Gå til innhold

3700+ vs X2 3800+


Goffis

Anbefalte innlegg

Jeg sliter litt med å velge cpu.

 

 

Skal hovedsaklig bruke pcen til spill; Source-spill, Elder Scrolls: Oblivion (skal visst ha dobbelkjernestøtte), Rome:Total War og diverse andre. Har ikke fått prøvd så mye nytt på det systemet jeg har nå.

 

Skal også bruke den til diverse 3d/2dprogrammer som AutoCAD, ArchiCAD, FormZ, Vectorworks, Maya, Photoshop, Illustrator. Kan sjekke selv om de støtter dualcore (fleste gjør det), men vil det være merkbar forskjell?

 

Kommer til å ha en del av disse programmene åpne samtidig pluss Winamp/Foobar og Opera i hektiske perioder, så da kommer vel X2 godt med, selv om 2gb ram vel jevner ut litt.

 

Skal kombineres med 2gb ram og 7800gt.

Kommer til å klokke litt etterhvert, men neppe mer enn noen 3-400 mhz .

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg måtte velge og hadde en slik problemstilling selv for noen mnd siden. Jeg ble overbevist her på forumet at en x2 3800+ ville gi mer etter som nyere programmer kom til og støtte dette. Da tenkte jeg at en prossesor på 2.4Ghz mot to kjerner på 2ghz måtte bli bedre. Men tenkte og at programmer som ikke ville bruke dobbel kjerne så tapte jeg 400mhz..

 

Etter mye leting, spørring og diskusjon her så ente jeg med og kjøpe meg X2 3800+ for at den skulle klokkes tilnærmet lik FX60 i dag. Hvis dette ikke funket ville jeg sikkert angret. Men da jeg fikk prossesoren så klokken den uten og klage opp til 2,5 å jeg kan sikkert mer. Men tørr ikke å utfordre sjebnen mer.

 

Var veldig imot klokking siden det aldri funket for meg men med de rette komponetene gikk dette som en lek. Bokstavelig talt!

 

Jeg er veldig fornøyd med min dual core, den yter sinnsykt bra i alle program. Aldri hatt noe så bra før. I program så tenker jeg det su sier, du har opera oppe. Winamp samtidig som du driver med mye krevende i bakgrunnen. I BF2 må jeg ofte taskmanage meg ut av spillet, det glir som en lek. Dette er sikkert fordi jeg har 2GB ram men alikevell. Det funker fett.

 

Så for og gjøre en histotie kort. Ja gå for X2 3800+! Tror du uansett vil bli fornøyd enten du klokker eller ikke. Jeg kan aldri tenkte meg å gå tilbake til singel core igjen.

Lenke til kommentar

Det er jo svært stor prisforskjell på disse prosessorene.

 

3700+ koster jo kun 1823,- (databutikken.com), mens 3800+ x2 er til 2550,- (. Dersom du har behov for en x2 ville jeg heller gått for en 4200+ x2 til 2880,- (også databutikken.com) når du først skal ha x2 (databutikken.com).

 

RTP :)

Endret av renpeder
Lenke til kommentar

Jeg har hatt det dillemaet jeg og, men har nå funnet ut at jeg vil gå for X2 3800+

Gå for X2 3800+, du vil ikke angre :)

 

Hvis du skal enda mer opp i pris ville jeg ikke godt for X2 4200+ men heler 4400+ da den har dobbelt så mye L2 catche

En X2 3800+ kan enkelt klokkes til 4200+ hastigheter og da har du en identisk prosessor for en rimeligere penge. :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...