Gå til innhold

Hvordan filme en som sykler forfra?


Anbefalte innlegg

Har tenkt å filme en som sykler både fra siden og forfra. Tror det skal gå greit å filme personen som sykler fra siden (bare å filme ut av vinduet i bilen), men forfra blir nok litt værre. Han som sykler skal sykle i litt over normal fart (ikke veldig fort, men heller ikke trille fart). Har forresten et steadycam og et ganske bra stativ til rådighet. Kan sikkert få noen til å kjøre bil hvis det blir nødvendig også.

 

Håper noen har noen tips til hvordan jeg kan klare å filme en syklende person forfra.

 

Tusen takk :)

Endret av phex
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Få tak i en bil med vindu som kan åpnes bak, type rangrover/freelander/evnt pickup?,osv..spennfast stativet inni. Det er hvertfall det jeg kommer til å gjøre når jeg skal filme en bil som kjører forfra. Fordelen er da ikke noen nevneverdig begrensning på fart eller været man filmer i, funker dårlig for både mennesker og kamera å sitte i bagasjen når farten øker og det regner vannrett :D

 

Og ideen, den er rappet fra Topgear som har luxus Rangrover som kamera bil(med fare for at det er en eller annen form for dyr stabilisering av kamera...).

Lenke til kommentar
Noen av forslagene vil medføre inndraging av førerkort og bot for sjåfør og fotograf. Dette gjelder blant annet å sitte i bagasjerom, på tilhenger, bak i stasjonsvogn og filme.

 

Hva med å montere kameraet foran på sykkelen?

5381237[/snapback]

 

Så sant man gjør det på offentlig vei så kan man risikere bøter ja og i værste fall som du skriver lappen.

 

 

Montere ett dv kamera foran på sykkelen er vel uaktuellt av flere grunner, upraktisk, risikabelt, dårlige bilder? :hmm:

I så fall ville jeg fått tak i en liten "bullet" linse som er liten og lett og tåler juling og montert den på en stang av noe slag.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke sett noe sted i veitrafikk-loven hvor det står at det ikke er lov å ha mennesker på tilhenger eller i bagasjerom, så hvis meg gjerne det :hmm:

 

Et annet forslag: Lag en form for dolly, enten seriøst som dere snekrer, eller ved hjelp av tre skateboard. Husk å feste stativet godt fast. Så kan dere enten prøve å kjøre fort avgårde å filme realtime. Eller dere kan kjøre sakte og rolig avgårde å spille av i fortfilm senere. På den måten vil også ristylser fremheves, noe som kan være en fin effekt.

 

Eller hvis dere i det kreative hjørnet. Få takk i en barnevogn, sett deg godt til rette med kamera i hånda. Fest et tau mellom vogna og en annen sykkel som drar vogna. (Da får dere det litt moro også :D )

Lenke til kommentar
Ut av kuriøsitet, hvilket alterniv har du tenkt å velge?

5413092[/snapback]

Fikk beskjed om at det ikke ble noe av den filmen jeg hadde tenkt å filme noen syklende forfra. Men jeg kommer helt sikkert til å få bruk for dette senere, tror vi skal lage filmen til sommeren en gang :thumbup:

Endret av phex
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...