Gå til innhold

Støyredusering av PC


Anbefalte innlegg

Jeg trenger hjelp til å få redusert støyen fra min pc... den blåser som en turbinmotor!!

 

Har et stort asus maxitower med

 

AMD Athlon 64 3500+ 2.2GHz Socket 939, 512KB, BOXED m/vifte

 

MSI K8N NEO4-F, nForce4, Socket-939, ATX Raid, Ljud, 4xSATA, GbLAN, PCI-Ex16

 

Sapphire Radeon X800 256MB GDDR3 PCI-Express, Tv-Out, DVI-I, Full-Retail

 

har også et par SATA disker som heller ikke er lydløs......

 

http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=26589 Denne så jo bra ut. Og med en 120 mm stille vifte burde det funke..

 

noen som har noen forslag til andre støyreduserende tiltak?

 

:hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

mye bra fra marius over :thumbup:stor passiv kjøler til skjermkort

 

 

jeg har montert en slik passiv chipset kjøler på hovedkortet, det er litt vanskelig på det kortet. så jeg måtte lime fast med termisk lim som følger med. bare sørg for at hele chipsetet er dekt, og plaser den lengst unna skjermkortet.

 

den lille chipsett vifta er nesten helt sikkert det som bråker mest i maskinen din. helt utrolig at de putter inn noe slikt :nei:

Lenke til kommentar

Hei!

 

Det er lurt å kartlegge hva som faktisk bråker inni PCen ved å teste en del i gangen. Prøv å start maskina uten hovedkort for å teste bare harddiskene f.eks. Vifter kan stoppes ved å legge en finger forsiktig på midten til de stopper, bare ikke hold dem for lenge. Sannsynligvis må du bytte ut en hel del for å bli fornøyd, jeg gjorde en tilsvarende oppgradering for en stund siden, og da ble både kabinett, PSU, GPU-vifte, CPU-vifte og 2 kabinettvifter byttet ut. I tillegg koblet jeg fra en usannsynlig støyende Westrern Digital-harddisk (120GB IDE) og satte inn en viftestyring.

 

Hvis du har mer enn tilfredsstillende kjøling, kan du forsøke å redusere hastigheten på viftene du har med viftestyring. Det er ganske stor forskjell på støynivået ved 1500RPM og 1000RPM for en 120mm vifte, og bare 100RPM forskjell gir en tydelig hørbar effekt.

Lenke til kommentar

har samme hovedkortet, og vet at chipsett-vifta er rimelig hissig! :-)

 

Men jeg har selv vært i samme situasjon og brukt tusenvis - ja tusenvis, oppmot 3000 tilsammen på forskjellige pc'er - på å få de til å gå stille. Men, til liten nytte. Stillere blir de riktignok, men selv halvparten av masse bråk er masse bråk. Og det bør du være litt klar over, etter 1200 spenn og mange timer med mekking så blir det - fortsatt masse støy. Når du demper den høyeste lyden oppdager du ofte at det var noe annet som bråket nesten like mye, men du hørte det ikke pga det som støyet mest. Stille får du det neppe med de komponentene du har i boksen din i dag.....

 

Jeg har kastet inn håndkledet når det gjelder støy, og rett og slett stappet 24/7 boksene jeg har hatt de siste årene i skap og kjøpt meg 5 meter skjermkabel. Mus/tastatur kan kjøre på trådløst, men sannsnyligvis bør du ha en USB-hub på pulten din hvor du kan stappe i ting.

 

Dette har funket glimrende for meg, men er litt dritt om du skal brenne cd'er og den slags. Selv har jeg ett USB-kabinett for DVD-brennern, og har satt det pulten. Funker utmerket. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...