Gå til innhold

Brødoppskrift for de småkresne


Bach

Anbefalte innlegg

Kneipen på Rimi smaker ikke godt.

Stort sett det meste av kjøpebrød smaker egentlig ikke godt.

Jeg har bedrevet litt "gluteneksperimentering" i hybelkomfyren og kommet fram til en miks som fungerer ganske bra.

 

3dl sammalt hvete grov

2,5dl samalt rug grov (Litt forsiktig med rug. Blir fort veldig "tunge" brød.)

7-8dl hvetemel (Om deigen blir veldig klissete: mer mel.)

1 pose tørrgjær

6dl melk

1/2 dl olivenolje (bruk gjerne kaldpressa)

1 god neva grovhakkede valnøttkjerner

2 never solsikkefrøkjerner

1 stor spiseskjed honning

1 snau ts salt (må ha såpass for å matche honningen)

1/2 ts kanel

 

De småspiste kan ha i litt havregryn. Da holder brødet seg ferskt lengre. Da trenger man litt mer melk/vann eller mindre mel.

 

Bakes på "vanlig" måte (...)

 

Varm melk til ca 40 grader (tørrgjær tåler/trenger litt høyere temp enn ferskgjær)

Løs opp honningen i melken mens den varmes opp.

Hell blandingen over i egnet bakebolle.

Ha i gjær (vent litt med omrøring så blir det mindre klumper)

Hell oppi resten og bland/elt godt.

La deigen heve til dobbel størrelse.

Elt godt.

Del deigen til to brød.

Hev til dobbel størrelse en gang til.

Pensle/dusj med vann.

Stek på 200 grader i 1 time

(Slå av ovnen etter 45min men la brødene stå i ovnen til det totalt har gått 1 time)

 

Dette kan vel ikke kalles "slankebrød" men det smaker ganske godt.

:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...