Gå til innhold

Vi som digger å gå på "Elektroslang"


"Elektroslang" Miljøvern eller tyveri?  

694 stemmer

  1. 1. Når du tar med deg noe fra en eL:RETUR stasjon, er det:



Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har fått en (hel) dekstop-maskin med socket 478 der viftene tok HELT av når maskinen måtte jobbe litt. Tenker viftene gikk på det dobbelte av hastigheten de var beregnet for. Regner med at enten så er det noe galt med viftestyringa på HK, men så er PSUen bare på 175W på en maskin jeg vil tro trenger minst 230W. Noen som vært borti at vifter "tar av" hvis PSU er for liten?

Lenke til kommentar

Siste tiden:

  • En OKIlaser med nettverk og dupleks, funker fint, om enn omtrent tom for toner, får se hva det koster, men jeg kan ende opp med en, eeh, noe bedre skriver enn de man får nye for 700 kr
  • En rå technics forsterker fra 70-tallet, har ikke fått testet den enda, men har sett at den går brukt for ca 150 Euro på noen tyske nettsider...
  • En IBM risc-maskin. Muligens for gammel til å gjøre noe fornuftig med, men det skal bli artig å se om jeg klarer å få boota linux på den og så klarer å få gjort noe med den.

M.

(Da jeg testet printeren første gangen fikk jeg den ikke til å virke og merket at jeg ble irritert "Hæh, er det noen som setter ut ting som ikke funker?!!" Hva mener de med å irritere meg på den måten??)

 

Edit: Litt reformatering.

Endret av mysjkin
Lenke til kommentar
Kanskje viftene er koblet feil, eller har defekt lager slik at det blir voldsomt med ulyder selv om vifta går på spesifisert hastighet. Eller kanskje det ligger noen hybelkaniner eller ledninger inn mot viftebladene og funker som en støymaskin.

6781641[/snapback]

 

Tror ikke begge viftene er koblet feil. Har også prøvd å bytte ut den ene vifta. Og det er IKKE kulelager, støv eller noe slikt. Hehe. Var helt sinnsvakt med luft som ble flyttet da begge viftene satte igang. :)

Lenke til kommentar

Var på dynga en tur igjen idag=)

 

Funn:

1 stk kabinett (uten side deksel og front) med 300watts power, harddisk (ikke sett på denna enda, men ser det er en maxtor), brenner, dvd-rom, hovedkort (socket 478 med cpu, celeron 2Ghz), 512MB DDR-ram, skjermkort (32 eller 64 MB asus kort).

 

Testa denna nå.. den starter opp.. å idet harddisken når full fart så kommer det et klikk.. alt stopper.. og i det vifta i psu stopper så starter systemet opp igjen.. ikke bilde ingen pipe lyder :hmm: har bytta psu + tatt ut alt av kort og kobla fra alt.. uten hell.. men skal ta en cmos reset nå for å sjekke.

 

Fant også et smadra kabinett, med hovedkort, psu, ram, prosessor og skjermkort.

 

Fikk bare ut skjermkortet, prøvde å få ut cpu.. men var vanskelig å få av vifta men fikk den ut til slutt.. men bøyde alle pinnene :( var en 1.9Ghz pentium 4.. socket 423 eller hva den heter :hmm: hadde passa bra i pc'n te fatter'n som bruker samme type cpu og han har bare 1.4 ghz.

 

fant også en mp3 spiller til bil.. fått noe juling.. delvis knust display.. men mulig den funker.. har ikke testa enda.

 

Fant en Server (blad server?) som jeg ikke tok med.. var ei slags lita ramme med et lite hovedkort, scsi, nettverk og skjermkort innebygd, socket 370 og sd-ram.. men så ikke noe strømforsyning, og det var bare plass til en disk. ikke cd/dvd-rom.

 

1 komplett parabol med 2 hoder og alt av fester.. akkurat hva jeg trengte nå :tease:

 

å det var vel det hele :hmm:

Lenke til kommentar

det blei litt mange pinner bøyd for å si det sånn, så jeg tok bare å kasta den.. får skylde på termisk lim :( for cpu satt fast på kjølern.

 

Men tilbake til pc'n jeg tok med meg.

 

Får den ikke til å boote :no:

Har nå prøvd:

 

*Bytte psu som jeg har nevnt

*koble fra alt

*resette cmos

*kommet på at det var d-bracket på denne ifra MSI, å i følge den så starter systemet seg på nytt ved minne test, så jeg trudde problemet lå der.. prøvde å slå den på uten ram å da slår den seg ikke av. :hmm: men har også prøvd andre ram brikker, å da slo den seg av igjen.

 

Eneste muligheter er nå å skru ut hovedkortet for å se om det er noe som kortslutter det.

 

Eller er det noen forslag ifra noen glupe hoder her?

Lenke til kommentar

Veldig bra at du ikke gir deg! :thumbup:

Men noen gode forslag har jeg nok ikke, ettersom du langt på vei har "spist opp" de jeg kunne ha foreslått. :w00t:

Så da er det vel bare ett forslag igjen: Det er antakelig en årsak til at maskinen havnet på dynga?

Det hender jo at HK etc går føyka, uten at man finner årsaken, eller klarer å reparere enheten. ;)

Lenke til kommentar

Veit det, å da ville det nok blitt første pentium 4 pc'n jeg har finni som ikke har funka :p så jeg kan uansett ikke klage hehe.

 

har finni flere før så, og harnoen hovedkort liggende som mangler cpu og ram, og da er det jo greit å få gitt dem nytt liv :thumbup:

 

Men skal uansett ta ut kortet å prøve det, funker det ikke da skal jeg prøve en annen cpu.

 

Å feiler det så er det vel ike noe anna å gjøre enn å sende det tilbake.

 

Men dem som har hatt det før har nok ikke hatt helt peiling :hmm: for på kabinettet er det usb, firewire og lyd foran.. firewire var kobla til usb uttak på hovedkortet, og det andre var ikke tilkobla.

Lenke til kommentar
DER har du nok problemet, den feilkoblingen vil vanligvis knekke hovedkortet  :blush:

Skulle ønske det var tilfellet hos meg, men da gikk heller usb delen på mitt kamera til blokkberg, og usb stikken jeg brukte etterpå for å se om porten fungerte...USB on FW kobling. HK funker som juling...de andre tingene ligger som små "lure" godiser på returstasjonen. I er herved advart, lykkejegere.

Lenke til kommentar

*Problem løst*

 

Bytta cpu, starta opp på første forsøk :tease:

 

og for sikkerhets skyld testa jeg cpu på et anna hovedkort.. å da skjedde det ikke noe der heller.. men, for ei stund siden trengte jeg en cpu siden jeg fikk ødleagt en her.. da kjøpte jeg en celeron D cpu på 2,4 ghz.. men den funka ikke på noen av korta mine.. å da fant jeg ut at den kun støtta nyere hovedkort.

 

Så jeg har et spm, noen som veit om det går å se om dette er en celeron d?

 

Alt som står på den er:

2ghz/128/400

SL6VY PHILIPPINES

7333A200

 

6333C304

0194

Lenke til kommentar

hmm.. skjønner meg ikke helt på forskjellen på alle disse typene jeg ass, er jo så mye rart nå for tida som passer om hverandre men ikke funker sammen.. hehe.. men er nok en defekt cpu tipper jeg.. har ingen hovedkort her som jeg veit at støtter celeron d.. så jeg får ikke testa cpu'n orntlig.

 

Men pc'n funker ihvertfall helt fint nå med en celeron 1.7 ghz :thumbup:

 

Boota opp med xp som lå på disken, er forøverig en maxtor 80 GB, noe som er veldig kjekt å ha :p

Endret av Drkangel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...