Gå til innhold

canon eos 350d. batterigrep linse blitz. spørgsmål


Anbefalte innlegg

Hej.

 

Så er det bestemt, at der skal købes spejlrefleks kamera. :w00t:

 

Men har en del spørgsmål, da jeg jo helst vil købe rigtigt første gang. Tænkte først på at købe bare kamera med 18-55 linse (selvom mange siger det er dårlig linse) bare for at komme igang, da jeg er ny i spejlrefleks fotografering.

 

Men så fandt jeg denne pakke med en ekstra linse, ef55-200.

 

Canon EOS 350D Digital SLR 8MP Zoom Kit speilrefleks m/EF-S 18-55 + EF55-200

 

Den pakke har jeg fundet til omkring 9000 kr, for det første. er ef55-200 en ok linse, samt hvad koster den hvis man skal købe den senere alene.( har ikke kunde finde pris på linsen alene.

 

Så vil jeg gerne have kamera huset i sølv, men kan ikke finde nogen steder, de har det med begge linser. Syntes det er pænere, samt så læste jeg en test hvor de sagde at det holdt sig pænere i sølv, end i sort.

 

Så ser jeg at mange skriver om batterigrep, hvad er det store ide med det, er det ekstra batteri tid, eller er det for at få bedre grep.

 

Så til hvad jeg skal bruge kameraet til, til at tage gode portræt lignende bilder af min søn, samt tage en del bilder ude i naturen. Ville det kit med 2 linser kunde hjælpe mig okay igang med det.

 

Til portræt billeder, er det vel bedst med en blitz, hvad skal man vælge. Samt er det en god investering eller er det noget man skal vente med at købe, til man kan bruge kameraet ordentligt.

 

Sidste spørgsmål. Jeg har et eos 500 spejlreflekt canon, med en linse som hedder 35-80, kan den bruges på eos 350d.

 

 

HÅBER DER ER NOGEN SOM HAR TID OG TÅLMODIGHED, TIL AT HJÆLPE EN FORVIRRET NYBEGYNDER. MED DE MANGE SPØRGSMÅL. :roll:

 

Prøvede forresten eos 20d her for leden dag, der blev jeg sikker på at jeg gerne ville have spejlrefleks kamera.... Det var et lækkert kamera.... :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen kjappe svar;

 

Vertikalgrep gir bedre ergonomi for vertikalposisjon, og gir muligheten til å ha i et batteri til, slik at batterilevetiden blir lengre.

 

55-200 kjenner jeg ikke, det er sikkert ikke det mest strålende teleobjektivet (siden teleoptikk gjerne koster skjorta), men antakelig et helt ok begynnerobjektiv. Imidlertid vet jeg ikke det.

 

En ekstern blits (eller to :) ) er aldri en uting, men det er vanskelig å vite hvor stort behovet er. En ekstern blits eliminerer røde øyne på alt annet enn laaang avstand, og gir deg muligheten til å reflektere lys i andre flater og en del ekstra funsjonalitet, samtidig er de innebygde blitsene på slike apparater absolutt brukbare.

 

Hvis blitsen primært skal være til portrettfotografier, kan du evt. vurdere å bruke de penga på en EF 50/1.8 i stedet. Med ISO 1600 tilgjengelig og 1.8 som maksimalt åpningsforhold skal det være ganske mørkt før det ikke går å bruke tilgjengelig lys. Til å koste mellom 8 og 900 kroner er det objektivet genialt, jeg bruker mitt omtrent like mye som jeg bruker objektiver som koster bortimot det tidobbelte :)

 

Til det bruk du skisserer er absolutt de to objektivene en god start, så kan eventuelle dyrere objektiver velges seinere etter hvilke svakheter du opplever at de billige objektivene har.

 

Og ja, 35-80en kan brukes, men dekker et klønete brennviddeområde (ekvivalent til ca. 55-125)

 

Det var noen av spørsmålene i alle fall :)

Lenke til kommentar

#EDIT: Søren også... Olemm var før meg. Vi er overaskende enig på de fleste punkter, Olemm :)

 

Uansett... lar mitt svar stå så kan vi utfylle hverandre.

 

-----------------------------------------------------

Mange spørsmål ja. Skal prøve å svare på alle :)

 

EF 55-200 er en ok linse i omtrent samme kvalitet som EF18-55, eller hakket over. Den koster ca. 2000 kroner i løst salg (i Norge).

 

Kamerahus i sort holder seg penere enn sølv. Sølvfargen kan lett bli misfarget. Sort ser også mer "profft" ut, og personlig synes jeg sorte kamera er tøffere.

 

Batterigrep har tre funksjoner. Bedre/større grep, bedre batteritid (men da må du kjøpe et ekstra batteri) og vertikal utløser. Dvs. at det vil være lettere å ta bilder på høykant på grunn av en ekstra utløserknapp på siden av batterigrepet.

 

En pakke med disse to objektiver vil passe for alt fra bilder innendørs, til telebilder utendørs. Portrett kan det også fint brukes til, men for maks kvalitet på portrettbilder bør du kanskje investere i en 50/1,8 eller 85/2,0

 

Kameraet kommer med en innebygget blits som fungerer på avstander inntil ca. 4-5 meter. Du kan se om den holder til ditt bruk, men høyst sannsynlig har du lyst på en bedre blits etterhvert. Her må du enten velge Canons originale EX blitser, eller kjøpe en blits fra en såkalt "piratprodusent", men pass på at den er klargjort for det digitale systemet.

 

Alle EOS objektiver (med unntak av noen Sigma) kan brukes på digitale EOS kamera. Men den du har vil jo naturlig falle bort ettersom du kjøper objektiver som fint dekker det området du også har på dette gamle objektivet.

 

Til slutt et lite tips. Om du synes EOS 350D blir for lite å holde, så finnes det andre kamera som er større og som kan oppleves mer stødig for oss med hender i normal eller stor størrelse. D70s kommer med bedre objektiv og er et godt alternativ. Da slipper du også å kjøpe batterigrep, slik at prisen blir den samme... med samme grep og bedre objektiv. Du mister imidlertid muligheten for ekstra batteri og vertikalutløser. På den annen side er 350D mindre og lettere, og sikkert enklere å ta med seg for mange. Men faktisk så er det objektivet på D70s som har størst skyld i dette (mer solide materialer enn Canons 18-55). Nikon har også et objektiv i 55-200 til omtrent samme pris som Canon. 8 megapixler mot 6 megapixler har heller ikke noen betydning med mindre du skal ta bilder over A3 format eller små utsnitt i A4.

 

Uansett... kjøp IKKE kamera før du har testet flere alternativer i en fotobutikk. Følelsen når du holder kamera er mye viktigere enn hva andre mener om et kamera. Er flere som har ombestemt seg fra et 350D til D70s når de har fått prøve kameraene i en butikk. Nå skal det sies at jeg personlig foretrekker D70s, men som jeg også sier til mine kunder; ikke hør på meg... prøv selv.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...