Gå til innhold

Headsett til musikk og spilling


Anbefalte innlegg

Jeg ønsker anbefalinger av headsett til spilling og musikk.

Det skal ikke være noe jall eller ha dårlig kvalitet på lyd eller konstruksjon.

Med andre ord ønsker jeg et Hi-Fi-produkt til en litt rimelig penge.

Hører mye på musikk, men dette headsettet skal kun benyttes ved datamaskinen, ikke på MP3. Spiller en del FPS-spill og bilspill så jeg ser gjerne at det er god, klar lyd som lar deg høre alle detaljene og plenty med bass.

Headsettet skal være retter mer mot musikk en gaming, så det er ikke farlig om det kommer uten mic.

 

Ønsker å holde meg i underkant av tusenlappen, men kan muligens strekke meg til 1200. Headsett under 5-600kr ansees som uaktuelle.

 

Har sett på Koss PRO 4AA, men de virker veldig tungdrevne og klumpete, selv om lyden skal være i en klasse for seg selv.

Sennheiser har mange designperler som skal gi god lyd, samtidig som de i følge mange har bedre kvalitet enn Koss. Gjenspeiles det i prisen, eller får du like god lyd i headsett til ca samme pris?

 

Ser helst at det kun kommer inn seriøse forslag med en hviss begrunnelse, selv om alle forslag tas imot :yes:

 

Takker på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Velvel, sikkert god lyd i de der, men de var litt dyrere enn jeg hadde håpet.

 

Liker Sennheiser HD 515, 555 og 595, serlig pga. designet. Er det noen som har prøvd de og kan si noe om lydkvalitet, evt. kjenner noen som har slik at de vet noe om de tåler mye juling?

Liker ikke at ting knekker etter noen dager. Har hørt at Koss har litt laber plastkvalitet på selve rammen og på festet mellom "ørekoppen" og rammen.

Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

 

Ellers er jeg åpen for flere forslag. (Ser at prisen på headsett i prisguiden er en del lavere enn det jeg hadde regnet med, så blås i prisklassen)

 

EDIT: Bør jeg gå for lukkede eller åpne modeller?

Hører en del på musikk som kler god og fyldig bass, men jeg pleier sjelden å ha høyt volum så det går greit om de lekker litt.

Endret av Bluum
Lenke til kommentar

Jeg har ikke hørt Koss PRO 4AA, men har hørt en del om den, og det er ikke så veldig positivt. Lyden er muligens grei til prisen, men byggekvaliteten er visst ikke allverdens. Du får bruk for livstidsgarantien, for å si det sånn.

 

Sennheiser HD555 og HD595 er trygge kjøp. De er lettdrevne og låter bra. Pene og behagelige er de også. HD515 er ikke så interessant, siden prishoppet til HD555 er såpass lite. Forskjellen i lydkvalitet er mye større enn prisforskjellen.

Vil du ha litt mer bass, er HD485 et bra valg. Litt mørkere lyd, dog.

 

Personlig trives jeg best med Beyerdynamic, og synes DT770-80 Pro er et knallkjøp til prisen. Her er det virkelig beintøff bass og mye detaljer som du faktisk greier å få med deg, mye fordi hodetelefonen er lukket. I tillegg er konstruksjonen vanvittig solid. Bra greier.

Kanskje litt dyrere enn du har tenkt, men DT770 holder lengre enn konkurrentene, så det betaler seg over sikt.

Det finnes antakeligvis ikke noe bedre til FPS-spill.

 

Beyer DTX900 låter veldig bra til prisen, men konstruksjonen er kanskje litt plæstic fæntastic.

Lenke til kommentar

En kompis hadde UR-40 for omkring et halvt år siden; de er resirkulert for lenge siden.

Tok han litt under to månder å knekke av den ene koppen :p

 

Ser nå at jeg må fåreta et valg her, åpent eller lukket.

Kommer ikke utenom at Sennheiser HD *** ser virkelig stilige ut, men i følge mange skal det være bedere lydopplevelse i lukkede konstruksjoner.

Er forskjellen stor?

Holder HD 555 og 595 stort sett samme mål som lukkede versjoner i samme prisklasse?

 

En anna kompis har Icemat Siberia, som er åpen. Den har ikke noe serlig god lyd etter min mening; nesten ingen bass, men den har ganske klar lyd.

En anna kompis igjen har Steelsound H5 eller noe sånn (lukket). De har jeg ikke testa enda, men ledningen var et surr av en annen verden. Midt på kabelen gikk den ut til tre ledninger og så inn til en igjen, to kabler kobla sammen.

Han sier lyden er mye bedre enn Icematen, men så er ingen av de to pene å se på. (min smak ;) )

 

Når det gjelder musikken jeg hører på så er det rock\metall, hvis det er med på å avgjøre noe. Liker god kraftig bass og klar lyd, ikke mest mulig trøkk og detaljløst!

 

EDIT: trenger egentlig kun svar på åpen vs. lukket løsning (HD-modellene vs. lukket...)

Endret av Bluum
Lenke til kommentar
Ser nå at jeg må fåreta et valg her, åpent eller lukket.

Kommer ikke utenom at Sennheiser HD *** ser virkelig stilige ut, men i følge mange skal det være bedere lydopplevelse i lukkede konstruksjoner.

Er forskjellen stor?

Holder HD 555 og 595 stort sett samme mål som lukkede versjoner i samme prisklasse?

5636763[/snapback]

 

Generelt er det enklere å lage en åpen hodetelefon som låter bra, da en lukket kan være plaget med resonanser, refleksjoner og liknende ting som kan ødelegge lydbildet. Det er rett og slett vanskelig å lage et "korrekt" kabinett til elementene.

 

"Enkelt" kan også bety billig. Slik at det er lettere å lage en billig åpen hodetelefon som låter bra enn en lukket. Ting blir mye mindre komplisert i en åpen konstruksjon.

 

Med få unntak vil en åpen hodetelefon, sammenliknet med en tilsvarende priset lukket modell, låte mer luftig og uanstrengt.

 

Ulempene med åpne hodetelefoner er åpenbare. De lekker lyd ut til omgivelsene, slik at andre folk kan bli plaget, og du kan bli plaget av lyd utenfra, slik at du skrur opp for å kompensere. Sistnevnte er ikke bra.

En annen fordel for lukkede konstruksjoner, er at det kan være lettere å få til en heftigere bassrespons (ikke nødvendigvis bedre, dog).

 

Rent lydmessig vil jeg si at Sennheiser HD595 låter en del bedre enn f.eks. HD280 Pro, som er veldig lukket.

Men har man støyende PC'er rundt seg, biltrafikk i fra gata, folk i huset som absolutt vil se et kjipt TV-program du ikke vil se, kan det bli SVÆRT praktisk å ha en lukket hodetelefon.

 

Skal man på The Gathering eller liknende, trenger man ikke tenke på å kjøpe en åpen hodetelefon.

Lenke til kommentar

Takk for utfyllende svar JensL.

Blir trolig åpent jeg velger da, selv om jeg er på link en gang i blant er de andre mest vant med mine forskjellige høyttalere så alt støyer mindre...

Støyende PC har jeg for øyeblikket, men jeg kan koble ut den ene harddisken så blir alt musestille :p

 

Beklagelig nok fikk ikke Sennheiserne topp respons, men etter det jeg ser så virker HD 555 som et greit valg for meg.

Lenke til kommentar

http://www.headphone.com/headroom/ <- anbefaler igjen denne siden

 

Har selv Sennheiser HD595. Fabelaktig bra headset, men absolutt best med forsterker. Funker allikevel bra å bruke det til både iPod og bærbar. Noe jeg gjør flere timer hver dag. Kan nesten ikke tro at settet koster kun ca. 1200 kroner i Norge.

 

Bortsett fra lyden er det som slår meg mest hvor behagelig det er å ha på seg. Noe jeg synes går igjen hos alle Sennheiserset (hatt 3 forskjellige til diverse bruk). Nå skal det sies at jeg antar alle set i den prisklassen er gode å ha på. Tviler på at du kommer til å angre hvis du kjøper 595, men skal ikke garantere at det ikke finnes bedre alternativer.

Lenke til kommentar

Du kan si det sånn at de pengene jeg sparer på å kjøpe 555 i stedenfor 595 skal brukes på lydkort, så alt i alt tror jeg at jeg går for 555.

Tross alt nesten 500kr å spare, så da bør jeg få råd til et X-Fi-kort ;)

 

EDIT: retta en liten feil

Endret av Bluum
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...