Gå til innhold

Maksimum krav på linux.


wil

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Linux fungerer dessverre bare på 386-maskiner, men trøsten er at slike maskiner kan kjøpes billig eller plukkes opp på dynga.

 

Neida, selvfølgelig kan du kjøre Linux på de nyeste prosessorene til AMD og Intel. Faktisk så er Linux tidlig ute med støtte for nye CPU-arkitekturer (bla. 64-bits prosessorer), bedre enn f.eks Windows!

 

 

Eller misforsto jeg spørsmålet ditt totalt?

Lenke til kommentar

Selvfølgelig vil det fungere. Linux har full støtte for arkitektur som bruker i386-instruksjonene. i386-kompatible prosessorer er alle de vanlige Intel, AMD, Cyrix, VIA og Transmeta-prosessorene (bl.a)

 

"Linux was first developed for 32-bit x86-based PCs (386 or higher). These days it also runs on (at least) the Compaq Alpha AXP, Sun SPARC and UltraSPARC, Motorola 68000, PowerPC, PowerPC64, ARM, Hitachi SuperH, IBM S/390, MIPS, HP PA-RISC, Intel IA-64, DEC VAX, AMD x86-64 and CRIS architectures. "

 

Les og lær: http://www.kernel.org/

Lenke til kommentar

wil: Du er kanskje ikke kjent med at noen idealistiske mennesker har samlet svar på alle vanlige spørsmål om Linux i FAQer (Frequently Asked Questions = Ofte Stilte Spørsmål.)

 

Store mengder svar er samlet i The Linux Documentation Project.

 

Det kan være lurt å søke her før du stiller et spørsmål. Du kan også prøve å søke i Google. Da slipper de samme spørsmålene å bli besvart fryktelig mange ganger.

 

For all nødvendig bakgrunnsinformasjon om Linux anbefaler jeg at du begynner å lese her.

 

Hvis du ikke lykkes i å finne svar på et spørsmål selv, er du selvsagt velkommen til å stille dem her. Du vil raskt oppdage at du lærer veldig mye annet nyttig når du leter etter svar på et spørsmål selv. Synes du det er tungt å lese dokumentasjon på engelsk, må du bare stå på. Bedre engelskkunnskaper får du gratis med på kjøpet.

 

LeD

Lenke til kommentar

jeg stiller ikke alltid de samme spørsmålene hele tiden. jeg liker ikke å få sånne spydige kommentarer. og jeg skjønner ikke helt at det er andre folk her på forumet som spør de nesten samme spørsmålene og de for jo skikkelige svar. det er jo ikke noe artig å poste innlegg når man bare får kjeft hele tiden. dette sier jeg ikke til alle, men til noen som har vært for raske med kommentarene. jeg skal bli litt flikkere til å søke på google, og det gjør jeg også ganske ofte, men jeg finner ikke alltid svar på det jeg spør om, det er derfor jeg spør her. dessuten så stiller jeg greie spørsmål. som alle som kan litt om linux kan svare på. jeg er heller ikke frekk så det er ganske kjedelig å få kjerft.

 

PS: dette er jo et linux forum ikke sant, så da må man jo stille linux spørsmål ikke sant.

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: wil på 2002-09-17 07:01 ]</font>

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: wil på 2002-09-17 07:03 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: wil på 2002-09-17 07:05 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...