Gå til innhold

Finnes det bærbar laget for Linux?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132
Blir nok HP Compaq nc4200, noen som har noen et forslag?

 

Viktig at den er liten, stille og Linux-vennlig.

5687415[/snapback]

 

*le litt*

 

Du trenger ikke en bærbar laget for linux, en bærbar er akkurat som en vanlig PC, bare litt mer kompakt. Er bare for deg til å kjøpe en bærbar og innstallere en valgfri linux-distro :p

Lenke til kommentar
Blir nok HP Compaq nc4200, noen som har noen et forslag?

 

Viktig at den er liten, stille og Linux-vennlig.

5687415[/snapback]

 

Jeg kjøpte en dell-pc med så mange intel deler som mulig. alt funker ihvertfall i default ubuntu install bortsett fra modemet (har ikke prøvd å få til å funke heller) som jeg alikevel ikke bruker. når jeg sier "alt" så mener jeg _alt_, deriblant wlan, nettverk, grafikk, dvdbrenner, etc...

Lenke til kommentar

Tja, ikke like lett å forandre på hw'en på en bærbar, og bærbare kan ha noen lure løsninger som ikke støttes.

 

Det beste å gjøre er å finne en howto for installasjon på aktuell pc, der pleier det å stå hvis noe ikke fungerer. Typiske ting som ikke fungere er hurtigknapper, fingeravtrykkleser integrert minnekortleser. Du kan være heldig og noen har laget spesiell programvare for den bestemte pc'en. Fant f.eks en som hadde laget en touch-screen-driver til den forrige bærbare min. Men det er jo greiest å avklare slike ting på forhånd.

 

Jeg har en liten vifteløs bærbar(se sigg) nå, men på den virker ikke fingeravtrykkleser og minnekortleser. Men det er uvesentlig for meg uansett, så lenge den er liten og stillegående og med LANG batterilevetid, er jeg fornøyd! Ikke så mye å velge mellom med de kravene, så jeg får leve med noen småting som ikke funker. Ellers veldig fornøyd.

Lenke til kommentar

Jeg har nettopp kjøpt meg en Asus a6km med AMD Sempron etter å ha returnert en med intel centrino. Centrino'n var det mindre knot med helt klart, trådløse nettverkskortet mitt støttes ikke i Ubuntu. Prøvde Ubuntu Dapper, da kom kortet opp, men fikk ikke nettilgang. Jeg håper at den funker når Dapper kommer ut i april.

 

Et generelt råd, er vel å holde seg til Intel tror jeg.

Endret av RattleBattle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...