Gå til innhold

Marihuana, hasj, cannabis - farlig eller ikke?


Har du prøvd hasj?  

2 342 stemmer

  1. 1. Har du prøvd hasj?

    • - Ja.
      875
    • - Ja, men jeg kommer ikke til å gjøre det igjen.
      157
    • - Nei.
      890
    • - Nei, men jeg kunne tenke meg å prøve det.
      449


Anbefalte innlegg

Sagt med andre ord:

Det kommer helt ann på din psykiske helse, hvordan dagen din ellers er, hva du røyker mm. Hvis Cannabis er det eneste høydepunktet i løpet av din dag over flere uker vil du få problemer.

Tingen som teller inn muligens mest av alle faktorer er nøyaktig hva du røyker. For min egen del kan jeg gå med måneders daglig røyking av visse Indica-strains uten at det representerer noe problem i så måte, prøver jeg derimot bare for en uke å røyke en sterk Sativa-strain vil jeg oppleve visse negative effekter når jeg tar en pause. Dette er veldig individuelt og noe man selv må finne ut av.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Det at cannabis er et "gateway drug" er jo ganske verdenskjent nå, men så har det også blitt bevist i mange rapporter at det ikke er noe i cannabis som gjør at du får lyst til å prøve sterkere stoffer. Om du så er en daily smoker, så betyr det generelt at du bare må røyke mye mere enn vanlig og at du ikke nødvendigvis får den samme "trippe" rusen som en helgerøyker kan få, men så igjen så er det helt avhengig av hvilken type cannabis du røyker, om det så er super silver haze eller marokkansk hasj.

 

Så når du skal bruke "gateway drug" i sammenheng med cannabis så må du mene i et sosialt perspektiv, for det er det også. Det vil si, så lenge du er i en krets hvor dealeren din selger sterkere stoffer og du hele tiden har en fristelse og mulighet for å kjøpe noe sterkere. FOr selvsagt vil dealeren din prøve å selge deg noe sterkere (kan lett unngås ved å unngå slike dealere). Og det er også personlig svakhet som slår inn, er du en intellektuell person og vet litt om diverse stoffer, da skal det virkelig ikke være noe problem å holde seg unna!

 

Det er også staten sin skyld at man kan kalle cannabis for et gateway drug, nettopp fordi du må være kriminell og komme inn i en kriminell krets for å få kjøpt hasjn din, det blir ikke riktig. FOr i ett sett så er også alkohol og egentlig GANSKE MYE AV DITT DAGLIGE INNTAK, et gateway drug. Fordi du hele tiden får muligheten til å kjøpe noe som påvirker deg annerledes. Fristelsen er der.

 

Derfor blir det grundig feil å bruke "gateway drug" rundt cannabis om du ikke mener at det er noe i stoffet cannabis som sørger for dette. Din sosiale krets er gateway drugen.

 

Jeg støtter deg 100% her. Blir glad av å se gode innlegg som dette.

 

Folk flest/normale mennesker vil aldri oppleve et problem med cannabis. Den gjennomsntittelige "paffer" røyker jo ikke hver dag. Den gjennomsnittelige alkoholbruker drikker jo ikke hver dag? Hvis man greier å tenke på den måten greier man å se det i riktig lys, mener jeg. Du blir ikke alkoholiker av å drikke alkohol? Andelen av mennesker som får psykiske problemer av cannabis er så liten at man nesten ikke kan bruke det som argument. En kompis av meg er allergisk mot melk. Dere skjønner hvor jeg vil hen? Altså: minoriteten kan ikke bestemme over majoriteten.

 

Gateway-teorien er bare oppspinn. Dette visste man allerede i 1944 etter en seks år lang studie. Vi kan takke den forferdelige presidenten Nixon for mye av dette tullet. Måtte han brenne der nede(av flere grunner en narkotikapolitikk). For under Nixons tid ble det også gjort undersøkelser som ga det samme resultatet. Jeg siterer fra rapporten fra undersøkelsen gjort på 70-tallet; "incidence of other drug use was relatively low, [even among] frequent marihuana users.".

 

Det store spørsmålet er egentlig: Hvorfor er cannabis ulovlig? Den som kan gi meg et godt svar på det skal få en julegave av meg. Dette diskuteres dog i en annen tråd.

 

Cannabis gir heller ikke dårligere hukommelse permanent. Slutter du med bruken din vil du få igjen samme hukommelsen som du hadde etter en stund. Dog skal du røyke mye for å få dårligere hukommelse... Cannabis dreper med andre ord ikke hjerneceller. En forskning gjort nylig viser derimot at cannabis kanskje øker dannelsen av hjerneceller, men det undersøkelsen er det selvfølgelig lite fokus på.

 

Er du nysgjerrig på cannabis er det bare å prøve. Ikke er det farlig og rusen er ganske mild. Men, ta i betraktning: Jo, det burde vært lovlig, men det er ikke det - ikke enda ihvertfall. Og si nei til sterkere stoffer. Sterke stoffer.. Hva er det? Her har du svaret:

Hard_and_soft_drugs_svg.gif

 

God jul,

 

Eirik<3

 

P.S: marijuana skrives med J.

Lenke til kommentar

Dette er jo ikke noe som er vitenskapelig belagt, men skriver dette likevel: Jeg vet om en fyr som røykte hasj for første gang og har slitt med total sosial angst. Han måtte slutte på skolen og tilbringer nå dagene med å bli med moren sin på jobben og kan aldri være alene.

Synes det er ganske sykt at slikt kan skje, men tipper sannsynligheten er svært lav. Men ufarlig er hasj i hvert fall ikke.

Lenke til kommentar

Dette er jo ikke noe som er vitenskapelig belagt, men skriver dette likevel: Jeg vet om en fyr som røykte hasj for første gang og har slitt med total sosial angst. Han måtte slutte på skolen og tilbringer nå dagene med å bli med moren sin på jobben og kan aldri være alene.

Synes det er ganske sykt at slikt kan skje, men tipper sannsynligheten er svært lav. Men ufarlig er hasj i hvert fall ikke.

 

Poenget er at ingenting er ufarlig. Du kan drikke deg ihjel på RedBull liksom. Alt må brukes på en moderat måte. Det du beskriver er det noen som opplever, men det er ikke snakk om mer en under ÉN prosent. De som får psykiske lidelser får ikke det av cannabis, men cannabis kan utløse det hvis du har et anlegg for det. Psykose er det noen som går liksom. Er du litt ustabil mentalt, så ikke prøv det. Dette er mye av grunnen til at folk tror det er så farlig. Alle kjenner noen, eller kjenner noen som kjenner noen, som har fått litt problemer. Sannheten er at problemet ligger hos personen. Altså, noen mennesker har anlegg for å få litt problemer. Og nå kommer det: forskere har funnet ut at det i så og si alle tilfeller viser seg å være arvelig. At det faktisk ligger i genene. Derfor kan ikke hvem som helst få det.

 

Jeg har ikke prøvd LSD, ikke enda ihvertfall. Er dog nysgjerrig på det og jeg har lest en del. LSD er et softdrug fordi det ikke gjør noe med kroppen din, MEN det kan være mentalt krevende og heavy. Jeg har f.eks. en kompis som jeg har sagt til at han ikke får lov. Synes han har for mange rare tanker oppe i hodet sitt og frykter at han kanskje ikke har godt av det. Jeg er en svært jordnær og mentalt stabil person, så derfor vil jeg ikke ha noe som helst problem med det. Forstår dere litt hvordan det fungerer? Eller var dette litt vagt?

 

Cannabis er det tryggeste rusmidlet du kan ta. Dette er det ikke bare jeg som sier, men de fleste forskere mener også det. Men et rusmiddel er et rusmiddel. Man må ihvertfall slutte å tenke på alkohol eller nikotin som noe bedre. Jeg for min liker muligheten til å benytte meg av et rusmiddel når det passer meg. Min kropp, mitt valg :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Må legge til at hvis dere ikke greier å tro på meg, selv om jeg har vitenskapen på min side, så er dere ikke de første. Opplever hele tiden at folk rett og slett ikke greier å akseptere sannheten. De greier ikke å skjønne at de har blitt lurt siden de ble født. Samfunnet er ikke perfekt. Det kommer alltid til å være ting som er galt, men folk tror ikke at det kan være saken i NORGE!!! VERDENS BESTE LAND. Ironi btw.

 

<3

Lenke til kommentar

Dette er jo ikke noe som er vitenskapelig belagt, men skriver dette likevel: Jeg vet om en fyr som røykte hasj for første gang og har slitt med total sosial angst. Han måtte slutte på skolen og tilbringer nå dagene med å bli med moren sin på jobben og kan aldri være alene.

Synes det er ganske sykt at slikt kan skje, men tipper sannsynligheten er svært lav. Men ufarlig er hasj i hvert fall ikke.

 

Hva for noe? Han røykte hasj en gang og så fikk han totalt sosial angst?

 

 

 

Ja men poenget er at jeg aldri har hørt noen få permanente psykiske skader av en slurk øl eller sprit, mens han fikk det av en blås :S

 

Sannsynligheten er vel meget liten for at du får noen som helst permante "skader" av å ruse deg kun én gang på hva enn som helst. Hvis du er en som drikker mye sterk sprit i helgene så tar det ikke lang tid før både kropp å sinn tar skade av det så å tro at alkohol er sunt er hvert fall galt.

Endret av Dr.Satan
Lenke til kommentar

Jeg har nå aldri før i mitt liv hørt at det har rablet totalt for folk etter tredje gangen på hverken alkohol eller cannabis.:)

 

ingen andre rusmidler heller. :)

 

Synes nå dere anti-cannabis folk bruker dette sosial angs kortet deres i overkant mye nå.;)

Endret av Dr.Satan
Lenke til kommentar

Ingenting er ufarlig, på en måte. Denne historien kan sikkert være sann, men dette er ikke noe som skjer med hvem som helst. Tvert imot. Å få sosial angst etter 3 sessions med paffing høres bare helt merkelige ut.

 

Når man snakker om folk med psykiske lidelser pga cannabis er dette noen stakkars få sjeler som ikke har hatt det så greit. Disse menneskene har røyket MYE. Som sagt tidligere. Veldig få er i det hele tatt anlagt for å få psykiske lidelser. At det har rabla for han etter 2-3 ganger kan sammenlignes med at røyk gjør deg avhengig etter ett drag. Bare bullshit... Men som sagt, historien kan være sann.

 

Og så vil jeg legge frem et eksempel som jeg kom på. Cannabis kan være farlig, men ikke noe farligere enn melk. Å forby cannabis blir som å forby melk fordi noen er laktoseintoleranse. Er alltid noen få som ikke tåler det..

Endret av Tezlon
Lenke til kommentar

jeg er ikke anit-cannabis perse, jeg bare tenkte at den historien kunne kaste litt lys over hva det betyr når folk sier cannabis er "ufarlig".

 

Jeg tror ikke at noen rusmidler er harmølse, heller ikke cannabis. Og uten at jeg er ekspert på området (hvis den historien er virkelig) så høres det nå heller ut som om han karen hadde veldig sterkt annlegg for å utvikle skizofreni eller noe lignende. Jeg håper nå inderlig han har fått en ordentlig utredning hos psykolog for det hørtes ikke helt bra ut.

Lenke til kommentar

tror nok han har blitt testet opp og ned for det meste. Men slike langvarige skader seg jeg for meg at lettere kan komme av cannabis enn alkohol. Alkohol er farlig mens du bruker det, men når rusen er over er vel faren også det i de fleste tilfeller.

 

Ser for meg at en tørrlagt alkoholiker klarer seg bedre enn en eks-hasjrøyker. Mulig jeg tar feil altså, er ingen ekspert på området.

Lenke til kommentar

tror nok han har blitt testet opp og ned for det meste. Men slike langvarige skader seg jeg for meg at lettere kan komme av cannabis enn alkohol. Alkohol er farlig mens du bruker det, men når rusen er over er vel faren også det i de fleste tilfeller.

 

Ser for meg at en tørrlagt alkoholiker klarer seg bedre enn en eks-hasjrøyker. Mulig jeg tar feil altså, er ingen ekspert på området.

 

 

Hmm.. Har du misbrukt alkohol blir du kanskje alrdi den samme igjen. Hvis du leser det lange innlegget mitt litt over forstår du :) Cannabis gir ikke langvarige skader. Du blir deg selv igjen når du slutter. Psykiske lidelser kan du få av mange ting. Trenger ikke å være et rusmiddel! Alkohol ødelegger kroppen din fysisk.

 

Du tar feil av en enkel grunn: Du tror hasj/marijuana er mye verre enn det er. Kommer helt an på personen. Hvor lett det er å falle tilbake tror jeg ikke har noe med rusmidlet å gjøre.

Lenke til kommentar

jeg mener hvem som er "friskest" i hodet. Altså hvem som kan jobbe etc. Jeg får det for meg at de som har røykt hasj gjerne har litt mer varige mèn.

 

Det jeg tenker er at de som røyker hasj som jeg kjenner er sløve også når de ikke er ruset, mens alkoholikerne bare oppfører seg jævlig mens de har alkoholen i blodet..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...