Gå til innhold

Støydempning av EYE2000B kabinett


Anbefalte innlegg

Etterhvert som komponenter jeg har ventet på endelig kommer inn på lager er det på tide å tenke litt støydempning.

 

I grove trekk ser den nye maskinen min slik ut:

XP 2GHz (2400+)

MSI KT4 ULTRA-BSR

5xWD 200GB FBD (2x til å begynne med)

Radeon 9700 Pro

 

Dette skal moses inn i et Image & Shapetek Eye 2000B kabinett. Standard støydempning som drevrammer og matter skal anvendes, men så er det alt det andre da:

 

*Til CPU har jeg tenkt en Swiftech MCX462U eller en Alpha CPU-kjøler PAL8045 m/ Papst vifte 8412N2GL, 33m³/time, 12 dB(A). Noen synspunkter på hvilken av disse ribbene som er best og om viften vil gi tilstrekkelig luftstrøm?

 

*Selv om MSI HK'et er fett som f. har de prestert å sette aktiv kjøling på Northbridge'n. Asus bruker passiv på sitt KT400 HK, men har desverre ikke alle features som jeg er ute etter. Kjølingen må altså byttes ut. Vil en Zalman ZMNB32J gjøre jobben? Vil den i det heletatt passe?

 

*Harddiskene settes som sagt i drevrammer (NoVibes). Det burde gi tilstrekkelig luft mellom dem og fjerne evt. vibrasjoner.

 

*Skjermkortet er såpass dyrt at det lar jeg være alene (drepte mitt GF DDR en gang) med mindre det kommer spesialiserte løsninger. ATI pleier å ha relativt støysvak kjøling uansett.

 

*Kabinettet kommer med 2 vifter - 12x12 inn og 8x8 ut. Disse har jeg fått mail om fra Microplex er sånn midt på treet mht. støy. Da må de selvsagt byttes ut. Noen forslag på hva jeg burde sette inn i stedet?

 

Inn tenkte jeg en 12x12 Enermax m/regulerbar motstand, 22-39 dB(A) på laveste setting.

 

Ut tenkte 1 stk Papst 8412N2GL 33m³/time, 12 dB(A). Evt. 2 stk ut som vil gi 15 dB(A).

 

Gratulerer hvis du har kommet såpass langt ned i post'n. Bare en siste ting til slutt. Hva slags strømforsyning bør jeg sette inn i maskinen? Holder det med en 420W PSU?

 

Det var alt. All tilbakemelding mottas med takk :smile:

 

KC

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kabinettet kommer med to 120 mm vifter, disse bråker en del. Men de kan lett fikses til levelig nivå ved å kjøre viftene på 5 eller 7 volt.

 

Innsuget nede har en liten designleif som gjør at det oppstår en del turbulens støy fra den vifta. Dette kan lett fikses ved å bytte den orginale vifteholderen og lage en spacer som du setter mellom vifta og kabinett veggen.

 

Vanskelig å forklare men du skjønner det sikkert når du ser kabinettet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...