Gå til innhold

CMOS checksum errror!


poppiuz

Anbefalte innlegg

Driver å skal oppgradere pcen min. Kjøpte ett Abit AS8-V, I865P, Socket-775 ATX og en Intel Pentium 4 640 3.2GHz Socket LGA775, 2MB, EM64T, BOXED m/vifte.

 

Når jeg starter pcen finner den CPU, RAM er ok og den lister opp 3 x harddisker (ATA) og DVD-ROM..

 

Men så får jeg CMOS cheksum error - defaults loaded.

Får valget mellom å trykke F1 for å fortsette eller DEL for setup. Trykker jeg DEL skjer ingenting. Kommer ikke inn i bios. Trykker jeg F1 tar det en stund og det kommer noe hvit skrift på blå bakgrunn øverst på skjermen i ett millisekund (rekker selvfølgelig ikke lese).. og så starer den bare om igjen. Hjelp! Har prøvd å cleare cmos både med jumper settings og ta ut selve batteriet.. Prøvd dette ufattelig mange ganger. Alt skal være koblet riktig etter hva jeg kan se.. Sjekka også en ekstra gang at CPU sitter som den skal.

 

Det som også er merkelig er at når jeg trykker F1 og den starter opp igjen, står det ikke noe om cmos checksum error, men cpu has been rechanged eller noe sånt.. Skjønner ikke bære av det her :(

 

Noen som har ett forslag eller to??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
jeg hadde samme problem for et halvt år siden.. Fikk ny biosbrikke greie av komplett... Men funker også å laste ned ny bios også..

Noe som ikke funket hos meg :)

5279003[/snapback]

 

Takker for alle svar. Jeg skal gjøre ett nytt forsøk snart. Har kun en pc, så det blir litt mye bytting som dere skjønner.. Ny bios skulle jeg nok ikke behøve laste? Mener det sto 22/7-2005 når den leser opp info om hd, ram osv.. Amibios.

Dessuten skrota jeg diskettstasjon, når jeg kasta forrige toweret..

 

Måtte du sende inn hele hovedkortet? Etter hva jeg skjønner så sitter vel biosbrikken loddet fast, i motsetning til batteriet.. Har også kjøpt på komplett.

 

Testet en gang kun med en rambrikke. Ikke noe bedring da. Bruker PS2 mus og tastatur iallefall. Hadde koblet inn ett helt nytt lydkort også.. men vet ikke om det har noe å si..

 

Og angående "load defaults".. kommer som sagt ikke inn i bios'n og får endret noe.. det som er noe d***t

Lenke til kommentar
Resatt du cmos først (med minimal config) .

 

Ellers kan jeg være enig med deg om å returnere kortet .

 

Vet ellers at en del hovedkort kan fryse bios hvis temp overheting trigges av hovedkortet , dobbelsjekk at heatsink er skikkelig montert og med thermal compund i rett mengde for varmeleding CPU-HS .

5285356[/snapback]

 

Jepp, det har jeg prøvd uendelig mange ganger. Skal i første omgang prøve å få en ny biosbrikke å se om det er løsningen.. Ellers blir det å returnere kortet.

Takk for alle forslag forresten :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...