Gå til innhold

Kan svart skjerm skyldes CPU?


zalo

Anbefalte innlegg

Hei alle sammen!

 

Jeg har for tiden problemer med dataen.... Jeg får ikke opp noe bilde på skjermen, dvs at dataen starter med alle de riktige lydene og viftene, men jeg får intet bilde - no signal fra skjermen. Jeg har skjekket både skjermkortet og strømforsyningen i en annen data og de fungerer fint.

 

Derfor lurer jeg på om en defekt cpu kan ha skyld i dette? Samme spørsmål fra en annen "vinkel"...HVa skjer hvis man starter opp uten å ha noen cpu? Skal man fortsatt kunne gå inn i BIOS osv?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har det samme problemet, når jeg starter pc'en begynner alle viftene å gå men det kommer ikke noe lyd og skjermen er svart. Alle komponentene er 2 mnd gammel og jeg har en AMD Athlon X2 4800+ CPU. Har også tatt ut alle komponentene fra pc'en og testen dem på en annen pc og disse fungerer helt fint. Trodde først det var noe feil med hovedkortet og sendte den inn hvor jeg kjøpte den men der fungerte hovedkortet helt fint etter at dem hadde testet den, skulle nok også sendt inn CPU'en for testing for den er det eneste komponentet jeg ikke har testet nå. Maks temperatur på CPU'en har vært 47 grader på full load så den er nok ikke gått varm, har aldri overklokket CPU'en og hovedkortet eller skjermkortet. Tro om det er feil med CPU'en?

Endret av fmark
Lenke til kommentar

Takk for svar gutter...

 

For å svare Pels først:

 

Alle tilkoblinger er blitt gått igjenom, og nei, jeg har ikke overklokket. Har ikke spilt noen tunge spill eller brukt noe som krever mye av dataen på lenge nå faktisk...

 

I tillegg kan jeg røpe at jeg har P4 3.2 Northwood, og alt har virket fint i nå snart to år inntill...

 

fmark.. det kan tenkes at vi kanskje har samme problem, et problem jeg ikke vet hvordan jeg skal løse. CPU'en er en uheldig del å tukle med med tanke på at åpning av CPU'en krever nytt lag med thermal paste osv.(kan noen bekrefte dette?)

 

fmark, kan du holde meg oppdatert på hvordan du løser problemet så hadde det vært fint

 

Er det noen som vet om det går an å fysisk se om det er noen defekt på cpu'en?

Lenke til kommentar

Jeg har prøvd å resette biosen og har prøvd en annen skjermkort, ram brikker og strømforsyningen men pc'en vil ikke starte opp. Det kommer lys på hovedkortet og alle viftene begynner å gå men det kommer ikke noe lyd og skjermen er svart. Jeg har ikke overklokket eller vært i biosen da dette skjedde.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...