Gå til innhold

Web (events) kalender


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei!

 

Min samboer lager en hjemmesiden til vår sønn. Den er laget i Frontpage 2003. Hun øsnker å legge til en web kalender der man kan legge inn ting som bursdag, hva som har hendt de forskjelige dagene osv.

 

Finnes det noen gode alternativer til dette i HTML?

5692397[/snapback]

Må nokk bruke php gitt

5700279[/snapback]

 

Men finnes det noen ferdig PHP script man kan legge inn i HTML siden? eller må hele siden være laget i PHP?

Lenke til kommentar
Men finnes det noen ferdig PHP script man kan legge inn i HTML siden? eller må hele siden være laget i PHP?

Hele siden må være lagret som .php ja. Men du trenger ikke å skrive om igjen sidene dine. (mulgiens må noen linker endres)

 

Endre filnavnet på *.html-filene dine til *.php. All vanlig html-kode vil da bli utført som vanlig. Ønsker du å benytte deg av noen av php-egenskapene skriver du

<?php

// din php-kode her - f.eks noe du fant på hotscrips.com

?>

Endret av qualbeen
Lenke til kommentar

Det blir jo helt feil å si at en side er laget i PHP framfor HTML. PHP ligger i så fall i bakgrunnen og produserer HTMLen og eventuelt andre elementer. Du kan ikke velge mellom å bruke PHP eller HTML, men du kan velge å bruke PHP i tillegg til HTML. Viktig forskjell.

 

Og selv om du legger på endingen *.php på filene, kjører ikke serveren alt innholdet som PHP, bare det som faktisk er PHP.

Lenke til kommentar
Det blir jo helt feil å si at en side er laget i PHP framfor HTML. PHP ligger i så fall i bakgrunnen og produserer HTMLen og eventuelt andre elementer.  Du kan ikke velge mellom å bruke PHP eller HTML, men du kan velge å bruke PHP i tillegg til HTML. Viktig forskjell.

 

Og selv om du legger på endingen *.php på filene, kjører ikke serveren alt innholdet som PHP, bare det som faktisk er PHP.

5704688[/snapback]

joda, du har helt rett. Men poenget mitt var bare at det er ikke vanskelig å "konvertere" fra *.html-filer til *.php filer. Output til nettleser blir den samme... Også får man mulighet til å benytte php-script som halveis_92 så fint påpekte ;)

Parsing fra htm/html til php er kanskje litt avansert i dette tilfellet. Men hvis siberiantiger har mange nettsider så kan det være lurt. (er kjedelig å rename 500 sider)

Lenke til kommentar
men vis man har php script på siden så MÅ man lagre som .php ellers virker det ikke.

 

det er også viktig

5706020[/snapback]

 

Jeg er ikke helt enig i det utsagnet. Hvilket filnavn man skal kunne ha defineres i konfigurasjonsfilene i apache "AddType application/x-httpd-php .htm .php" og i php.ini. Her er default .htm, .html OG .php. Man kan altså ha programsnutter i en vanlig html-fil som vil bli eksekvert som PHP-kode (eks index.html).

 

I samme konfigurasjonsfil kan man også gi nytt navn på indeks-fil. "DirectoryIndex index.htm index.php startside.blabla". På denne måte kan faktisk fil "startside.blabla" fungere som en index.html-fil med PHP-kode.

 

edit: staveleif.

Endret av el_torro
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...