Gå til innhold

Bærbar for grafikk/3D


Truman

Anbefalte innlegg

Dama mi studerer design og trenger en bærbar maskin. Hun har tenkt å kjøpe en iBook til 18000,- , men jeg har sagt at hun kanskje bør vurdere PC istedet, pga forholdet ytelse/pris. Er ikke G3 prosessorerene litt utdaterte i forhold til f.eks AMD XP og P4? Hun skal bruke pc'en til photoshop og evt div 3d-programmer som er tilgjengelige til både pc og mac. Er det noen som har synspunkter på hva hun bør velge dersom pc'en skal koste under 18000? Hvilket grafikkort bør hun gå for dersom hun skal ha pc til dette formålet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er veldig få bra grafikk kort for bærbare for tiden. 3 jeg vil nevne spesielt, Geforce4 Go 440 (460 kommer snart) er det nest raskeste på markedet for tiden, så har vi ATI. Selskapet har nylig lansert Radeon 9000 mobiliy som er det raskeste kortet for bærbare akkurat nå...det noe rimligere radeon 7500 kommer på tredje plass. Kortet som er mest utbredt er 7500, tror det er lurt å skaffe en bærbar med dette kortet som minimum.

Som du selv sa så får du mer for pengene hvis du mer "moderene" utstyr hvis du kjøper PC. Hvis du kjøper MAC får du oxo kvalitet med på kjøpet, men da til en stivere pris.

Så hvis pengene er det som svir mest er det lurt å finne en bærbar pc, utvalget her er ganske stort. Men som sagt kikk etter et av kortene nevnt over.

 

Lerun

Lenke til kommentar

prosessor og minne vil nok være det aller viktigste ja. jeg vil anbefale en løsning med p4m og 512mb ram. når det gjelder grafikk ytelse, så holder sikkert en gf2go/r7500 chip. Her kan det være penger å spare. Forøvrig så er mx460 hakket raskere enn r9000 (testen hos tom) i nesten alle testene bortsett fra 3dmark (hvis det betyr noe :razz: )

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...