Gå til innhold

Ingen oppdateringer for XP Home neste år


Anbefalte innlegg

En bør vel forvente at et operativsystem skal være fem år.

5399062[/snapback]

Windows XP har også vært tilgjengelig i over fem år før Microsoft kutter support på det, hvis de gjør det ved utgangen av 2006.

5399111[/snapback]

Hallo? Føler vi begynner å gå i ring nå. Som allerede påpekt bør en forvente at et operativsystem varer fem år etter kjøpsdato. Slik som forøvrig gjelder ellers i bransjen også. At Microsoft velger å selge Windows XP nå er faktisk deres valg, men når de først velger dette må de også støtte produktet i bruksperioden.

5399253[/snapback]

Greit nok. Men får jeg anbefale deg å ALDRI kjøpe programvare fra Adobe? Adobe slipper oppdateringer i 1-2 år fra _release_ av produktet, innen den tid har det kommet en ny versjon og ingen oppdateringer blir laget til den gamle. Som et eksempel kan du se på oppdateringer laget til PhotoShop. Har du PhotoShop CS og kjøper et nytt digitalkamera nå, må du kanskje oppgradere til CS2 for å få lest bilder i råformat fra kameraet ditt. Men, hvem bryr seg om at man må ut med 2000 kroner til "hver gang" man kjøper et digitalkamera?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
At Home vil kunne falle utenfor spiller nok ikke allverdens rolle for elkjøp brukern som uansett bryr seg fint lite om sikkerhet på på pcn, men for oss petimeter folk som er helt paranoide(som  meg...) så vil noe slikt være katastrofalt, men de fleste av "oss" bruker vel Pro?

5397566[/snapback]

Lurer på hvilken kategori du putter meg i, som har en Coop PC med XP Home og en hjemmesnekret PC med XP Pro/Vista :p Jeg er opptatt av sikkerheten på den bærbare selvom jeg har kjøpt den på samvirkelaget.

 

Jeg tror ikke noe på at MS stopper å sende ut sikkerhetsoppgraderinger til XP Home om et år. De fleste datamaskiner solgt de siste par-tre årene har XP Home, og det vil ikke være særlig smart av MS å slutte å gi disse brukerne sikkerhetsoppgraderinger.

5397838[/snapback]

 

Hehe, kresen elkjøp kunde :tease:

Neida, var nok satt veldig på spissen selv om jeg mistenker at de fleste pc kjøpere bryr seg om at pcn funker og kanskje er noenlunde fri for virus.

 

Jeg er opptatt av sikkerhet, til tider vistnok paranoid siden virus/antispam/brannmur osv skjer både i brannmur og lokalt på hver pc i nettverket.. :p Og ftpservern står på en DMZ port, IKKE inenfor i den sikre sonen..

 

Om de ikke kutter ut patchingen helt så kan man nok ende opp med at home ikke prioriteres like høyt som Pro som er brukt av de fleste bedrifter som har windows...

Lenke til kommentar
Enhver gjøk skjønner at dette er KUN for å få folk over på VISTA-dritten sin :)

Er så gla jeg ikke har et eneste Microsoft Produkt når det gjelder Software

5403947[/snapback]

Hvis du ikke har Vista selv, så er du vel knappest berettiget til å uttale deg om hvorvidt Vista er bra eller dårlig? Har du prøvd Vista? Hvorfor synes du Vista er noe dritt? Hva skulle vært gjort annerledes med Vista?

Lenke til kommentar
Enhver gjøk skjønner at dette er KUN for å få folk over på VISTA-dritten sin :)

Er så gla jeg ikke har et eneste Microsoft Produkt når det gjelder Software

5403947[/snapback]

En gjøk er vel en som blander seg opp i andres reder slik du gjør når brukernavnet ditt stadig sees i divers tråder for å slenge litt dritt om MS. Og siden du ikke har et eneste MS produkt kan du umulig vite hva du snakker om. Kanskje du burde holde deg i ditt eget gjøkerede?

Lenke til kommentar

Det er ingen grunn til bekymring. Planene om utfasing av XP er laget på et tidlig stadium, der forventingene til når Vista skulle komme på markedet var annerledes.

Som kjent ble Vista svært forsinket i sin utvikling, og ingen vil vel for sitt bare liv tro at Microsoft vil kutte oppdateringene til XP allerede i 2007?

Javel, det står på papiret, men så vidt meg bekjent, så vil den største delen av maskinparken ikke håndtere Vista uten betydelig oppgradering av minne, prosessor og skjermkort. Det betyr at XP vil bestå i mange år ennå - ja til og med Home versjonen.

Slapp av. :cool:

Lenke til kommentar

Når en privatpersjon går inn for å kjøpe seg et opperativsystem som et rimelig altn Window XP home og Microsoft gir da kun dette som en "demo" versjon med tanke på sikkerhet og dermed kan brukes dårlig til internett sammenhenger synes jeg er dårlig av MS :thumbdown:

Windows Vista er blitt spådd om at det kan ta sin tid før det blir ordentelig brukbart til å brukes selv om MS har brukt mange år på dette.

Selv står jeg enda på Windows 2000 og vil helst slippe å bytte selv om en sikkert er nødt til det en eller annen gang :dontgetit:

Lenke til kommentar
Informasjonen har vore tilgjengeleg for alle, til og med på norsk, ei god stund no. At folk ikkje undersøker ting før dei går til innkjøp for mange tusen kan ikkje Microsoft få skylda for.

 

Ein gong må dei nesten stoppe å støtte dei gamle operativsystema. XP har snart vore ute i 5 år, og MS skal sleppe eit nytt produkt for å ta over. Då er det klart at dei vil fokusere på dette.

 

Bare for å sette ting litt på spissen. Om Microsoft bestemmer seg for å støtte XP Home i 20 år til, og nokon plutseleg bestemmer seg for å kjøpe ei maskin med XP Home om 19 år, er det då dårleg gjort av MS å ikkje fortsette å støtte XP sånn at han stakkaren som har kjøpt seg eit gamalt produkt kan fortsette å bruke det i mange år framover.

5396599[/snapback]

Vel. F.eks. kommer vaskemaskiner og biler med såkalt leveringsgaranti på reservedeler i gjerne 8-10 år etter at produktet er kjøpt. De fleste tar det som en selvfølge at det skal være mulig å skaffe reservedeler til en tre år gammel bil, uavhengig om det har kommet en ny modell i ettertid eller ei. For meg er det også en selvfølge at Microsoft skal skaffe reservedeler (oppdateringer) til Windows i minst fem år etter at produktet er kjøpt. Om selskapet velger å selge meg Windows XP i 2019 får de også støtte det frem til 2024. Dette dreier seg om helt almenne oppfatninger.

5398055[/snapback]

 

Hvis en ser på "transformatorene som starter å brenne" som "produktet", så ville det være ille om produsenten ikke vederlagsfritt byttet den defekte enheten. Et sikkerhetshull er tross alt en defekt og ikke noen reservedel som blir slitt. :roll:

Endret av G
Lenke til kommentar
En bør vel forvente at et operativsystem skal være fem år.

5399062[/snapback]

Windows XP har også vært tilgjengelig i over fem år før Microsoft kutter support på det, hvis de gjør det ved utgangen av 2006.

5399111[/snapback]

Greit nok, men det bør jo være et visst antall år fra du kjøpte PC'en med operativssystemet som bør gjelde. Ihvertfall i europeiske land som har såpass sterk kjøpslovgivning. Windows XP Home er ihvertfall i salg ennå her på berget, og kommer nok til å bli det i en del måneder ennå.

 

Bærbare PC'er som går som varmt hvetebrød til "rike" / fattige norske studenter i studiestarten har som regel Windows XP Home levert for å holde prisen nede. Jeg har vanskelig for å se at norske studenter plutselig skulle få Vista på slik hardware ved neste studiestart. Fordi hardware som er sterk nok for å kjøre Vista simpelthen ikke vil være billig nok for en student å anskaffe. Så enten ser vi det dilemmaet, og som et resultat blir Windows XP Home fortsatt solgt istedet for Vista, eller så tar produsenten av hardware'n (være seg Acer, Dell, HP, Lenova, med flere) en råsjangse og leverer et utrolig tungrodd OS (Vista) på for svak maskinvare!! :!:

Lenke til kommentar

Kanskje det blir mer attraktivt å satse litt mer på Linux og andre alternative OS nå. For å ikke sakke helt etter vil en kanskje kjøpe seg en stykk Vista lisens (eller piratkopiere om det er å foretrekke for de som liker slike saker) for å følge med på mainstream produktet.

 

Det er vel neppe aktuellt for de fleste å melde seg helt ut av Windows samfunnet tipper jeg. Denne artikkelen har likevel vist oss hvor Microsoft står hen, og hadde det ikke vært smart av Microsoft Norge AS å prøve å slukke bålet littegrann.

 

Det beviser at bedriftskunden er helligst, og at privatbrukerne kan drite å dra. Microsoft ser det ihvertfall slik så langt jeg kan se. Vi er simpelthen bare en gjeng melkekuer.

 

Skal du satse på Microsoft "hesten" bør du med andre ord "kun" holde deg til bedriftstype versjonene av Windows OS'et. Jeg selv kommer nok til å bearbeide tanken om alternativene over lengre tid for å forsøke å bli noe mindre avhengig av Microsoft.

 

Og nå til noko heilt anna. :D

 

MS-DOS var bra saker så sant du kunne leve med en oppgave kjøring.

Mitt motto er: "Windows suger"

Og det har jeg holdt på helt siden Windows 3.11 for Workstations epoken.

 

Microsoft hadde en gyllen mulighet, som de ihvertfall fikk bra til i bedriftsmarkedet med Windows 2000. 2000 versjonen er etter min mening høydepunktet så langt i Microsoft sin "karriere".

Lenke til kommentar

Det virker som om Microsoft haster litt vel raskt fram nå kanskje. Hadde det ikke vært bedre å la tingene gå sin naturlige gang ved å la "moden" hardware bestemme når Vista er moden for overtagelse, enn å skvise ut lojale Windows XP Home kunder.

 

Hvis det bare var piratene Microsoft ville til livs så ville det ikke gjort så mye, men Microsoft ser nok mer ut til å la seg styre av pengeflyten..

Lenke til kommentar
Bærbare PC'er som går som varmt hvetebrød til "rike" / fattige norske studenter i studiestarten har som regel Windows XP Home levert for å holde prisen nede. Jeg har vanskelig for å se at norske studenter plutselig skulle få Vista på slik hardware ved neste studiestart. Fordi hardware som er sterk nok for å kjøre Vista simpelthen ikke vil være billig nok for en student å anskaffe. Så enten ser vi det dilemmaet, og som et resultat blir Windows XP Home fortsatt solgt istedet for Vista, eller så tar produsenten av hardware'n (være seg Acer, Dell, HP, Lenova, med flere) en råsjangse og leverer et utrolig tungrodd OS (Vista) på for svak maskinvare!!  :!:

5405397[/snapback]

Tja, jeg kjører nå Windows Vista på en par år gammel bærbar, med vannvittig treg harddisk, og det går helt greit rundt, så jeg ser ikke bort i fra at det blir mange PCer med Windows Vista ved første studiestart etter at Vista er lansert. Men, neste studiestart blir det uansett ikke, for da er nok ikke Vista lansert enda :)

Lenke til kommentar
Et poeng der angående lanseringstidspunkt på Vista.

 

Men kjører du Vista med alle "bjeller og fløyter" skrudd på også da?  :!:

5406032[/snapback]

Jepp, alt som lar seg slå på. 3D-grafikk er det dog litt tynt med på det skjermkortet som er i PCen, men det ville uansett blitt tatt hånd om av grafikkprosessoren, og ikke CPUen i PCen. Og, det har jo strengt tatt skjedd litt med grafikkort de siste to årene.

Lenke til kommentar

Nå skal man vel ikke si at noe er drit før man har prøvd det, men man har jo faktisk øyne å se med å når man ser på et bilde kan man jo anta utifra det hvordan det kan se ut.

Å for de som ikke liker XP noe særlig så tviler jeg på at de synes VISTA er noe særlig bedre.

Selv vet jeg ikke om jeg kommer til å annskaffe meg VISTA på noen maskiner enda.

Får se hvordan det blir seende ut når det kommer ut.

Uannsett kommer jeg vel til å holde på med VISTA endel når de nye maskinene kommer med VISTA. Da jeg jobber på databutikk og driver support.

Hmmm. Er litt rart det der at Microsoft plutselig skal slutte å slippe oppdateringer til XP Home og ikke til XP Pro neste år.

Og jeg hører at Windows 2000 ikke skal supporteres noe mer etter 2010. Er ikke det litt rart da at XP Home ikke oppdateres mer når år 2007 begynner?

Lenke til kommentar
Og jeg hører at Windows 2000 ikke skal supporteres noe mer etter 2010. Er ikke det litt rart da at XP Home ikke oppdateres mer når år 2007 begynner?

5409357[/snapback]

Det er litt forskjell på supportavtaler mot bedriftsmarked og hjemmekunder. Det kommer til å være support på XP Pro når support på XP Home opphører.

Lenke til kommentar

Som noen andre her nevner så er nok systemkravene til Vista en del overdrevet. Tror nok det vil kjøre fint på alle nye maskininer som leveres fra begynnlesen av 2007..

 

Dessuten har de som ønsker det (ihvertfall i betaen) mulighet til å slå av all eyecandy slik at det ligner win 2000, akkurat som man kan i XP.

 

Jeg personlig synes Vista ser spennende ut, det mest interessante etter min mening er ikke alle nyvinningene, men stabiliteten i starten, noe som både Win 2000 og XP hadde store problemer med. Håper ikke det tar like lang tid før Vista blir et brukbart OS, men er dessverre litt pessimistisk...

Lenke til kommentar

Bah..

Jeg har ikke veldig lyst på vista..

Men jeg har da ikke lyst på XP full av sikkerhetshull heller!

Men siden jeg spiller veldig mye, så har jeg vel ikke noen valg :(

Hadde det ikke vært for det, så hadde jeg gått over til Linux (ubuntu, fedora elns)

Men vi får vente å se..

Kansje ikke vista blir så ikke som alle tror :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...