Gå til innhold

Dali subwoofer


Anbefalte innlegg

http://www.hifiklubben.no/show.php?folder=...oduct=daliswa15

 

Noen som har testet denne?

Selges denne andre steder i Norge enn på hifiklubben?

Eventuelle anbefalinger til alternative subwoofere i omtrent samme prisklasse.

 

Sub'en skal hovedsaklig benyttes i et 5.1 system med 4stk Infinity Reference 6.1MkII høyttalere og 1stk AudioPro Center høyttaler. Reference'ene har 2stk 8" basser i hver og spiller lineært ned til ca 50Hz.

 

I stereo så kjører jeg to Infinity SM150 med 1stk 15" bass i hver høyttaler. Sub'en bør derfor passe godt sammen med dette også. Tror disse spiller lineært ned til ca 35Hz, men har ikke tech-spec på dem.

 

Alle 7 høyttalerene er koblet til en forsterker som kan levere 7x130 ekte watt, men desverre ikke med alle kanaler drevet samtidig:(

 

Dette er mao et ganske krafig anlegg med store høyttalere og, sub'en bør derfor ikke mangle "guffe" hvis jeg skrur opp litt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror nok at den er ganske god jeg, men den er nok best til hjemmekino. Til hifi, tror jeg den ikke er rask nok.

Var å hørte på Dli SWA-12 for mellom 1 og 2 år siden, og syntes at den spilt meget anstendig til prisen.Men dersom du ønsker mer trøkk, kan jeg anbefale deg Klipsch KLF-15. Koster omtrent 10000 kroner og kan spille ekstrmet høyt.

 

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: C. Alshus på 2002-09-04 09:40 ]

Lenke til kommentar

Den er bra den. Min bror så på den for ca. et halvt år siden. Men han endte opp med Cerwin Vega 15" i stedet. :smile:

 

Kommer selvfølgelig ann på hva du skal bruke den til og hvor mye du vil koste å den.

 

Var jeg deg så ville jeg besøkt en Hi-Fi Klubben butikk og bedt om en demonstrasjon og deres meninger i forhold til ditt bruk og bruksområder.

Lenke til kommentar

Trenger jeg egentlig en rask sub?

Den skal bare spille det aller dypeste og blir antagelig stilt med cut-off på ca 40-50Hz.

 

Takker ellers for gode svar.

 

Hvis jeg ganger opp MSRP'en til Klipsh så kommer jeg til ca 7500,- kroner. Er ikke en "hifi-dollar" på ca

10,- kroner fortsatt? Den var det for noen år siden :smile:

 

PS! Hvem selger Klipsh i Norge? Så ikke den på hifiklubben.no

Lenke til kommentar

Hei olapirat!

 

Audiocompaniet importerer Klipsch. Rolfs i Oslo selger dem, det gjør også Oslo hificenter.

 

Husk at prisen i Norge er noe høyere enn den utsalgsprisen som står på Klipsch sine sider, fordi prisen i USA er uten MVA. Norsk MVA må legges til.

Men det finnes en modell med 12-tommer, KSW-12. Denne koster mellom 7-8000 kroner og er meget rask, dvs at den også spiller fint på musikk. Det er ikke uten grunn at denne blir kalt Mr, Dynamite i USA. Jeg har hørt den, og ble imponert. :grin: Dessuten spiller den høyt nok.

 

Du spurte hvorfor man trenger en rask subwoofer i hjemmekinoen.

Svaret på det er at det rett og slett er morsommere med en rask sub kontra en treg. (Dalin er mye tregere enn Klipschen.) Tenk deg at en bombe sprenger, det skal høres: bommmm, ikke boooomm. Forstår du?

Det blir mer virkelighetsnært med en rask subwoofer.

 

Dessuten er det ofte passende å sette suben til å la den overlappe hovedhøyttalerne endel. Ofte blir det bedre da. Husk at den bassen du kjenner best i mellomgulvet ligger mellom 60 og 100Hz. Men her er det bare å prøve seg fram.

Det er bare å spørre hvis du lurer på mer.

For ordens skyld har jeg hverken noen Dali- eller Klipsch-subwoofer, men derimot denne.

 

Uansett, lykke til med valget. :smile:

Lenke til kommentar

Har selv en KSW-15 og den lager ett kraftig drønn for 9000 som den koster. Når det gjelder om den er bra til musikk så er ikke jeg helt enig i at den er bra. Den er jo ikke dårlig men da har jeg hørt bedre sub`er men dem kan jo ikke sammenlignes på maksimalt lydtrykk.

 

Har ikke noen erfaring med Dali subwooferen det er snakk om men jeg tviler sterkt på at du får mere valutta for pengene med den. I enkelte tilfeller så slår KSW-15 så hardt at hele kassa flytter på seg! Og er det denne du går for så sørg for å ha cd-rack og andre løse ting i rommet ett annet sted en der du setter en KSW-15.

 

KSW-12 er ganske mye svakere og det verste er at du kan få den til å vrenge lyden på høye nivåer. Har ikke fått til slikt med min KSW-15.

 

Lykke til!

Vegard.

Lenke til kommentar

Dali SWA 15 er en meget bra subwoofer, og den er først og fremst myntet på musikk/hifi, foran hjemmekino. Den er ekstremt kjapp til 15 å være og bør passe utmerket med dine høyttalere. (Den har en 350w klasse D forsterker / 1000w peak).

 

Bruker den selv sammen med Dali Evidence 870 i et 5.1 oppsett.

 

Den fungerer glimrende både på musikk og kino, jeg kan ikke annet enn å anbefale den.

Lenke til kommentar

Endelig en som var positiv til DALI'en :smile: Kanskje jeg kjøper den snart. Jeg mener også at den bør passe bra sammen med mitt anlegg, men jeg har ikke fått hørt på den selv ennå.

 

Det tar meg jo bare 20 minutter å kjøre til nærmeste hifiklubben-butikk, så jeg kan vel ikke akkurat klage på at det er langt dit.

 

Takker for mange fornuftige svar.

Lenke til kommentar

Sjekket opp begge Dali'ene og landet på SWA12 fordi den var hurtigere. Nå vet jeg ikke spec'sen på dem begge, men så bryr jeg meg svært lite om slikt da jeg heller lar ørene bestemme.

 

Men en ting kan jeg love og det er at det ikke er mye som står i ro når sub'en går for full guffe.

 

Uansett om du velger SWA12 eller SWA15 så leverer de så det holder.

 

Yoda

Lenke til kommentar

Ljudia har jo et slikt gratis program som kan beregne volum med. Eltek har også slike, men de er mer avanserte. Dessuten koster de penger. Det pleier vel også å stå i spesifikasjonene til elementet(?), eller på produsentens hjemmeside.

 

En annen ting – finish på den kassa du har laget. Dette kan ofte være litt vanskelig, da det ikke er mange som selger finér slik endel av ferdigsubbene har. Lakking er vel også litt arbeid, med grunning eller sparkling og pussing og til slutt lakkering. (Svart pianolakk med 20 lag klar lakk hadde sikkert blitt stilig det. :grin: )

 

Det er så lett med en ferdigsub, man får alt i ett, kasse, forsterker, delefilter og element med en gang. Men man får mer for penga hvis man bygger selv.

 

Det blir vel nesten som PC kontra MAC. :wink:

Men jeg skal ikke ta opp den debatten igjen.

 

Mvh.

C. Alshus

Lenke til kommentar

Om man gidder er et selvbygg og foretrekke rent lydmessig.

 

1.) Kjøp en Hypex sub-modul fra Eltek. Finnes opp i 800WRMS. De er også mange ganger så velbyggde som de standard forsterkerene man finner i ferdigbyggde kasser. (skru opp en og se selv) Norsk Audio Teknikk har og div alternative High end byggesett (kun forsterker)

 

2.) Finn det mest brutale høytalerelementet du kommer over. Eks. Rockford Fosgate Power 12"

Klassikeren JBL GTI 1200. (er en smule treg på komlisert musikk) Earthquake (Husker ikke modell) Hart profesinal, Presicion Power osv. Velg et element som er raskest mulig om du liker techno, og annen rask kompl. musikk.

 

3.) Send en mail til Backe's ljudbyggeri i sverge

Backesljudbygg.se han har programvare og kunskap til og rekne ut en passende kasse for deg. Han benytter Probox 2000, et svært bra program som jeg forøvrig har kjøpt selv, men jeg har ikke fått installert det på nye maskina mi. Han beregner kassen ut i fra volumet på rommet som kassa skal stå i, og musikk smaken din. Samt parametere for elementet.

Dette gir en tildels korrekt utrekning. Feks. en kasse som er optimert for en bil, må gjøres større for og låte likeledes inne i et hus.

 

Etter man er ferdig og beregne kassevolum, så skriver programmet ut kappliste og matereal liste.

 

Ta med tegningen til nermeste Maxbo o.l "tving" de til og sage ut etter tegningene dine. Dette gjør de fleste hvis man ber om det. 22 mm MDF

 

Finish, det er ingen proglem, Sparkle alle skru hull, og kle kabinettet med en plastfilm som de selger på malerforetningene. De selger og eksakt samme film som de fleste høytalere er kledt med.

45 cm bredde på filmen, finnes i alle utførelser, ildbjørk, eik, metall, aluminium, lilla speil, 3d. fløyel osv.... KANSJE ET PRODUKT FOR CASE MOD's??????

 

Har brukt denne finnish typen flere ganger og jeg tør påstå at man kan lage hjemmebyggde kasser som ser like bra ut som en originalkasse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...