu eneste man kan si om dell er at de tar seg veldig bra betalt for ram så handler du der velg minst ram, selg den på bruktmarkedet og så kjøp 2 gig hos en webshop (koster 2800 og oppgradere fra 1 til 2 gig)

Lenke til kommentar

Tusen tusen takk, dere er så snille :thumbup:

 

Etter å ha lest ornamentals post om bærbare spillmaskiner tror jeg nok at jeg følger hans råd og holder meg unna byggesett. Jeg HAR faktisk tenkt masse på dell, og den maskina der ser jo ikke ut som noe du skriver hovedoppgaven din på for å si det sånn :) Dell har også tilbud på gratis dobbelt minne til og med i morra :-/

Lenke til kommentar

Jeg har nå fulgt alle rådene dere har kommet med, dealet med Dell på en i9400, og dette ble resultatet, prisen er 16800 spenn: Dell1.doc

 

Dessverre viste det seg at de ikke kunne levere 7800 go graphics før i midten av april, som er en ganske håpløs lang leveringstid. Derfor kom selgeren med et tilbud på en XPS, som jeg kommer til eventuelt prute mer på (blant annet er harddiskhastigheten feil). Han vil ha 18500 for dette: Dell2.doc

 

Spørsmålet til dere er som følger: Hva hadde dere gjort i min situasjon? XPSen har jo en mye kraftigere prosessor, selgeren mente at den hadde bedre skjerm men det ser ut som skjermen er den samme. Minnet på XPSen har jo lavere busshastighet, og det har også prosessoren. Det ser forresten ut som XPSen har et annet grafikkort (GO 7800 GTX). Er det noen som vet noe om dette, eller har sett noen tester?

 

Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vurderer også å vente enda lenger..

Lenke til kommentar
XPSen har jo en mye kraftigere prosessor
Tja... Inspiron 9400 'har to av dem'. Per i dag vil kanskje 15% høyere klokkehastighet være raskere i et flertall av applikasjoner alene, men multitaskingytelsen vil være betydelig bedre på 9400, og stadig flere programmer benytter seg av multithreading.

 

Selv synes jeg XPS i utgangspunktet er overpriset, men du har fått et ok tilbud og hvis du ikke kan/vil vente så er vel saken grei? Om du planlegger å spille i 1920 x 1200 taler også dette for XPS. Selv om jeg er ovebevist om at Core Duo på 1.83Ghz alltid vil være raskere enn en P-M/533 Dothan på 2.13 et år fra nå vil ikke prosessoren i XPS bli noen flaskehals i spill på en god stund ennå.

Endret av qwert
Lenke til kommentar

Ja, qwert det var akkurat det jeg også hadde i tankene. Det kan sammenlignes litt med sovjetisk teknologi kontra amerikansk, jeg har inntrykket av at inspiron-teknologien har litt mer finesse enn XPS. På den andre siden ser XPS også mye mer solid ut i chassiset, og som andre har nevnt så er GTX-kortet i XPSen langt bedre enn det "vanlige" 7800 gg i Insp...

Lenke til kommentar

Til opplysning: Disse to maskinene er 90% like. XPS har bare fått chassiset stylet med litt ekstra dill. De er ellers identiske i konstruksjon og byggekvalitet. XPS 170 er i så måte tvillingen til 9400s forgjenger Inspiron 9300, mens 9400 er oppgradert i innmaten med 3. generasjons Centrino. XPS 170 blir *garantert* erstattet av en tvilling til 9400 igjen når lagerene de sitter på begynner å tømmes.

Lenke til kommentar

Som qwert sier. Det er liten forskjell på disse maskinene, annet enn at 9400 er bygget på nyeste Intel-plattformen. Ikke la deg lure av selgere som "tror" noe om skjermer med mere. Skjermen er uansett veldig bra. (Har selv en XPS2.)

 

Det er ikke noe enkelt valg, det kommer litt an på om dagen i dag eller morgendagen er viktigst for deg. Skal du ha den kraftigste spillmaskinen idag, er XPS tingen. GTX kortet er vesentlig raskere enn standard 7800 go. Skjønt sistnevnte har et brukbart overklokkingspotensiale hvis du vil Men skal du ha en fremtidsrettet maskin som vil utnytte dobbeltkjernestøtte i ny programvare, er 9400 tingen.

 

Og om du vil vente, er det meget mulig at det kommer en ny XPS snart basert på Core Duo. Men vi vet jo ikke når, så det kan fort bli for lenge å vente. Kanskje venter Dell på 7900 Go eller en oppgradering fra Intel før de lanserer den...

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Tusen takk for gode tilbakemeldinger. Masse gode pruteargumenter her, ja!

 

Så langt har jeg følgende pluss og minus på de to tilbudene:

 

Inspiron 9400:

+ Dualcore, muligens mer fleksibelt i framtida

+ 667 buss i prosessor og minne

- Treig levering

 

XPS m170

+ Sterkere prosessor

+ Bedre grafikkort

+ Bedre lyd

+ Rask levering

- Litt dyrere

- Ser ut som et juletre

 

Jeg lurer faktisk på om grafikkortet gjør at jeg heller over til XPS. Jeg skal bruke maskina til å kjøre krevende spill, så multitaskingegenskapene er ikke prioritert. Er det slik at dualcore multitasker bedre? Hvordan ser egentlig den tvekjernete framtida ut?

Endret av OlivettiM24
Lenke til kommentar

Jakta er over! Jeg slo til på XPS-en. Jeg fikk 7200 rpm harddisk istedet for 5200, og prutet den ytterligere ned til 18000. Da sa selgeren stopp :)

 

Det var veldig vanskelig å bestemme seg, men tunga på vektskåla var nok at XPSen hadde bedre lyd. Det hevdet også denne tyske testen av XPS som skryter den opp i himmelen, en test som forøvrig ikke er mer enn 2 uker gammel.

 

Håper at jeg ikke har gjort noe dumt.. men gleder meg masse nå :dribble:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...