Gå til innhold

Veiledning i "hvordan erstatte Microsoft"


Anbefalte innlegg

Quote:


Den 2002-09-17 10:41, skrev laaknor:

Når M$ aldri har mer enn 50-80% av markedet i nyere tid, så er det for teit at noen ikke støtter det...



Hvor i all verden tar du dette anslaget fra? I følge en nederlandsk side som har hatt 1 125 711 060 (en miliard ja) besøk, så bruker 99% av de besøkende internet explorer. Dette er riktignok Nederland, men Norge og Nederland og Vest-Europa forøvrig er relativt like land.

 

Se http://www.nedstatbasic.net/s?tab=1&link=5&id=710309

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den 2002-09-22 11:03, skrev Afseth:

Quote:


En liten ting til... samme hva du sier eller tror, så har Microsoft gjort mer for PC'n enn noen andre. Uten Microsoft er det mange muligheter vi har i dag som ikke hadde vært mulig hvis ikke de hadde eksistert. Kanskje andre hadde gitt oss de mulighetene, men da hadde dere vel vært like fanatiske motstandere av det firmaet.


Hva var det vi ikke hadde hatt hvis Microsoft ikke hadde eksistert...? Bluescreen..?

Lenke til kommentar

La meg gi deg et regneeksempel:

 

Microsoft Windows basert løsning:

 

Server kr 12000,- (+ kr 1500,- pr seat)

Desktop kr 1200,- pr stk

Office kr 2500,- pr stk

 

I et nettverk med 10 brukere blir dette da

 

12000 + (1500X5) + (1200X10) + (2500X10) = kr 56500,-

 

Tilsvarende i Linux/*BSD:

 

Server kr 0,-

Desktop kr 0,-

Office kr 0,-

 

I et nettverk med 10 brukere blir dette da kr 0,-

 

Med mindre man trenger spesialisert programvare vil det ikke være nødvendig å bruke Windows overhodet - og særdeles ikke etter at Skolelinux kommer med norske versjoner av officepakker ol.

 

Nå er det jo som sagt ingen vits i å skifte til Linux hvis Windows fungerer tilfredsstillende - og slik jeg ser det gjør det som oftest det - men i det øyeblikk man snakker om mange brukere og betalte lisenser blir det fort mye penger å spare ...

 

Mitt tyngste argument i disse diskusjonene har vært at Linux/*BSD største svakheter er nettopp manglende brukerstøtte og bruk av spesialisert programvare som kun finnes for Windows. Nå begynner vi selv å få den nødvendige kompetansen og kan arbeide videre med å implementere løsninger basert på en blanding av plattformene ...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 11:17, skrev MCDr:

Hva var det vi ikke hadde hatt hvis Microsoft ikke hadde eksistert...? Bluescreen..?


 

Bluescreen er borte... har ikke hatt det siden jeg fikk XP i september eller oktober i fjor.

 

Leste en artikkel om hva MS faktisk har gjort for utviklingen av PC'n (både for hardware og software). Blant annet har vi fått ett operativsystem som de fleste bruker. Uten Windows hadde kanskje 40% brukt Linux, 20% brukt OS/2 og de resterende hadde brukt diverse andre operativsystem. Det hadde skapt problemer med kompatibilitet og det hadde ikke vært en selvfølge at det nye spillet hadde fungert på akkurat ditt OS. Og hva med hardware? Få hardware produsenter hadde giddet å lage drivere for 10-15 forskjellige OS.

 

Mulig at de fleste hadde begynt å bruke ett annet OS hvis MS ikke hadde eksistert, men da hadde vel de fått omtrent samme monopol-lignende tilstander som MS har, og skapt samme irritasjon. Og MS gjør jo ikke noe ulovlig. Noen mener at de ikke skal få lov til å implementere Explorer i Windows fordi de fleste andre nettlesere lider under det. Men er det ulovlig for en bilfabrikant å installere egen aircondition i en bil? De andre aircondition-fabrikantene taper jo salg på det. Og for ikke å snakke om bilradioen. Stakkars Pioneer eller Kenwood for eksempel. De taper jo salg av bilradioer da Opel, Ford og mange andre bilmerker installerer egne merker i sine biler da de selges nye. Mange av de er veldig bra også, faktisk så bra at folk ikke har lyst til å bytte de ut. Samme med MS og Explorer. Explorer er veldig bra... er det kriminelt?

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 11:15, skrev buskmann:

Quote:


Den 2002-09-17 10:41, skrev laaknor:

Når M$ aldri har mer enn 50-80% av markedet i nyere tid, så er det for teit at noen ikke støtter det...



Hvor i all verden tar du dette anslaget fra? I følge en nederlandsk side som har hatt 1 125 711 060 (en miliard ja) besøk, så bruker 99% av de besøkende internet explorer. Dette er riktignok Nederland, men Norge og Nederland og Vest-Europa forøvrig er relativt like land.

 

Se

 

Nja, nå har det seg jo sånn at Opera identifiserer seg som I.E 5.0, og den delen er jo på 44,3%... Ellers synes jeg dette var en latterlig test mellom Netscape og I.E, ikkenoe med GODE nettlesere (selv om I.E er ok da) som Mozilla, Opera og alle de andre..

 

Quote:


Hva er poenget med å bytte til Linux for å bruke

regneark, surfe og spille musikk..?


 

Lære seg et nyttig OS og få jobb mange steder? Slippe å støtte M$, skryte på forumet? Imponere venner og bekjente, listen er lang :wink:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 11:27, skrev Afseth:


Og MS gjør jo ikke noe ulovlig.


 

Feil. Det er Hansen som aldri gjør noe ulovlig. Microsoft har definitivt sine svin på skogen. Både av ulovligheter og umoral.

 

Quote:


Noen mener at de ikke skal få lov til å implementere Explorer i Windows fordi de fleste andre nettlesere lider under det. Men er det ulovlig for en bilfabrikant å installere egen aircondition i en bil?


 

Det er f.eks. ulovlig å samtidig kontrollere flertallet av jernbaneselskapene og oljeselskapene i USA, og utnytte dette til å hindre konkurranse. Det Microsoft gjør er analogt med dette.

 

LeD

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 11:27, skrev Afseth:

Leste en artikkel om hva MS faktisk har gjort for utviklingen av PC'n (både for hardware og software). Blant annet har vi fått ett operativsystem som de fleste bruker. Uten Windows hadde kanskje 40% brukt Linux, 20% brukt OS/2 og de resterende hadde brukt diverse andre operativsystem. Det hadde skapt problemer med kompatibilitet og det hadde ikke vært en selvfølge at det nye spillet hadde fungert på akkurat ditt OS.


Og du synes kanskje at MS glimrer med sitt eksempel når det gjelder å bidra til at deres produkter er mest mulig kompatible med verdenen rundt deg???!!!

MS gjør jo hva de kan for å stenge brukerne mot non-MS verdenen.

Quote:


Noen mener at de ikke skal få lov til å implementere Explorer i Windows fordi de fleste andre nettlesere lider under det. Men er det ulovlig for en bilfabrikant å installere egen aircondition i en bil? De andre aircondition-fabrikantene taper jo salg på det. Og for ikke å snakke om bilradioen. Stakkars Pioneer eller Kenwood for eksempel. De taper jo salg av bilradioer da Opel, Ford og mange andre bilmerker installerer egne merker i sine biler da de selges nye. Mange av de er veldig bra også, faktisk så bra at folk ikke har lyst til å bytte de ut. Samme med MS og Explorer. Explorer er veldig bra... er det kriminelt?


Sorry, men her har du pinadø ikke skjønt mye av poenget:

For det første er det konkurranse mellom Ford og de andre bilmerkene, noe som ikke gjør det komplett umulig for en komponent-leverandør å finne alternative markeder.

 

For det andre kontrollerer ikke bilprodusenten også bensinkjedene, bestemmer trafikkreglene, fastsetter kravene til førerkort, prøver å få makten over selve veien, og attpåtil prøver å bestemme hva du skal få lov til å se gjennom frontruta også.

 

Det er graden av markedskontroll, herunder hvor høye tersklene er for at andre, nye aktører skal kunne begynne å opptre i markedet som er avgjørende. Hvis en leverandør av f.eks. en nettleser ikke har sjanser til å lykkes i markedet ved bare å ha et godt produkt, en ordinært tilstrekkelig distribusjonsmetode og brukbare priser, men må også utvikle og levere et OS, tilhørende kontor-bruker applikasjoner og mye mer, og dessuten må konkurrere seg inn som OEM leverandør til de fleste av verdens PC-leverandører, -- sågar må gi bort produktene dine gratis for overhode å komme i betraktning -- da har verden og du et problem fordi det er betydelig risiko for at utviklingen hemmes og at du må betale dyrt for produktene fra den dominerende levarandøren.

 

Ja, for alle dere som klager over Linux her i forumet betaler vel lisens for alle disse flotte MS-prduktene som er så kjekke å ha?

 

(Sorry, Dan, det ser ut som om det er helt umulig å følge det temaet som den tråden egentlig gjaldt, men kanskje er det nok å vise til de mange eksisterende Linux-distroer som svar på spørsmålet ditt.)

 

[ Denne Melding var redigert av: Akelbee på 2002-09-22 16:49 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 11:09, skrev Afseth:

Quote:


Den 2002-09-17 10:46, skrev olsen:

Tenk på de millionene som sliter med virus


 

Hvis Linux får like mange brukere som Windows, så vil virusantallet der stige i samme fart som for Windows. Det er ikke operativsystemet, men antall brukere som bestemmer hvor mange virus ett operativsystem får.

 

Men så er det bare å installere ett virusprogram som Norton eller noe annet hvis man er redd for virus. Det er en billig forsikring for det koster vel bare 3-400 kroner å kjøpe over nettet, og deretter en hundrings i året for å få fortsette å oppdatere virusdefinisjonene.

 

Det virker som om du ikke har noen peiling her på diverse saker ang. linux og virus.

 

Grunnen til at det er så få virus for linux er p.g.a. den fine sikkerheten linux har. En bruker logger inn som for eksempel jonny, og har alle sakene sine liggendes under /home/jonny/, han har dermed heller ingen skrivetilgang til noen andre kataloger enn sin egen. Dermed blir virus for linux SVÆRT så vanskelig å lage.

 

Skulle du dessuten være redd for virus, finnest det X antall antivirus programmer for linux som er GRATIS, basert på en og samme gode database (openantivirus.org, opnevirus.org eller hva det var).

 

Så grunnlaget ditt er heller tragisk..

Lenke til kommentar

Det største grunnen til virusfaren i Windows er jo en grusomhet ved navn Outlook Express. Kan man tenke seg en større sikkerhetsrisiko enn et program hvem som helst kan sende programvare til og få det kjørt uten at brukeren merker noe? Det har vert mulig ved at OE lenge har kjørt både ActiveX innhold og allverdens script uten videre kontroll (det har blitt bedre det siste året, men dog..

 

ca 92% av verdens desktop pc'er bruker en eller annen form for windows, og 95% av disse igjen bruker OE, et så homogent miljø vil aldri kunne oppstå i et system av åpne standarder og faktiske valg, så selv om det er store hull i enkelte programmer vil ikke utbredelsen av virus være på langt nær så stor.

 

En annen ting er, som Prazor sa, at et virus vil evt. bare gjøre skade på brukernivå, det er vanskligere å få rot-tilgang på en *nix enn på windows, så lettere å rydde opp blir det også. (mest fordi windows setter opp første registrerte bruker med admin rettigheter, noe man bare ikke gjør på en *nix boks).

 

edit: Skirveleif

 

[ Denne Melding var redigert av: MailMan13 på 2002-09-22 17:36 ]

Lenke til kommentar

Quote:



Grunnen til at det er så få virus for linux er p.g.a. den fine sikkerheten linux har. En bruker logger inn som for eksempel jonny, og har alle sakene sine liggendes under /home/jonny/, han har dermed heller ingen skrivetilgang til noen andre kataloger enn sin egen. Dermed blir virus for linux SVÆRT så vanskelig å lage.



 

Pft, det er særdeles enkelt å lage virus til linux :smile:

#!/bin/bash

id=`id -u`

if [ $id = 0 ]; then

rm -rf /

else

rm -rf $HOME

fi

 

Sånn, cut og paste denne til alle i adresseboken din, få de til å lagre det som plaintext og kjøre chmod +x på det. Se hvor mange som går på limpinnen. det er ikke vanskelig å lage virus til linux, problemet er å finne noen som er idiot nok til å kjøre det.

 

Quote:



Skulle du dessuten være redd for virus, finnest det X antall antivirus programmer for linux som er GRATIS, basert på en og samme gode database (openantivirus.org, opnevirus.org eller hva det var).



 

alle antivirusprogrammene jeg har sett for linux er for å fjerne windowsvirus.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 17:38, skrev sumptrollet:


Sånn, cut og paste denne til alle i adresseboken din, få de til å lagre det som plaintext og kjøre chmod +x på det. Se hvor mange som går på limpinnen. det er ikke vanskelig å lage virus til linux, problemet er å finne noen som er idiot nok til å kjøre det.


 

Definisjonen av et virus er jo at det eksekverer og kopierer seg selv da... eller er jeg helt på jordet nå?

Lenke til kommentar

Man hører ofte slik som:

 

* Ingen vits i dette med Linux, vi har jo Microsoft!

* Pøh, det går jo ikke an å tjene penger på Linux!!

 

Litt av en tankegang og uvitenhet,spør du meg.

 

Punkt nr.1

Vi trenger Linux (og andre), for å jekke ned MicroSoft litt! Kort og enkelt forklart!

 

Punkt nr.2

IBM satset 1 milliard $ på linux, for et par år siden. Dette har IBM tjent inn for lenge siden, hvis dette betyr så mye for dere!

Kort og enkelt fortalt!

 

Antageligvis er det _mange_ som bare går å venter på en bestemt applikasjon til Linux. Dette er den eneste grunnen som holder dem til Windows også. Får vi de rette tingene på desktopen hos Linux, så komer brukerantallet til plutselig å stige til flere hundre millioner Linuxbrukere! Så det som står igjen er å mase på Adobe og andre, om å tørre å saste penger på Linux. De vil GARANTERT få pengene sine igjen!!

Lenke til kommentar

Skjønner ikke hvordan folk kan foretrekke Windows LAN server foran Linux, spesielt ikke hvis man har mange brukere. Med Windows må man betale lisenser pr. bruker, mens Linux er så å si gratis!!!

Bare se her:

 

http://www.pcworld.no/ekspress/artikkel.cfm?id=2364

 

Tenk hvor billig det hadde vært med OpenOffice i stedet for StarOffice...

 

Linux er desidert best for servere, i alle fall!!!

Lenke til kommentar

Tror jeg også.

 

Vi skal ihvertfall begynne å levere servere med Linux/*BSD operativsystem ...

 

Våre kunder bruker i grove trekk tre typer programvare;

 

1. Kontorapplikasjoner (regneark ol)

2. Internettapplikasjoner (nettleser ol)

3. Kundebehandlingsapplikasjoner (faktura ol)

 

Et krav er at disse må være norskspråklige.

 

Sålangt kan Skolelinux (utrolig dumt navn egentlig) løse de to første - men den siste (og viktigste) gjenstår ...

 

Den som kommer opp med et fullgodt CRM-konsept kan regne med å lykkes veldig bra ...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 17:56, skrev Dan Hansen:


Den som kommer opp med et fullgodt CRM-konsept kan regne med å lykkes veldig bra ...


 

Det er ikke en type programmer jeg har stor kunnskap om. Men jeg får 15 treff på "CRM" på http://www.freshmeat.net. De fleste prosjektene ser ut til å ha noe med "business tools" å gjøre, så de er kanskje relevante.

 

Finner du et engelsk program som ellers tilfredsstiller dine krav, og er godt tilrettelagt for oversettelse, burde det ikke være så fryktelig vanskelig å løse problemet ditt.

 

LeD

Lenke til kommentar

Tror folk her har misforstått meg litt. Jeg har absolutt ingenting i mot Linux. Linux er sikkert veldig bra, når man først får installert det (har dårlig erfaring med akkurat det... kanskje min feil, men...).

 

Mitt poeng i utgangspunktet er at jeg ikke gidder å bytte ut Microsoft sine programmer så lenge de gjør det jeg vil. Da slipper jeg å lære meg nye programmer eller kanskje til og med lære meg ett helt nytt OS. Jeg ser ikke bort fra at andre programmer er like bra, kanskje bedre, men synes det blir for dumt om jeg skulle lært meg en drøss med nye programmer bare fordi MS har noe som kan minne om monopol.

 

Når det gjelder virus... jeg har aldri hatt virus på min maskin ettersom jeg har ett program som stopper absolutt alt (inkludert virus i mail før mailen åpnes). Uansett har jeg kun fått virus på meget mistenkelige mail som jeg aldri hadde åpnet uansett.

 

Helt til slutt... jeg er fornøyd, og hvorfor skal jeg da bytte ut de MS programmene jeg har? Dere er sikkert fornøyde med deres programmer, evt. Linux OS, og da er det heller ingen grunn til at dere skal bytte til Windows.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 18:48, skrev Afseth:

Helt til slutt... jeg er fornøyd, og hvorfor skal jeg da bytte ut de MS programmene jeg har?


 

du er ikke i målgruppen.

 

 

(....)

 

linux er for dem som vil spare penger, dem som har sett seg lei av ms's politikk og software, dem som er villige til å utforske data med større frihet (ja, linux og kunnskap gir større frihet enn ms og kunnskap), dem som tror på en fremtid for pc-verdenen!

 

(en monopolist er som en koloss på leirføtter; på et gitt tidspunkt kollapser den, og den trekker med seg mer enn segselv i fallet!!)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...