Gå til innhold

Eiendom på månen


V-by

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg fant igjen skjøtet jeg har på månen.. fikk det for 5 år siden.

Der står det at jeg eier en liten bit av månen, og et annet papir med noen lover og regler. En av reglene/lovene er:

Article 7

Only "the Head Cheese" may declare war on any landlord, beings, other planetary goverments or space entities. The Lunar government must abide by these rulings also.

Og undeskrevet: "The head Cheese" :p

 

Men så var det en kompis av meg som sa at dette ikke "Teller" at jeg egentlig ikke eier ett flak av månen, men jeg mener å ha lest ett eller annet sted at under den kalde krigen, så ble det vedtatt en internasjonal lov på ett eller anna vis, der det sto at inget land på jorden kan ta og holde en planet i vårt solsystem under seg, altså at f.eks månen og mars tillhører landet USA. Men så kom denne karen her som selger dette, og fant ut at det ikke sto noe om noen privarpersoner kunne ta planetene under seg, så da gjorde han krav (Eller noe) på de, og begynte å selge eiendommer på månen, mars osv.

Fant ikke noe konkret om dette på hjemmesiden, så lurer på om dere vet noe?

 

Linker til der du kan få kjøpt tomter på månen og mars og alle de andre planetene han selger:P

Moon Shop

Lunar Embassy

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har eiendom på Mars som jeg fikk i bursdagsgave for et par år siden. Jeg synes det er litt stas, så derfor har jeg hengt skjøtet på veggen sammen med kartet som viser hvor eiendommen ligger :love:

*edit* Det står ingenting på Cheesisk om at eiendommen skal returneres hvis jeg ikke besøker den. Skjøtet er underskrevet av en Leif B. Pålsson.. :D

Endret av Vultur Gryphus
Lenke til kommentar
Jeg har eiendom på Mars ... Det står ingenting på Cheesisk om at eiendommen skal returneres hvis jeg ikke besøker den. Skjøtet er underskrevet av en Leif B. Pålsson.. :D

Helt klart at et mars-skjøte ikke kan ha formuleringer på Cheesisk. Du må lete etter det med liten skrift på Marsiansk og sjekke det ut med noen av (ord-)bøkene til Ray Bradbury.

 

På nettet finner du bl.a. følgende utalelse: "Internasjonalt har "The Lunar Embassy" selt over ein million tomtar. Og Pålsson sel også tomtar på Mars og Venus." Det er ikke dokumnetert at The Lunar Embassy har rettighetret hverken på Månen, Mars eller Venus.

Lenke til kommentar

Tror dere rolig kan gå ut fra at dette bare er svindel*. Det eneste dere får er et diplom og muligens en oppføring i en database :p

 

 

Det finnes også selskap som tilbyr navning av stjerner og asteroider & sånt. Omtrent like seriøst.

 

 

Hvis dere skal bruke det som gave er det antakelig like lurt å bruke gjør-det-selv metoden. Få tak i et teleskop, ta et bilde av et passelig utvalg stjerner. Plukk ut en som ikke har et "klassisk" navn (det vil si at dere ikke kan bruke en som er synlig med det blotte øye). Gi den et navn som passer godt til den som skal motta gaven. Lag et fancy diplom med bilde og alt. Plasser det bak glass og ramme, pakk det inn og gi det bort. :)

 

 

 

*svindel på den måten at dere kjøper noe som ikke er verdt noe som helst og antagelig ikke har noen videresalgsverdi.

Lenke til kommentar

http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_for_sale

 

 

Alternativ teknikk for å "eie litt måne":

Ta et stykke norvegia, hvis det ikke finnes en relativt plan flate med mange hull kan du lage en ved hjelp av en kniv. Farg flaten med blekk eller liknende og lag et avtrykk på et hvitt ark. La tørke. Du er nå eier av et stykke måne :)

 

 

 

Husk på å innhente tillatelse fra ostens eier hvis den ikke er din. Kniver kan være skarpe, hvis du ikke tør/får lov til å bruke kniv kan du oppnå samme resultat med tålmodig bruk av ostehøvel. Hvis du skal spise osten etterpå må du bruke ikke-giftig blekk, feks rødbetsaft. Hvis noen hevder du *ikke* eier et stykke måne nå, bruk denne ( http://moon.google.com/ ) siden til å bevise at du har rett. Husk max zoom.

Lenke til kommentar

Det er ikke mulig å selge tomter på månen, da ingen eier månen. Eller, alle på jorden eier månen. Dette kommer klart frem av FN traktaten "The Outer Space Treaty" fra 1967.

Dennis Hope hevder traktaten ikke sier noe om at privatpersoner kan eie månen, derfor gjorde han krav på den. Det Hope glemmer er at ingen enkeltpersoner kan kreve et landområde, dette er det kun nasjoner som kan gjøre. Videre sendte Hope krav på månen til myndighetene i USA og Russland, da ingen av disse svarte tok han det som et tegn på at kravet ble godtatt, dette er selvfølgelig feil. Hverken USA eller Russland har juridisk rett til å gi månen til noen.

 

Saken har blitt omtalt i mange medier, og det er anslått at over en million mennesker har latt seg lure av Hope.

Frans Von Der Dunk, co-director for det "International Institute for Air and Space Law" på Leiden University i Nederland utaler til CNN blandt annet:

 

"It's either a hollow claim or a fraud"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...