Ksungam Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Spiste akkurat vanilje is (sånn du kjøper i boks, med 2 liter eller no). Og hadde latt den stå ute av fryseren ganske lenge, så den var blitt veldig mye, ca. like myk som soft is. Hadde også på nesquick sjokolademelkpulver. Og det smakte helt likt som soft is med sjokolade trekk, er soft is det samme som vanilje is som er veldig smeltet? Lenke til kommentar
Skarstard Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Tror ikke soft-is er det samme som vanije-is, men for all del, jeg vet utrolig lite om is. BTW, øynene mine svir etter å ha lest innlegget ditt. Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Softis og is på boks er ikke det samme. Lenke til kommentar
Dahl Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Softis er vel egentlig bare en form for vaniljeis som er pisket? Lar du vaniljeis stå ute en stund, og deretter pisker den (slik at den blir full av luft), så får den omtrent samme konsistens og smak som softis. Lenke til kommentar
Shikaru Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Om man rører vaniljeisen i en skål ellerno så syns jeg den smaker nogenlunde det samma som softis... Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Softis er jo en slags "røre" som puttes i softismaskinen. Den blir aldri stiv på samme måte som vanlig is. Vanskelig å forklare. Lenke til kommentar
knutby Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Hjelp! Trådstarter sodomiserer vaniljeis! Lenke til kommentar
Ksungam Skrevet 7. januar 2006 Forfatter Del Skrevet 7. januar 2006 Hjelp! Trådstarter sodomiserer vaniljeis! 5400903[/snapback] mmmmm.. og godt var det Lenke til kommentar
knutby Skrevet 7. januar 2006 Del Skrevet 7. januar 2006 Hjelp! Trådstarter sodomiserer vaniljeis! 5400903[/snapback] mmmmm.. og godt var det 5401539[/snapback] sjuke jævel, det er blasfemisk og spise smeltet vaniljeis! Lenke til kommentar
Ernie Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Soft-is og vanlinjeis er definitivt ikke det samme. Derimot er det jo vanilje i soft-is så sånn sett er det soft-is en slags vaniljeis Lenke til kommentar
sigurd90 Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 NÅ fikk jeg uffatelig lyst på is:D *løpe ned i fryseren og hente* :!: Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 (endret) Softis og vaniljeis er ikke det samme. Softis inneholder for eksempel ikke vaniljesmak, selv om vaniljeis gjør det. Produksjon av softis skjer ved at softismiks (ikke ulikt det som brukes til annen is, men uten smakstilsetninger) trykksettes i en sylinder som fryses utenfra. Inne i denne sylinderen er det en del man kaller "riset" som roterer og skraper av isen vekk fra sylinderveggene, slik at mer flytende miks kan komme til og smeltes. Dette blandes så, og pga trykket og riset blir det en heterogen blanding av frosne iskrystaller og flytende is, og isen får den unike softiskonsistensen. Vanlig is er dypfryst i boks på fryselager. Dette gjelder så å si alle iskremer som ikke er bygget opp i lag, som iskaker, en del småis, og tress. Da tappes ismiksen med alle tilsetninger rett i boks, som forsegles, pakkes og palletteres, før det fryes på et industrifryselager som holder rundt -30 til -35 grader. Når isen kjøres ut til butikkene ligger den på bil som holder far -40 til -18 grader, og den puttes deretter i disker som har -18 grader eller kaldere. Samme temperatur er det i fryseren din hjemme. Altså er isen helfrosset, frosset tvers igjennom, til siste lille melkemolekyl. Når isen smelter første gangen, kan det bli nesten som softis hvis den blandes veldig godt, men da bør isen være god i utgangspunktet. Problemet med hjemmeis er at den ofte begynner å smelte på vei fra selger til forbruker, og så gjenfryses i fryses. Fordi forskjellige bestanddeler i isen smelter ved forskjellige tidspunkter, vil isen da ofte bli homogen og kornete. Dette ses i isen som små, synlige krystaller, og uregelmessige "sprekker" osv i åpnede bokser. Edit: bør vel kanskje nevnes at jeg har jobbet i bransjen, både på en softisbar og senere hos Diplom-Is. Endret 8. januar 2006 av bfisk Lenke til kommentar
Gjest Yoshi Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Kan dere vennligst slutte å si softis? Det heter "soft ice" eller "mykis". Ikke bland norsk og engelsk, det er så grusomt å lese for oss som kjemper for det motsatte. Lenke til kommentar
Sir Zu Zwat Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Kan dere vennligst slutte å si softis? Det heter "soft ice" eller "mykis". Ikke bland norsk og engelsk, det er så grusomt å lese for oss som kjemper for det motsatte. 5405821[/snapback] Alle sier S O F T I S. Lenke til kommentar
klilleng Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 - Hei, en mykis takk! Høres ikke heeelt patent ut. :-) Sier vel soft-ice selv.. Lenke til kommentar
Gjest Yoshi Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Kan dere vennligst slutte å si softis? Det heter "soft ice" eller "mykis". Ikke bland norsk og engelsk, det er så grusomt å lese for oss som kjemper for det motsatte. 5405821[/snapback] Alle sier S O F T I S. 5405828[/snapback] Da må jeg meddele at alle tar feil, og at alle burde rette seg for sin egen og alle andres del Lenke til kommentar
dysfunctional Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Kan dere vennligst slutte å si softis? Det heter "soft ice" eller "mykis". Ikke bland norsk og engelsk, det er så grusomt å lese for oss som kjemper for det motsatte. 5405821[/snapback] Alle sier S O F T I S. 5405828[/snapback] softis er feil. Jeg sier mykis selv. Det kan vel ha noe med dialekt og gjøre? Lenke til kommentar
Veronica Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Hvis man tar vanilje is og fløte i miks masteren får man soft is. Lenke til kommentar
Gjest Yoshi Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 Kan dere vennligst slutte å si softis? Det heter "soft ice" eller "mykis". Ikke bland norsk og engelsk, det er så grusomt å lese for oss som kjemper for det motsatte. 5405821[/snapback] Alle sier S O F T I S. 5405828[/snapback] softis er feil. Jeg sier mykis selv. Det kan vel ha noe med dialekt og gjøre? 5405889[/snapback] Ja. Mange steder rundt om i landet har man alltid sagt mykis, men her i Oslo har det nå blitt softis (noen deler også og sier soft is, men det blir helt på trynet). Før var det jo soft ice, senere soft-ice og nå softis. Men det er ikke lov å blande norsk og engelsk. Så enten får dere si mykis eller soft ice Er ikke så vanskelig. Om dere har noen andre forslag til norske navn, tror jeg språkrådet har en slags forslagsrunde eller noe sånt. Lenke til kommentar
dysfunctional Skrevet 8. januar 2006 Del Skrevet 8. januar 2006 De fleste her sier mykis. Hva er problemet, egentlig? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå