Gå til innhold

Hvordan montere en 120mm vifte på en Alpha PAL8045?


KAO

Anbefalte innlegg

Anandtech har en test av kjølere, http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1532&p=1

 

Den de anbefaler er Alpha PAL8045 med forskjellige vifter avhengig av behov for kjøleeffekt. Alle viftene er 80 mm's vifter. Men er det mulig å montere en 120 mm vifte vha. en adapter 120x80? Er det noen som vet hvor en slik adapter kan skaffes fra eller alternativt har en annen løsning? Tanken er at en 120mm vifte er stillere enn en 80mm ved tilsvarende antall m3/t luft i bevegelse. Eller tar jeg feil?

Ser at Microplex har PAL'en med en Papst 80mm og rheostat til 696.- http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?A...RTNR=PAL8045NGH Det virker som en bra pris.

 

Fant denne veiledningen for montering http://www.overclockers.com/articles454/

 

Og, det er en XP1700 i et Chieftec Dragon DA-01 som skal kjøles ned. Er det noen som har en anbefaling til kabinett vifter og HD vifte. Satser i det stille hjørnet, variabelt opplegg ville være fint. Det beste er om alt er temperaturregulert. Kan det lages til på en relativt enkel måte? Dvs. med loddebolten i stedet for ferdigkjøpt.

 

Hilsen gamlingen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker Pal8045 med 19dB Papst 80-vifte på XP1700+ i Chieftech Big Tower. Har også 2 12dB Papst og 3 Enermax 80-vifter (nedjustert til min.) på kabinett, kjører disse 5 på 10V fra rheostat. Med denne mixen har CPU toppa på 47 grader, normalt rundt 33 - det som bråker mest nå er harddisken. Den gikk stillere i et Aopen HQ8 kabinett eg hadde før med samme vifteoppsett. Kan tyde på at de "fikse" lett demonterbare harddiskskuffene heller øker enn senker lyden fra harddisk - Har merket dette når harddisken går i "dvale" etter lang tid TV kjøring fra skjermkortet (Matrox G400 Marvel).

Enermax viftene er fikse med egen rheostat så en kan få de til å gå "stille" 14dB? på min. "åpning".

Mitt neste prosjekt blir å dempe harddisk - flytte opp i 5-1/4 plass med adapter eller mer omfattende..

Lenke til kommentar

Tror det fort kan bli trangt med 12cm vifte på CPU i mange kabinett..En annen ting er trykket. Allerede med 8cm vifter på en del kjølere er det et problem å få nok "guffe". Jadda, en 8cm pumper gjerne like mye luft som en 6cm men hvor fort lufta kommer ut av vifta er en annen sak. Dette blir selvfølgelig enda mer et "issue" med en 12cm som flytter med luft enda saktere. I tillegg er en fan-adapter ikke akkurat en ideell løsning. Har en skummel tendens til å ødelegge den farta som måtte være. Eneste nogenlunde fornuftige løsninga med en 12cm må være å la den suge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...