Gå til innhold

Vi som digger å gå på "Elektroslang"


"Elektroslang" Miljøvern eller tyveri?  

695 stemmer

  1. 1. Når du tar med deg noe fra en eL:RETUR stasjon, er det:



Anbefalte innlegg

Var idag innom den lokale resirkulerings stasjonen for å høre om det var mulig å ta en titt på de elektriske som folk har kastet. "Hva mener du med å ta en titt?" "Jeg vil bare se om det er noen intresange småting som jeg kan ta med" "Det er ikke lov å ta med seg ting herifra, alt går i bosset" sa homoen :hrm: . Helt idiotisk holdning , må da vere berdre at folk kan få glede av tingene, en at de blir most!

Endret av Sniken_123
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er den ikke fryktelig gira opp?

9223536[/snapback]

Nei, harddiskmotorer har ingen gir/utvekslinger. Selve motoren spinner virkelig så raskt rundt. Men vær obs på at rpm ikke sier noe om hvor kraftig motoren er. Antall watt (eller hestekrefter) sier derimot noe om hvor kraftig den er. Harddiskmotorer viser sin maksimale effekt når disken spinner opp. Da kan motoreffekten ligge på rundt opp til 20-25W, men jeg tror ikke de er bygget for å holde så høy effekt over tid. Når den først har spunnet opp så bruker den bare noen få watt. Hvis man derimot belaster den tungt så hastigheten reduseres til f.eks 3000 rpm og den holder 25W konstant for å prøve å spinne den opp så tror jeg den kan overbelastes og svi viklingene etter hvert.

Lenke til kommentar
De tre viftene er vel:

1. Turbokompressor/Intercooler

2. Toppladet propell

3. Afterburner

 

:p

 

Jepp, sånne bråker noe sykt. Men så kan du jo bruke de som hårføner også. ;)

9227170[/snapback]

Jupp, noe sånt ja! Arbeidstrykket øker for hver av viftestadiene, stigningsvinkelen øker hele veien fra den øverste til den nederste viften. Det er helt sinnsyke luftmengder som fyker ut bak. Kvaliteten er også upåklagelig, du bare merker det når du holder og klår på de. Kanskje jeg skulle PM`e Stoolman og Overklokk?!

 

Treffer fingertuppen bladene er nok legevakta neste :w00t:

Endret av ArcticOC
Lenke til kommentar
Jupp, noe sånt ja! Arbeidstrykket øker for hver av viftestadiene, stigningsvinkelen øker hele veien fra den øverste til den nederste viften. Det er helt sinnsyke luftmengder som fyker ut bak. Kvaliteten er også upåklagelig, du bare merker det når du holder og klår på de. Kanskje jeg skulle PM`e Stoolman og Overklokk?!

 

Treffer fingertuppen bladene er nok legevakta neste  :w00t:

 

fant en hel haug av vanlige 1u vifter for en stund siden, fant også en del rack utstyr, 1u 2u og 3u kabinetter, men av en eller anna grunn tok jeg bare med noen få vifter og 2 3u kabinetter :hmm:

 

Har fått fingrene forstudd og kuttet av vifter tidligere, hadde en 90mm thermaltake monstervifte på 50db montert på toppen av et kabinett uten grill, og slapp et kronestykke nedi der......... det ble sittende oppe i taket :whistle:

Lenke til kommentar

Dagens:

1 Iceybox (harddisk kabinett) uten disk, men med strømforskyner. (ikke testa enda)

1 toshiba laptop, ca 4 gb disk, 450mhz amd, 96mb ram, lå xp på den :p og den funker som den skal.

og til slutt det beste!

en nesten komplet packard bell pc.

p4 cpu.. 3.06GHz, 512mb ram, 128MB skjermkort, DVD+brenner, WLAN.

Alt som mangla i den var harddisk, og den har vært på 160GB. (sto på klistremerket foran :p )

Men får den ikke til å starte, får bare 3 lange pip, pause, og 3 lange pip osv..

Har testa cpu, ram og skjermkort i en anna pc, der funka det.

Så det spørs nok om ikke hovedkortet er gåent, evt en skrue eller noe som ligger bak det.. siden det lå noe dritt i kabinettet.

Men,men.. er fornøyd uansett :yes: trengte cpuen og ram så :thumbup:

Lenke til kommentar
1 toshiba laptop, ca 4 gb disk, 450mhz amd, 96mb ram, lå xp på den :p og den funker som den skal.

9227939[/snapback]

Trenger du denne selv? :whistle:

 

Var innom gruva til Simen i dag, men uten andre funn enn masse CRT-skjermer - noe jeg har fint lite bruk for. Jeg var der i halv to-tida, og selv om jeg bare var innom i et par minutter rakk det allikevel å komme to ulike karer innom for å pælme ting.

 

Er det kanskje en fordel å stikke innom tett opptil klokka seks da alle som jobber i bygningen har dratt hjem, mon tro? Og hva skal man eventuelt bruke som unnskyldning om man blir "fersket" i kontortida?

Lenke til kommentar
Da var Icyboxen testa.. den var død :( det lyser heller ikke i pæra på strømforsyninga, så det er nok den som er defekt.

 

Noen som vet hvor man kan få en ny? billig? evt kanskje en garanti sak? :p

9228239[/snapback]

Har noen sånne selv, og pluggen som brukes er en PS/2 plugg, så finner du koblingsskjema, så kan du lage din egen strømforsyning hvis du har et power til overs :thumbup:

Lenke til kommentar

Joda, det går jo.. men ser mye styggere ut :p hehe

Har laga en egen ekstern disk her selv.. å det er bare en usb til ide adapter og en omformer som gir både 5 og 12V som jeg har klippa kablen på og lodda sammen med en molex :p

 

Men har prøvd å sende en mail til produsenten.

Er noen produsenter som er så greie at dem sender nye adaptere uten å ta betalt :)

Så, får se om jeg har flaks.

Lenke til kommentar
Ser dere mye tastaturer og muser når dere er ute på jakt? Trenger et tastatur og en mus, uansett merke og alder, er det stor sjanse for å finne slikt?

9235875[/snapback]

Så ikke mindre enn ca.10 forskjellige tastaturer da jeg var innom i dag, og helt ok saker også, ei mus med scrollhjul lå det også der.. Kompisen min tok med seg 7 tastaturen på en gang da vi var innom elkjøpen, han søler kaffe, sprit eller øl over tastaturene sine en gang pr mnd. :!: Og jeg kødder F ikke heller..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...