Gå til innhold

Utestengt??


Anbefalte innlegg

TheMatrix skrev (2002-09-22 17:56):

Min "virkelighet" her på HW er at de reglene du refererer til er i kraftig utakt med en majoritet av brukerene her. Det som i grunnen er enda verre er at dere tilsynelatende totalt ignorerer tilbakemeldingene fra forumets medlemer, stenger folk ute for bagateller/missforståelser og opptrer arrogant ovenfor enhver form for kritikk.

Det er ikke rart at det blir stilt spørsmål vedr. alderen til moderatorene, de fleste av oss forventer ikke denne form for oppførsel fra voksne mennesker.

 

Vel, om di oppfatning er annleis enn mi får vera ein sak, men sett frå mi side så går ting greit, så lenge folk holder eit seriøst nivå. Utestengingar er me tross alt ganske slappe på, på tross av kva mange trur. Ein kjem langt med ein hyggelig og avbalansert mail til moderatoren som stengde deg ute, men ein kjem garantert ingen vei ved å henge ut moderatoren i Tilbakemeldingar.

 

Me opptrer ikkje arrogant når det gjeld saklig kritikk. Usaklig ("hei, din moderator-jævel!") vert ignorert, og fører ingenplass hen (bortsett frå kanskje ein litt lengre ferie frå forumet). :smile:

 

Jeg vil til tross for stor uenighet takke for at du tar deg tid til å svare oss, det kunne noen av dine "kolleger" lært mye av. Takk :smile:

 

Vel, dei andre er sikkert så opptekne med å stenge folk ute at dei ikkje har tid til å svare... </ironi> :razz:

 

mvh.,

Vegard

 

[ endret av kilogram den 2002-09-22 22:11 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


TheMatrix skrev (2002-09-22 17:56):

Min "virkelighet" her på HW er at de reglene du refererer til er i kraftig utakt med en majoritet av brukerene her. Det som i grunnen er enda verre er at dere tilsynelatende totalt ignorerer tilbakemeldingene fra forumets medlemer, stenger folk ute for bagateller/missforståelser og opptrer arrogant ovenfor enhver form for kritikk.

Det er ikke rart at det blir stilt spørsmål vedr. alderen til moderatorene, de fleste av oss forventer ikke denne form for oppførsel fra voksne mennesker.


 

Jeg er overhodet ikke interessert i å henge ut noen som helst. Dersom en bruker av forumet sjikanerer andre brukere, så er det klart at vedkommede ikke har noe her å gjøre. Men jeg må nok si at jeg har litt av den samme oppfattelsen av situasjonen som TheMatrix. Det virker som om Hw.no plutselig har fått det for seg at de skal bli så veldig seriøse. Det å være seriøs er i utgangspunktet bra det, men ikke la alt bli en prinsippsak.

 

Når det gjelder warez, piratkopier og den slags så forstår jeg at klare brudd på dette må påtales. Det jeg derimot ikke forstår er hva som er så galt i å spørre om hjelp til å kopiere inn sin egen CD på PC'en. Dette høres nok naivt ut, men det er etter min mening ikke HW.no sin oppgave å vurdere om vedkommende har kjøpt denne Cd'en eller om vedkommende har lånt den av en kamerat. I denne anledning henviser jeg også til tråden som heter "Hvorfor bryter Hardware.no norsk lov?". Jeg mener at Hw.no ikke bryter norsk lov, men det er dobbeltmoralen jeg sikter til. Der skriver SirHartge noe om "tankegangen".

 

Selv om jeg skrev at Hw.no var bedre før, så mener jeg fremdeles at det er en bra side. Det var ikke meningen å rakke ned på Hw.no!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-20 23:53, skrev kilogram:


Det var svært lite gjennomtenkt. No er me som moderatorar nødt til å oppretthalda utestenginga, sidan me ikkje kan lese sjølve det du har skrevet. Svært lite smart, gutt.


 

Hold nå en høflig tone, å kalle noen for "gutt" slik kan virke nedsettende. I en alder av 18 bør du ihvertfall ikke komme med slikt, klorin kan godt være eldre enn deg.

 

 

Quote:



Quote:


De er ikke engang interesert i vite om buggen som gjør at man kan skrive her selv om man er utestengt.


 

Me er klar over denne buggen, men me har ikkje fått fiksa den, grunna at Amund har svært dårlig tid. Om me virkelig vil verte kvitt deg med ein gong, utestenger me deg berre på IP-addressa, då ryk du ut umiddelbart.

 

Slik svarer man heller ikke.

 

Utestenge noen på ip-addressen er ikke noe som bør gjøres uten å tenke seg om. Det kan medføre at en stenger ute en rekke brukere som har delt ip (universitet og høgskole nett til eksempel).

 

Synes at det begynner å nærme seg litt drakonisk regulering på forumet. HW.no inntar en "helligere enn deg" innstilling med å forby mp3/modchips. Ærlig talt, dette er fullt lovlig. Å si at alt slikt "fører til piratkopiering" er som å si at den annklagede er skyldig til det motsatte er bevist.

 

HW.no forumet er en tjeneste dere kan regulere som dere vil. De som ikke liker det kan la være å bruke den bla bla bla. Tørrprat, ikke glem at det er brukerne som gjør forumet til det det er. Det høres ut som folk skal være takknemlige. Det er ingen unik tjeneste dere tilbyr her, om HW.no skulle forsvinne ville folk bare gå et annet sted.

 

Alt som har med keygen's og folk som spør om hvor de kan laste ned spill x er selvfølgelig forståelig at er uønsket. Det kan være vanskelig å sette en klar strek for hva som er og hva som ikke er lov. Det er klart, som de selv sier, moderatorene er mennesker de også, og de gjør feil. Husk de har en enorm jobb med å pløye gjennom alt av meldinger som dukker opp og passe på at de er innenfor retningslinjene.

 

Hmmm, det var det for nå. :wink:

Lenke til kommentar

God morgen:)

 

Jeg ønsket etter å starte en liten høring/diskusjon etter at mange brukere i det siste har blitt utestengt på kanskje litt tynt grunnlag(inkl. meg selv) og det har det så definitivt blitt. Det ser ut som alle ihvertfall er enig i at det skal holdes en seriøs og hyggelig tone og det er bra.

 

Problemene totalt sett ser ut til å gå igjen i at retningslinjene kanskje ikke er direkte nok til at kan man skille på hva man kan diskutere og ikke.

Eks. Moderatorene kan skrive om DivX samlingen sin(diskutert i en annen tråd), men vi får ikke lov å snakke om hvordan vi skal kunne ta backup av musikken vår eller lytte til den i et annet format.

 

Det er to ting som fortsatt plager meg veldig:

 

1) I meldingen Yummy skrev referer han til en mail med mange stygge ord som er nevnt flere ganger i tråden her. Den mailen har han satt indirekte i sammenheng med meg og om han mente å henge ut meg vet jeg ikke, men jeg opplever det som veldig krenkende da jeg ALDRI har skrevet noen mail til han i det hele tatt. Har ved to anledninger tidligere i tråden bedt han om avkrefte dette. Noe han ennå ikke har gjort. Han har heller ikke svart på de andre spørsmålene jeg spurte direkte til han.

 

2) Svaret som kom fra Kilogram satte jeg heller ikke så stor pris på og som også flere andre brukere har sagt at de syntes var svært upassende. Ja, jeg er endel eldre enn Kilogram, men det har ikke noe med saken å gjøre. Han svarer spesielt ved to anledninger på en frekk og lite hyggelig tone på helt relevante spørsmål.

 

En unnskyldning fra disse to moderatorene syns jeg hadde vært på sin plass.

 

Ha en fin dag...

Klorin

------

Lenke til kommentar

(Tidlig oppe i dag ja, *gni søvnen ut av øya*.)

Denne kommentaren mi gjelder i første rekke den såkalte "Kopiere Kent-cd tråden" som ble stengt som LeD henviser til i ID: 2. og ikke warez/cue/bin treaden.

 

Først må jeg si at dette er et flott forum. Leser mye her og kommenterer noe.

Det er forståelig at moderatorene her må ha gaske strenge retningslinjer her ettersom det etterhvert har blitt ganske mange brukere. Uten adminer blir det bare kaos og forumet hadde blitt overfyllt med warez, porn og feilpostinger/out off topic ting og tang. Det er ingen tjent med.

 

Dette er som sagt et privat forum og moderatorene er i sin fulle rett til å stenge tråder/brukere.

Det betyr ikke at det er riktig. Tror hw.no her er i utakt med store deler av sine brukere.

 

Er det ulovlig å kopiere en kopibeskyttet cd?

Tja, si det. I følge plateselskapene er det det.

Men på den annen side er det min _rett_ som forbruker å kunne ta kopi av et produkt jeg har kjøpt.

I DeCSS saken, DVD-Jon osv; antar at de fleste kjenner til den, som kommer opp i desember er det en lignende problemstilling: Knekke "DVD- koder"/kopibeskyttelse for å spille den på GNU/Linux software.

I spørsmålet om hva som bør vektlegges: Forbrukerlovgivning eller lovgivning om at det ikke er lov å knekke kopibeskyttelse (§149, 5?) er det min mening at et uavhengig forum som hw.no bør verne om forbrukerens rettigheter rent moralsk.

 

Dersom moderatorene på hw.no, jeg antar nå at yummi og SirHartge er representative for hw.no, henviser til at man vil følge norsk lov, man vil ikke ha ulovligheter på forumet (hvem vil ha det?) bør man i det miste ha litt selvrespekt i et slikt spørsmål og vente til det foreligger en rettskraftig dom som sier at det er ulovlig å bryte/opplyse om kopisperrer.

 

Dersom man henviser til retningslinjene hele tiden og moralalisere om hva man ønsker/ikke ønsker risikerer man og støte vekk mange kunnskapsrike brukere som ikke nødhvendighvis er enige med dere. Sett f.eks (søkt eks. men men) at DVD-Jon var medlem av forumet og hadde mange gode poster, helt til han poster en sak om DeCSS. Hva da? Er det rett ut da? Hvordan stiller hw.no seg til en slik situasjon?

Har alltid oppfattet hw.no som et seriøst sted og ikke akkurat en moralsk høyborg...men begynner nå å lure på om det er i ferd med å endre seg.

 

Hilsen en noe indignert, men ellers gla bruker av hw.no.

Ha en fortsatt fin dag :-]

Lenke til kommentar

Quote:


ilex skrev (2002-09-23 00:21):

Hold nå en høflig tone, å kalle noen for "gutt" slik kan virke nedsettende. I en alder av 18 bør du ihvertfall ikke komme med slikt, klorin kan godt være eldre enn deg.


 

Eg beklager om denne kommentaren verka støtande på Klorin, men det er noko eg har frå min dialekt/sosiolekt. Eg er lei for det om det verka nedsettande, og du kan rekna dette som ei unnskyldning.

 

Quote:


Slik svarer man heller ikke.


 

Igjen, kanskje ei dårlig formulering frå mi side, men denne står eg for. "Då ryk du ut umiddelbart" er ikkje på nokon måte nedlatande eller frekt. Det er ein konstatering av at Klorin er her på tross av at han er utestengt, og i avvente av at han skal kome med gode kommentarar.

 

Quote:


Utestenge noen på ip-addressen er ikke noe som bør gjøres uten å tenke seg om. Det kan medføre at en stenger ute en rekke brukere som har delt ip (universitet og høgskole nett til eksempel).


 

Difor vert dette sjeldan gjort, og IP-addresser som me stenger for, vert berre stengt i kortare periodar.

 

Quote:


Synes at det begynner å nærme seg litt drakonisk regulering på forumet. HW.no inntar en "helligere enn deg" innstilling med å forby mp3/modchips. Ærlig talt, dette er fullt lovlig. Å si at alt slikt "fører til piratkopiering" er som å si at den annklagede er skyldig til det motsatte er bevist.


 

Sjå mitt svar i andre trådar som pågår no her på Tilbakemeldingar, Amund sitt svar er ganske interessant òg. Du kan ikkje sei at me har ei drakonisk regulering;

1. Me har ikkje dødsstraff :razz:

2. Alt vert vurdert utifrå skjønn i kvart enkelt tilfelle.

 

Me har ikkje forbydd MP3ar, gå innom mp3.com og hent ned kva MP3 du vil derfra, men om du går inn på warez-porn-mp3s.com.tw (fiktiv addresse, håpar eg), så vil me ikkje ha det på forumet.

 

Quote:


HW.no forumet er en tjeneste dere kan regulere som dere vil. De som ikke liker det kan la være å bruke den bla bla bla. Tørrprat, ikke glem at det er brukerne som gjør forumet til det det er. Det høres ut som folk skal være takknemlige. Det er ingen unik tjeneste dere tilbyr her, om HW.no skulle forsvinne ville folk bare gå et annet sted.


 

Sjølvsagt er det brukarane som gjer forumet. Har du nokonsinne nytta IRC, parallellar kan trekkast dit. Dei fleste har etterkvart akseptert at opar på kanalar kan gjere slik dei vil.

 

På same måte har me har satt eit sett med retningslinjer her som de må følgje. Kvifor? Jo, det har to grunnar; HW.no kan verte holdt ansvarlig for innholdet på forumet (på tross av disclaimere som seier det motsette), og difor har me satt ein streng "sensur" på forumet. Det er då lettare å halde kontroll på kva brukarane gjer. Tross alt, så er desse reglane her for å beskytta dykk.

 

Quote:


Alt som har med keygen's og folk som spør om hvor de kan laste ned spill x er selvfølgelig forståelig at er uønsket. Det kan være vanskelig å sette en klar strek for hva som er og hva som ikke er lov. Det er klart, som de selv sier, moderatorene er mennesker de også, og de gjør feil. Husk de har en enorm jobb med å pløye gjennom alt av meldinger som dukker opp og passe på at de er innenfor retningslinjene.


 

Litt er me i alle fall einige om... :smile:

 

Quote:


Hmmm, det var det for nå. :wink:


 

Ja, det vart ein del å skrive, vart det ikkje? :razz:

 

mvh.,

Vegard,

moderator

Lenke til kommentar

Quote:


Jattajatta skrev (2002-09-23 07:13):

...kutta mykje fornuftig...


Er det ulovlig å kopiere en kopibeskyttet cd?

Tja, si det. I følge plateselskapene er det det.

Men på den annen side er det min _rett_ som forbruker å kunne ta kopi av et produkt jeg har kjøpt.

I DeCSS saken, DVD-Jon osv; antar at de fleste kjenner til den, som kommer opp i desember er det en lignende problemstilling: Knekke "DVD- koder"/kopibeskyttelse for å spille den på GNU/Linux software.


...kutta meir fornuftig...


 

Eg personlig syns heile rettsaken mot DVD-Jon er idiotisk, men det har ingenting med min oppførsel på forumet å gjere. Du nemner DVD-Jon som eit døme; om han hadde valgt HW.no's forum som sin plass å publisere dette på, ville det nok ført til ei utestenging. Utestenginga ville vore lengre om han hadde hatt lang fartstid (vore med på forumet lenge), sidan han då i teorien skal vere mykje betre kjend med reglane våre. Mest sannsynleg hadde òg innlegget hans vore redigert vekk, sidan HW.no kan verte stillt rettslig ansvarlig for slikt innhald.

 

mvh.,

Vegard,

moderator

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hva som kan være galt i å diskutere hvordan man får opp en cd-sperre med sprittusj... Når selv norges største avis, VG, har publisert hvordan man gjør det, bør det jo være lovlig i et forum for datainteresserte å skrive hvordan man gjør dette...

 

Mvh. Erlend Osland Simensen

Lenke til kommentar

I IT-avisen idag er det en artikkel vedr. DivX.

 

Det står blant annet i denne artikkelen:

[sitat]

Utvikling

DivX Networks som står bak DivX-teknologien er inne i en forrykende utviklingsfase. Det er ikke lenge siden vi kunne melde at DivX er på vei inn i tradisjonelle DVD-spillere.

 

Texas Instruments, Philips, Equator og Ingenient Technologies er de fire første produsentene som har hoppet på og utvikler DivX sertifiserte produkter. [sitat]

 

Jeg tror "forbud" mot diskusjoner i og rundt DivX, Mp3 ol. vil bli umulige å utestenge om kort tid. Disse filformatene være integrert i veldig mye av de produktene vi omgir oss med til daglig.

 

Sensur på forumet bør dreie seg om ulovlig bruk av teknologi og ikke om teknologien i seg selv.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-23 17:06, skrev kilogram:


Eg beklager om denne kommentaren verka støtande på Klorin, men det er noko eg har frå min dialekt/sosiolekt. Eg er lei for det om det verka nedsettande, og du kan rekna dette som ei unnskyldning.


 

Den er grei. Jeg vet ikke om klorin ble fornærmet, men nå vet du at det kan hvirke sånn på noen ihvertfall. I nord norge (eller bommer jeg?) kaller dem jo kvinnfolket for kjærring uten at det er noe nedsettende :wink:

 

Quote:


Sjå mitt svar i andre trådar som pågår no her på Tilbakemeldingar, Amund sitt svar er ganske interessant òg. Du kan ikkje sei at me har ei drakonisk regulering;

1. Me har ikkje dødsstraff :razz:

2. Alt vert vurdert utifrå skjønn i kvart enkelt tilfelle.


 

drakonisk innebærer ikke nødvendigvis dødsstraff.

 

Quote:


Me har ikkje forbydd MP3ar, gå innom mp3.com og hent ned kva MP3 du vil derfra, men om du går inn på warez-porn-mp3s.com.tw (fiktiv addresse, håpar eg), så vil me ikkje ha det på forumet.


 

Fra nettikette delen av retningslinjene:

 

"Hva omfatter "informasjon som kan lede til piratvirksomhet"?

 

Vi tillater ikke MP3er, piratkopiert programvare (warez), cracks, serie-koder og CD-keys. Dette omfatter direkte linking, linking til sider som inneholder dette og alternative måter å skaffe seg slike ting på. Dette omfatter også diskusjoner rundt bruk av slikt materiale."

 

Har ikke forbydd MP3'er? Jeg synes det står sort på hvitt der jeg. (Resten av sakene er jeg enig i.)

 

Quote:


*snip*

HW.no kan verte holdt ansvarlig for innholdet på forumet (på tross av disclaimere som seier det motsette), og difor har me satt ein streng "sensur" på forumet. Det er då lettare å halde kontroll på kva brukarane gjer. Tross alt, så er desse reglane her for å beskytta dykk.


 

Det får være grenser for hvor mye folk trenger å beskyttes fra seg selv, og folk trenger slettes ikke beskyttes fra ting som er fullt lovlig e.g. kopiering av cd'er, modchips.

 

Quote:


Ja, det vart ein del å skrive, vart det ikkje? :razz:


 

synes du? :razz:

 

_________________

"Games lubricate the body and the mind."

--Benjamin Franklin

 

[ Denne Melding var redigert av: ilex på 2002-09-25 12:33 ]

Lenke til kommentar

Såvidt jeg kan se av den posten vedrørende de FLT *.bin filene så forutsetter den EN viktig ting for at noen andre en han som posta først skal ha gjort noe feil. Nemeligt at dem som posta hvordan han skulle brenne disse filene ut viste at de filnavnene var noe uloveligt. Hvordan en moderator eller hvem som helst kan være så visjonær at de med 100% sikkerhet kan fastslå at alle skal/burde vite at filnavn som begynner på FLT eller hva som helst annet og slutter på BIN skal være piratfiler er for meg et under!

 

Det som er helt klart er at en person som vet absolutt ingenting om warez osv. har ingen grunnlag for å vite at de filene det referes til på noen måte er noe annet en ISO image filer som i seg selv ikke er uloveligt å forklare hvordan man brenner ut på cd, da det er masse loveligt programvare som også kommer i disse formatene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...