Gå til innhold

klokke en amd X2 prossesor ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å gå direkte til 2500mhz er vel kan hende litt optimistisk :p

 

Eg foreslår at du først tester kor høy fart minnet ditt klarer. Det gjør du ved å senke multilpier på CPU, multiplier på HT, og så øke fsb/htt til du får feil på minnet. Minnet tester du med ett program som heter memtest86. Det finner du med hjelp av google ;)

 

Når du har funnet høyeste hastighet på minnet kan du prøve å finne maks hastighet på CPU. Det gjør du ved å sette minnet på lavest mulig divider, DDR200 eller DDR266, høyeste multiplier på CPU ( i ditt tilfelle 10X ) og øke fsb/htt til du får problemer med stabilitet. Stabilitet på CPU tester du med ett program som heter Prime95 eller OCCT. For deg som har en CPU med to kjerner må du kjøre to tester samtidig. For å klare det med Prime95 må du pakke ut filene i to foskjellige kataloger og starte programmet fra begge samtidig. Når CPU blir ustabil kan du prøve å øke spenningen i BIOS pittelitt. Men du må følge nøye med på temperaturen på CPU og passe på at den ikkje blir for høy. Temperatur på CPU bør ikkje ligge på over 55c etter 10-15min testing. Når du har øket hastighet og spenning så mye som du kan og fremdeles har temperatur under kontroll har du funnet din maksimale overklokk på CPU. Det kan hende at du trenger bedre kjøling eller bedre hovedkort for å utnytte CPU maksimalt.

 

Når du har funnet maks hastighet på både CPU og minnet så må du prøve å få utnyttet begge to best mulig samtidig. Det gjør du ved å sjonglere med divider på minnet, fsb og CPU multiplier til du finner en kombinasjon som er i nærheten av maks hastighet på alle komponetene samtidig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...