Bach Skrevet 27. januar 2006 Del Skrevet 27. januar 2006 Kneipen på Rimi smaker ikke godt. Stort sett det meste av kjøpebrød smaker egentlig ikke godt. Jeg har bedrevet litt "gluteneksperimentering" i hybelkomfyren og kommet fram til en miks som fungerer ganske bra. 3dl sammalt hvete grov 2,5dl samalt rug grov (Litt forsiktig med rug. Blir fort veldig "tunge" brød.) 7-8dl hvetemel (Om deigen blir veldig klissete: mer mel.) 1 pose tørrgjær 6dl melk 1/2 dl olivenolje (bruk gjerne kaldpressa) 1 god neva grovhakkede valnøttkjerner 2 never solsikkefrøkjerner 1 stor spiseskjed honning 1 snau ts salt (må ha såpass for å matche honningen) 1/2 ts kanel De småspiste kan ha i litt havregryn. Da holder brødet seg ferskt lengre. Da trenger man litt mer melk/vann eller mindre mel. Bakes på "vanlig" måte (...) Varm melk til ca 40 grader (tørrgjær tåler/trenger litt høyere temp enn ferskgjær) Løs opp honningen i melken mens den varmes opp. Hell blandingen over i egnet bakebolle. Ha i gjær (vent litt med omrøring så blir det mindre klumper) Hell oppi resten og bland/elt godt. La deigen heve til dobbel størrelse. Elt godt. Del deigen til to brød. Hev til dobbel størrelse en gang til. Pensle/dusj med vann. Stek på 200 grader i 1 time (Slå av ovnen etter 45min men la brødene stå i ovnen til det totalt har gått 1 time) Dette kan vel ikke kalles "slankebrød" men det smaker ganske godt. Lenke til kommentar
cremaster Skrevet 27. januar 2006 Del Skrevet 27. januar 2006 Hehe veldig godt med hjemmelaget brød, spesiellt med smør og brunost Anbefaler å kjøpe brødkrydder på apoteket hvis du er klar for mer eksperimentering Lenke til kommentar
themanfrom Skrevet 27. januar 2006 Del Skrevet 27. januar 2006 Kan vi få se bilder av worklogen, hvor du putter den inni stekeovnen osv. Og hvilken "die-temp" har det? Hvor varm ble det? Men fra spøk til revolver. *PANG* Smakte det godt, veldig godt? Lenke til kommentar
Bach Skrevet 30. januar 2006 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2006 Kveldsmaten sin det tenker jeg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå