Gå til innhold

Jeg har fått stipend/lån!


mushi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ting, jeg tror jeg burde søke om stipend. Kan jeg gjør det nå eller er det for sent?

 

Om jeg blir godkjent og bruker hele sullamitten på en pc, kan de komme senere engang og si at 'du egentlig aldri burde fått stipend, vi skal gjøre det om til et lån!'? Da ville jeg stått kneedeep in shitcreek nemlig :/

Lenke til kommentar

Lån er kult helt til du har brukt opp pengene og må betale tilbake med renter.

Det kommer du til å oppdage etterhvert.

 

Gikk på videregående sammen med en tulling som hadde hybel i byen der skolen var, og med en gang han fikk stipend/lån stakk han på en datasjappe og kjøpte en dyr datamaskin (Amiga 4000) og ei klokke til 6000 kr. Det resulterte selvsagt i at han ikke hadde råd til hybelen mere, og måtte flytte hjem 1 time unna byen. Med videre resultat at han dukka opp på skolen kanskje 2-3 dager i uka, alt etter som om kompisen gidda å dra på jobb den dagen. Veeeldig smart.

Vi snakker om bygdenorge i Nord-norge, ingen tog eller bussforbindelser.

 

Han tok ut alle pengene på en gang, gikk med alt i pengeboka. Etter en storsamling i gymsalen på skolen oppdaga han at pengeboka var borte. Han hadde mista den på gulvet med 14000 i tusenlapper inni. Noen kom senere på dagen og leverte den til ham.

 

Har heldigvis bare 25000 igjen å betale på mitt studielån.

 

Lån så lite som mulig er mitt tips. Ikke bli beruset av muligheten til å få masse penger på en gang. Det skal tilbakebetales, og det er ikke sikkert pappa er interessert i å betale for deg.

 

Stipend blir kun omgjort til lån hvis du ikke fullfører skoleåret. Det er ingen spesialkommisjon i Lånekassen som overvåker hva du bruker pengene dine på :)

Endret av Bitex
Lenke til kommentar
Grattis... Bruk pengene klokt..  ;)

5490304[/snapback]

Etter gjeld og husleie sitter jeg igjen med 7k. Må også spare så mye jeg kan. Forsikring til bil, veiavgift og årsavgift kommer nesten samme måned.. Kjipt ass. Jeg som ville kjøpe meg hund :(

Endret av mushi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...