Gå til innhold

Kan man ta nordlys bilder/nattbilder med fz30/pro8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, du kan ihvertfall ta flotte nattbilder med Panasonic FZ30. Jeg har også tatt en del bilder av nordlys, men her stiller det litt krav til deg som fotograf. Du MÅ bruke stativ og manuelle innstillinger på kameraet. Jeg har gode erfaringer med 5-6 sekunders lukker, høy blenderåpning og med lav ISO (p.g.a. kornete bilder ved høy ISO) Det er også best å bruke forsinkeren for å unngå rystelser.

Du bør også unngå å stille deg opp i byer eller områder hvor det er mye lys.

Du kan osgå ta bilder i RAW-format og fremheve grønnfargen i nordlyset etterpå i Photoshop. (Elements 4.0 med RAW)

Men. gode nattbilder og bilder avg nordlys kan du ta med de fleste kamera som har manuell innstilling for lukker/blender. Stativ er ett krav !

Forøvrig har jeg bare lovord å si om FZ30. Det er et kamera som er komplett på alle områder. Anbefales på det varmeste. Det er utrolig lettbetjent med tanke på blenderåpning, hastighet og ikke minst blits-styrke. Sistnevnte er svært anvendbar ved portrettbilder og bilder av mennesker/dyr på nært hold.

Tom

Lenke til kommentar

Nattbilder går helt fint, hvis man tar seg god (lukker)tid og finner god støtte el. stativ. Her er f.eks månen tatt med full zoom en klar kveld (klikk på bildet for stor utgave):

 

Maanen-121105-mini.jpg

 

Se også noen nattbilder og grottebilder fra Gibraltar i høst på http://www.manskow.net/kameratest, velg Panasonic derfra.

 

Et flott kamera!

Endret av manskow
Lenke til kommentar

Kameraer som de fleste testere på nettet er enig om at sliter med støyproblemer er langt fra idieelt å ta nattbilder/lordlysbilder med. Så både fz30 og pro 815 vil gi dårlig(alt er relativt) kvalitet. Bildene som er lagt ut over har jo et kjempestøyproblem.

Best resultat vil du få med s9500.

Ellers kan du ta bilder av nordlys med et hvilket som helst kamera.

Lenke til kommentar

Hmm.. jeg synes faktisk jeg fikk merkbart mindre støy på mine Spaniabilder jeg refererte til ovenfor, pluss månebildet mitt. Jeg ser at dine katedralbilder også er tatt ved ISO 100, som mine nattbilder. Nå skal det også sies at 100% visning av 8 MP-bilder på skjerm langt fra er det samme som utskrifter i f.eks. A4 på fotopapir. Selv skrev jeg ut en del av nattbildene nevnt over, og de ble knivskarpe og man skal lete for å se støy der. Den svarte natta ble også helt svart på utskriftene.

 

Så jeg heiser fortsatt flagget til topps for FZ30. S9500 har mindre støy, men samlet sett fant jeg flere fordeler med FZ30, som jeg listet opp i denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=507938

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...