Gå til innhold

Hvorfor liker man ikke orientering?


Anbefalte innlegg

Nå skal jeg være enig at det er en dårlig tilskuersport til tider. Men det finnes løp som det ikke er noe problem å være tilskuer på. Under VM i Danmark i år hadde de på hvert løp en gigantisk skjerm hvor en fikk se løperne på "tv-poster" og de hadde en publikumspost på samlingsplass (som betyr at de kommer innom "stadion" for en post). Så det er faktisk mulig for hvem som helst å følge med på dette like bra som andre typer sport hvor en løper rundt og rundt. Men man må være på de store løpene for da å få noe action ut av det.

 

Men spørsmålet er om folk som ikke aner hva dette handler om(eller kan bittelitt uten å være intresert), vil gidde det. Vi diskuterte dette temmelig mye på ferieturen i år(ja ferieturen var lagt til WOC2006) og kom frem til at en nesten måtte være oløper for å skjønne sammenhengen i det hele. "Oi nå måtte Holger faktisk stoppe opp i 2 sekunder for å lese kartet, det kan koste han på slutten".

 

Ser også noen her sier det er lite spenning, men vil ikke påstå det når en har topp tre innen 1.7 sekunder på sprint herrer WOC2006, eller at Simone Nigli slår Marianne Andersen med 15 sekunder, 12 Km(langdistanse) ute i skogen når Simone lå 20 sekunder bak ved 7.7Km.

 

Men hyggelig å se at det faktisk er noen her på HW som løper orientering, har hittil trodd jeg var den eneste. Siden dere er aktive på pc-delen er dere kanskje også aktive på Catching-Features? Noe jeg vet jeg må bli flinkere til å bruke, da jeg tror det er det eneste spillet uansett sport som faktisk gir deg trening (o-teknisk) ved at du spiller det.

 

Per Øyvind Steffensen H21

Tror det er en sport for "spesielt intreserte" og ingen bør tvinges til å se på orientering. Morsomste løp? Kjempesprekken(30Km, ble 43 slik vi løp) eller Blodslitet(25 Km). De mila var tunge så det holdt, men følelsen etterpå var best av alt!

Endret av zeltex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
My question, hvorfor liker man ikke orientering?

Hva gjør det til mer hjernedødt en andre sporter, f.eks vanling løping eller hekkeløp?

5359367[/snapback]

Fordi det gir ingen mening akurat som fotball, du må kunne lese et kart og bruke hodet og det er i skog og mark.

 

Det eneste jeg syns gir mening er trening i studio og kampsport :)

Endret av DNA
Lenke til kommentar
Det eneste jeg syns gir mening er trening i studio og kampsport :)

7346990[/snapback]

Hva i svarte er vitsen med å trene på studio hvis man ikke går ut og bruker kroppen til noe fornuftig?

7347136[/snapback]

Det eneste fornuftige jeg kom på var: Kampsport og dra kææber :green:

Endret av DNA
Lenke til kommentar

Jeg har forferdelig dårlig løpesett/utholdenhet så jeg er ikke så glad i orientering. Unntaket er nattorientering, det er saker det ;) Der må man virkelig bruke hodet, men det gjelder å ha stødig retningssans og være flink god med kartet.

 

Når det gjelder å se på sport så synes jeg det generelt sett er svært kjedelig, nesten uansett gren og form.

Lenke til kommentar
Dessuten er det sunt for rygg og bein å springe rundt på mykt underlag i skiftende terreng.

7355938[/snapback]

I tillegg til at de fleste bakkeløp-rekordene i Norge er satt av orienteringsløpere. Det sier litt om kondisjonen.

Men det er ikke nødvendigvis en nerdesport. Det er vel heller en av de mer nyttige idrettene (i motsetning til alle ball-idrettene).

Endret av endrebjorsvik
Lenke til kommentar
Dessuten er det sunt for rygg og bein å springe rundt på mykt underlag i skiftende terreng.

7355938[/snapback]

I tillegg til at de fleste bakkeløp-rekordene i Norge er satt av orienteringsløpere. Det sier litt om kondisjonen.

Men det er ikke nødvendigvis en nerdesport. Det er vel heller en av de mer nyttige idrettene (i motsetning til alle ball-idrettene).

7356214[/snapback]

Nå har jo ikke orientering noen nytte da, løpe rundt og finne poster. Ja du blir flink med kart men hva er vitsen :roll:

Lenke til kommentar

Vitsen er at neste gang du er på ferie, så kan du kjøpe et kart til 20 spenn og leie deg en bil, så kan du kjøre nøyaktig dit du vil, isteden for å skaffe taxi.

 

Ellers så er jo jeg lommekjent i Bymarka etter Hu&Hei(30km). Det funker jo, så går jeg meg ikke vill her i området :)

 

Jeg får en syk, syk kondis som resten av gutta på kamptreningen kan se lenge etter.

 

Ellers, så er det egentlig mye av de samme fordelene som konvensjonell ballsport (sosialt, god form, etc)

 

Nå synes ikke jeg at WOC var noe å se på TV, så jeg så likegodt over resultatene i avisa dagen etter :p Orientering suger årsgammel sitron å se på.

 

Det suger også steinhardt når du for fjerde gang har rotet deg bort, og en time har gått, men grønne gud for et kick det er å plukke poster en etter en og gjøre ett bra løp.

 

Min teori: folk tør ikke prøve orientering fordi det er krevende for hodet i tillegg til kroppen, og fordi det har et meget dårlig rykte her til lands.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Som mange sier er ikke orientering en publikumssport. Men er det en grunn til å ikke like orientering?

Jeg liker orientering fordi jeg synes det er morsomt å løpe og det er sosialt å være sammen med venner på samlingsplass etterpå, diskutere strekktider, veivalg, vente på at konkurrentene kommer i mål. Ikke fordi at det er spennende og morsomt å se på tv!

Og det er faktisk ikke slik at man bare ser løperne 1 gang i timen. På store stafetter som Tio-mila og Jukola blir de beste løperne utstyrt med GPS slik at man på storeskjerm kan se hvor løperne løper i tillegg til kameraposter og publikumsposter.

 

Dere kan sikkert si at sporten appellerer til nerder, for man bør faktisk være over gjennomsnittlig smart for å hevde seg i konkurranser. Men vi er faktisk helt som normale mennesker. Selv om vi kanskje spiller litt andre dataspill. (Catching Features ruler!!)

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

eg kjem ikkje på NOKON som helst sport som er meir meiningsfylt enn orientering!

FOTBALL, der lærer du å sparke ein ball og få sjuk kontroll med den, uten at det gjer deg dokon fordelar i livet.

GOLF der lærer du å slå ein ball uten at det gjer deg nokre fordelar (bortsett frå at du blir steinrik visst du er ekstra god)

I ORIENTERING får du som i mange andre sportar god trening, men her spring du i naturen på mjukt underlag og farene for belastningsskadar er mykje mindre enn i andre sportar. I tillegg får du viktige kunnskapar om å lese kart som gjer at du er mykje bedre å lese kart enn vanlege menneske som vert avhenginge av GPS. I tillegg vert du gjerne betre å ta deg fram i skog og mark (ein veit aldri kor tid ein kan få bruk for det)

 

EDIT: trykkfil

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...