Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ventetid før man kan kjøre utenlands


PoW

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er vel strengt tatt ikke noe vente tid, men du bør ha lappen i minst 5 år for å leie bil i utlandet. Correct me if I'm wrong

5432867[/snapback]

 

Jeg har leid bil i utlandet både når jeg var 19 og 20. Brukte da Carjet som har utleie av biler i flere land. Det eneste som kreves er at en har med pass, og betaler leien + full tank. Så lenge jeg fikk den levert tilbake ble det ikke stilt spørsmål om skader osv, foruten glass og dekkskader :)

Da jeg var 20 hadde de økt aldersgrensen til 21, så de henviste meg til et firma som carjet leier bilene av. ( Selvfølgelig til en høyere pris, men etter å ha fått snakket med en eller annen sjef så ordnet også det seg og jeg fikk leid bil der.

Lenke til kommentar
Du får en midlertidig kjøreseddel (eller noe) umiddlebart etter oppkjøring. Denne kan du ikke bruke i utlandet.

 

Her tar du feil. Når jeg tok lappen i sommeren 2003 spurte dama på biltilsynet meg om jeg hadde tenkt å kjøre i utlandet med det første, f.eks på harrytur til Sverige. For da skulle jeg få en midlertidig kjøreseddel som jeg kunne bruke utenlands. Sa jeg ikke hadde planlagt det, men kunne like godt ta det så jeg hadde liksom.

 

Hva som skilte den seddelen fra noe annet vet jeg ikke. Men jeg kunne kjøre i utlandet med den.

Lenke til kommentar

walter_melon: Ok, jeg visste ikke at du kunne få sånn med en gang. Jeg har sånn seddel nå, etter at jeg har blitt frastjålet førerkortet, men denne er det politiet som har skrevet ut. Hvorfor de ikke skriver ut "internasjonal" uansett, skjønner jeg ikke, men det er vel ikke meningen at jeg skal skjønne alt heller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...