Gå til innhold

Athlon MP roundup


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


Den 2002-09-03 11:18, borre skrev:

Hva gjør denne i tilbakemeldinger?


 

Oppsettet til HW.no er bare sånn.. DEAL WITH IT! :razz:

 

Eldre XP serier. Hadde jeg bare fått tak i en XP1800+ til med L13 bro. Mener at den jeg har nå har det. Den var tross alt den første XP1800+ serien. :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-03 12:26, Howie skrev:

Quote:


...og svarte med å kutte L13-broen på sine XP-prosessorer. Dette gjør at det i dag ikke er mulig å bruke XP-prosessorer på dual-systemer.


 

Eh, nøyaktig hvilken serie med XPs tenker dere på her?

 

Er ingen betegnelsesforskjell på de prosessorene. De første f.eks XP1800-prosessorene fungerte fint i dual-systemer, men prøv å sette inn to flunkende nye XP1800+ prosessor i dual nå, da vil ikke ting gå like bra.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-03 12:48, desertglow skrev:

Er ingen betegnelsesforskjell på de prosessorene. De første f.eks XP1800-prosessorene fungerte fint i dual-systemer, men prøv å sette inn to flunkende nye XP1800+ prosessor i dual nå, da vil ikke ting gå like bra.


 

L5 bridge...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-03 17:17, Bad_Mojo skrev:

wizkid....Hvorfor ikke ha 64-bit pci slotter. Sjekt å ha hvis du har penger nok til å kjøpe en feit raid kontroller.


Det er ikke noe pes å kjøre et 32 bits kort i en 64 bit slot. Da oppfører den seg kun som en 32 bits slot.


Støtter ikke 760MPX chipsetet, også 66mhz pci bus?


 

Selvsagt er det ikke noe pes å kjøre en del 32 bits kort i 64-bit-slotter, men hvis du undersøker litt nærmere så finner du ut at de fleste PCI-kort vil være umulig å putte i en 64-slot fordi en 64-slot krever et hakk i front. En del nye kort begynner å få dette nå, men de fleste "vanlige" PCI-kort ikke kan festes i en 64-slot. 64-bits slotter er kjekt å ha hvis du har kort som støtter det, som f.eks RAID-kort og SCSI-kort.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-03 19:44, SuXeR skrev:

Jeg bruker mine 2 64-bit slut's til 2 stk 3COM 905 NIC, det funker fint.



 

Uansett er det 6 PCI plasser på Tyan Tiger MPX og det er integrert nettverk.

 

Videre kommer de fleste nyere kort med støtte for 3,3V PCI og da passer de fint i 64-bits sporene. Når det er sagt så bruker en selvsagt bare 64-bits kort der som Gbit LAN og SCSI-kort :smile: Resten har en plass til på 32-bits sporene.

Lenke til kommentar

Bra med litt dual stoff på hardware,har selv et Asus A7M266-D som jeg kjører 2 stk XP1800 på(ikke MP1800 men XP1800).Hvis man surfer litt rundt på nettet finner man fort en guide eller to om hvordan man får to XP cpu til å funke på et dual kort.Det er en smal sak.Duron funker uten modifisering hvis man skal gå for en "cheap charlie" maskin.Demobrukte hovedkort er heller ikke vansklig å få tak i hos f.eks komplett.Så det er ikke noe spesiellt dyrt å bygge en dual amd,anbefales! Kjøpte Asus kortet også fordi det er det eneste dual kortet jeg kom over som man ikke trenger å kjøre registered ram på,kan være interessant å merke seg hvis man kjører budsjett pc... Og det følger med et USB 2.0 kort som passer(og funker) i både 33mhz og 66mhz PCI bus.

 

Så da har jeg fyllt opp alle PCI bussene bortsett fra den ene 66mhz,der havner det vel et seriell ata controller kort i fremtiden tenker jeg.

 

Dessuten et godt argument for å kjøpe en dual er : om 2 år når den er utdatert,eller om 1 år..(LOL) så er fortsatt en dual XP(eller MP for de som driter penger) en utmerket server/nedlastings maskin....

Eneste minusene med dette asus kortet/prosjektet er:

1.ikke så mye plass til store kjølere,og ikke mulighet for andre kjølere enn de som er festa med klips....(eneste dual amd som takler kjølere som alpha pal8040 o.l er MSI sitt dual kort)

2.IRQ problemer i win2k(måtte gå over til XPpro)

3.Integrert lydkort(hater integrerte ting egentlig ,men er egentlig tilfredstillende de fleste int.lydkort i dag)

 

Så det allt koker ned til er: har du lyst på dual amd men har ikke masse penger,kjøp to XP cpu og sølvlakk hos clas ohlson.Demobrukt hovedkort - mitt var ikke pakket ut og brukt (men ble solgt som demobrukt fra komplett)

Voila! Så kan du gjøre 3-4 tunge ting samtidig,rippe DVD'er så det suser!ååå som jeg koser meg....

 

Dual ruler!

Lenke til kommentar

Den 2002-09-04 07:17, TholoMan skrev:

Bra med litt dual stoff på hardware,har selv et Asus A7M266-D som jeg kjører 2 stk XP1800 på(ikke MP1800 men XP1800).Hvis man surfer litt rundt på nettet finner man fort en guide eller to om hvordan man får to XP cpu til å funke på et dual kort.Det er en smal sak.Duron funker uten modifisering hvis man skal gå for en "cheap charlie" maskin.Demobrukte hovedkort er heller ikke vansklig å få tak i hos f.eks komplett.

 

Tar jeg feil nå du skrev at to Duron CPU'er klarer å være dual? Eller misforstod jeg ditt innlegg? :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


TholoMan skrev (2002-09-04 07:17):

Kjøpte Asus kortet også fordi det er det eneste dual kortet jeg kom over som man ikke trenger å kjøre registered ram på


 

760 MPX trenger bare registrert minne når en skal bruke over 1 (eller var det 2) GB ram. Når det er sagt så er maskinen mer stabil når en bruker REG ECC. Skrudde av REG ECC og da trynet faktisk maskinen en gang etter en ukes tids bruk (ati-driveren). Har skrudd på på igjen nå og alt fungerer uten problemer :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-04 07:45, pgressum skrev:

Quote:


TholoMan skrev (2002-09-04 07:17):

Kjøpte Asus kortet også fordi det er det eneste dual kortet jeg kom over som man ikke trenger å kjøre registered ram på


 

760 MPX trenger bare registrert minne når en skal bruke over 1 (eller var det 2) GB ram.

 

2GB eller 2 brikker, whichever comes first.

 

Og det er bare de siste Tyan kortene så vidt jeg vet som _nesten_ blankt nekter å kjøre uten ECC. Og som med alt annet skal produsentens anbefalning taes med en klype salt. Som jeg skrev i en tidligere post, skulle man fulgt Asus sine anbefalninger ville det vært vanskelig å finne en PSU til 760MPX kortet de har, siden kun en PSU var godkjent til kortet sist jeg sjekket.

 

Blant AMD boksene på test lab'en har vi to 760MPX (asus) m/ 3.5GB Unbuffered, non-ECC minne stående som har blitt hamret med SQL forespørsler i 3 måneder, 4 dager og 11 timer - ikke en eneste restart. Win2K Advanced Server, SQL 2000 Ent.

 

Tror det hele kommer ann på hvor mye drit man dytter i boksen, non-WHQL drivere osv; det er nok OS'et som knekker en MPX før maskinvaren sier godnatt.

 

Og jeg tror vi kan alle være enige om at det å si at XP ikke virker på MP(X) er som å pisse i motvind :grin:

Det eneste jeg ikke har lest om hittil er noen som har satt inn to XP2600, men det er nok noen som driver med det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...